שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדשה כאן (היום נכנסתי פעם ראשונה) עברתי סדנת שוקולד לפני כשבועיים ומאז אני לא מפסיקה לחשוב על איך להכין פרלינים. קניתי 2 תבניות (פוליקרבונט) ואני בדרך לקנות עוד ציוד, אני לומדת כל יום משהו חדש, אני בטוחה שאלמד מכם המון, מצרפת 2 תמונות ממשהו שעשיתי, ממש בחיתולים... תהיו עדינים איתי.

ג ל ע ד א

New member
נראה יופי. ברוכה הבאה

מה יש בפנים? אפשר תמונה של פרלין חתוך לשניים?

motip3

New member
ברוכה הבאה.....

זה באמת נראה כמו משהו שעשית בחיתולים....
.....הרבה בהצלחה בהמשך, הפרלינים באמת נראים מצויינים..... להבא כדאי: 1. לכתוב מה הגנאשים (גם מתכונים במידה וזה לא סודי) 2. להעלות תמונה מעט יותר קטנה (ככה גם רואים פחות את הדפקטים חחחח.... לא שראיתי כאלו) 3. כפי שכבר נכתב, רצוי גם פרלין חתוך על מנת להעריך את עובי הדפנות, הסגירה, המרקם של הגנאש וכו'. הייתי מספיק עדין?
ובהחלט זה הפורום ללמוד ממנו

ברוכה המצטרפת

מצטרפת להנחיות, בקשות, המלצות של חברי :) וכל הכבוד על התוצאות שנראות יפות ומרשימות להתחלה!

תודה רבה, הנחיתה היתה עדינה ורכה

לגבי תמונה של גנאש חצוי, טוב אז על זה לא חשבתי כשצילמתי את התמונות (הפרלין פשוט נכנס לפה בשלמותו והתפוצץ שם) אבל צודקים, אני אחתוך פעם הבאה. לגבי מתכונים, ספיציפי הגנאש לפרלין הזה לקחתי מהראש, ידעתי פחות או יותר את יחד הכמויות של שמנת מול שוקולד, 150 ג"ר שוקולד מריר 150 ג"ר שוקולד חלב 65 ג"ר חמאה רכה 30 או 40 ג"ר סוכר אינוורטי (לא זוכרת בדיוק כמה) 3 כפות של ליקר שוקולד 160 ג"ר שמנת מתוקה

motip3

New member
המלצה לעתיד..

למעשה זה מתכון בסיסי יש כאן 300 גרם שוקולד ו- 160 גרם שמנת שזה יחס 2:1 שמאוד מקובל בהכנת גנאשים למילוי. וכמובן תוספת של איזה שהוא טעם במקרה הזה ליקר שוקולד. אני מניח שאת עושה לצריכה אישית, בייתית וכו' ולא ממש מוכרת וצריכה פג תוקף ארוך....לכן הייתי מוותר מראש על התוספת של הסוכר האינוורטי והחמאה.... זה בהחלט ישפיע לטובה על הטעם...... קורה שיש צורך בהוספתם לצורך שיפור או ייצוב של המרקם של הגנאש אבל בד"כ הם מוספים כחומרי שימור של הפרלין ע"י העלאת היחס שומן / מים וכו'.... אם מדובר בתחביב שווה להוריד אותם מהמתכון.

כמו שאמרת הצריכה היא ביתית

חברים ומשפחה, לא כדי לעסוק בזה על מנת למכור. אני הבנתי שהוספת סוכר אינוורטי בא לתת לגנאש את הלחות כדי שיהיה יותר נימוח, לא ידעתי שזה אמור לשמר אותו לתקופה יותר ארוכה. אז יש לי כמה שאלות: 1. מה לגבי חמאת קקאו? אני מוסיפה כ- 10% ממשקל השוקולד לתוך השוקולד המומס כדי שיהיה נוח לעבוד ולהכניס לתוך התבנית, אז האם כן להמשיך לעבוד כך? 2 איפה הכי טוב לאחסן את הפרלינים, אם רוצים להכין אותם כשבועיים לפני, האם ניתן להקפיא פרלינים?

Lironyp

New member
אני מאד בעד השימוש בסוכר אינוורטי ובחמאה

גם לצריכה ביתית חמאה בדרך כלל מוסיפים לא לשימור, אלא כדי לאזן חזרה את כמות השומן בגנאש כשמוסיפים לו נוזל (במקרה הזה ליקר שוקולד). כלל האצבע הוא: עבור 50 גר' נוזל שהוספנו גנאש, מוסיפים 25 גר' חמאה- כך יוצא שהוספנו 75 גר' תוסף עם בערך 40% שומן, כמו שמנת. בכמויות גדולות מאד, היא אכן מאריכה את זמן החיים והופכת את מרקם הגנאש להיות שומני מדי, ולכן רצוי לא להגזים. סוכר אינוורטי משפר מאד את מרקם הגנאש, החל מהיום הראשון, ובכמות שבה מוסיפים אותו, לא משפיע על הטעם (זה פשוט סוכר, אין בו חומר לא טבעי). כשמתארים אותו בתור חומר משמר, הכוונה היא לא שהוא מאריך את הזמן עד שהפרלין מעלה עובש או מתקלקל, אלא שהוא שומר על מרקם חלק וקרמי של המילוי ליותר זמן. אמנם הפרלינים לשימוש ביתי, אבל כשלא משתמשים בסוכר אינוורטי, יש ירידה באיכות המרקם כבר אחרי יום יומיים, ותוך שבוע הפרלין כבר לא טעים. משהו נוסף שמשפר מאד את מרקם הגנאש, הוא שימוש בבלנדר ידני כדי לרסק אותו ולהפוך אותו להיות יותר חלק. לגבי חמאת קקאו- כמות החמאת קקאו שמוסיפים לשוקולד היא בהתאם לעובי הדפנות שרוצים לקבל (וכמובן בהתאם לסמיכות השוקולד שקונים). אני מוסיפה 10% חמאת קקאו לשוקולד בתבניות, ו- 15% לפרלינים שאני טובלת ידנית אחסון- אם את משתמשת בסוכר אינוורטי ובריסוק הגנאש, אין בעיה לשמור את הפרלינים בחוץ במזג אוויר הזה לשבועיים, והם עדיין יהיו מצוינים. במידה ולא, עדיף להקפיא אותם, או לשמור בקופסא אטימה במקרר. אם מקפיאים, מכניסים ישר את הקופסא לפריזר, וכשמפשירים, מעבירים קודם ל-24 שעות למקרר, עוד 4-5 שעות בחוץ (עד שהקופסא מגיעה לטמפ' החדר), ורק אז פותחים אותה, אחרת יצטברו לך טיפות מים מלחות על הפרלינים

ואני מצטרף לאמירה בקשר לסוכר האינוורטי או לגלוקוזה. גרולינג, בספר שלו, מציע להוסיף בין 25-30 אחוז גלוקוזה למשקל הנוזלים ע"מ לקבל מרקם וטעם משופרים.

motip3

New member
תודה על ההסבר המקצועי והמפורט (כמו תמיד)

אבל אני עדיין לא השתכנעתי..... מה גם שבמתכון שניתן הוספו 65 גרם חמאה על 3 כפות ליקר נשמע לי ממש מוגזם ועל זה עוד להוסיף 30-40 גרם סוכר אינוורטי וכל זה על 300 גרם שוקולד אין מצב שזה לא משפיע על הטעם ושהחמאה לא מורגשת, לא רק בשומניות אלא בטעם. אני כמעט לכל הגנאשים שלי לא מוסיף לא חמאה ולא סוכר אינוורטי ולא קרה (מלבד בגנאש תפוז) שהייתה בעייה עם המרקם ו / או הטעם בטח שלא אחריי יום יומיים...... אין כמו לאכול פרלין שיצא כרגע מהתבנית אבל לא קרה שפרלין שהכנתי אחרי שבוע לא היה טעים...... קרה שאנשים אכלו פרלינים שלי אחרי תקופה שאפילו אני לא הייתי נוגע בהם חחחחח..... והם אמרו שהם עדיין היו מצויינים..... אז יכול להיות שזה הכל עניין של אנינות ורגישות טעם...... אבל כבר קרה לי כמה פעמים שקיבלתי פרלינים בטעמי גנאשים שונים והטעם היחיד שהרגשתי בכולם היה חמאה ואת שאר הטעמים הייתי צריך לנחש.

אני חושב

שבמקרים בהם הגנאש מוקצף, אחרי כמה ימים טעם החמאה מתגבר מאוד. זכורים לרעה בהקשר הזה כמה פרלינים של מקס ברנר שאכלתי לפני כמה שנים.

מני.ת

New member
הי לירון
,

כשאת כותבת שאת מוסיפה 10 אחוז חמאת קקאו, מדובר בקורווטור או שוקולד בחפיסות שאת ממיסה?. אני חושב שחשוב לציין את זה, מאחר וקורווטור יותר נוזלי מלכתחילה.

Lironyp

New member
ספציפית זה לקוורטור של קליבו

70% מריר, שמצוין ב-2 טיפות של נוזליות, ולכן יחסית סמיך

motip3

New member
אכן זה שמסומן בשתי טיפות הוא סמיך

ואני אאמץ בחום את ההמלצה שלך להוסיף 15% חמאת קקאו לשוקולד עבור טבילה.

מני.ת

New member
מעניין,

אצלי השימוש בשוקולד סמיך , בהכנת קערות ומשטחים שונים, גם לגנאשים אני לא מוסיף חמאת קקאו. האם זו הסיבה שאת לא קונה מלכתחילה קורווטור יותר נוזלי?

Lironyp

New member
הסיבה היא שזה מה שיש בארץ

לגנאשים אני לא מוסיפה חמאת קקאו- רק להכנת קונכיות של פרלינים. לקערות ומשטחים אכן לא הייתי מוסיפה את החמאת קקאו, כי במקרה הזה רוצים שכבת שוקולד עבה שלא תישבר

עכשיו אני מתחילה להבין שאני בכיתה א'

ובעצם כל מה שחשבתי שידעתי, למעשה אני לא יודעת כלום. אבל תודה לכם על ההסברים המושקעים, אני מתכוונת ללמוד מהם, גם דעות שונות מותר ולגטימי. לי יש בעיה אחרת, אני תתרנית, ובתור אחת כזאת גם חוש הטעם שלי נפגע, לכן אני לא ממש מצליחה לזהות טעמים, גם לא בין פרלינים, אצלי כל הפרלינים ולא משנה באיזה טעם יהיה הגנאש יהיה לזה אותו טעם. לכן הדקויות של חמאה/סוכר אינוורטי יותר או פחות, אני אצטרך לשמוע ביקורת ממי שאני נותנת לאכול/לטעום, כי לי אין מושג. הדבר היחיד שאני יכולה להבדיל בו זה מרקם, גס/חלק, אם התערובת לא תרוסק עם בלנדר ידני ותהיה חלקה קטיפתית יש מצב שאני לא אבחין.

למעלה