שלום לכולם

כמה הערות בתור שה"ם (לא אותו האחד)

טוב. דבר ראשון, הייתי רוצה להבהיר שתי דברים: 1. אני השה"ם של לורד אוף. 2. אני לא אותו אחד עם הדוח הביולוגי. ועכשיו כמה דברים אחרים. השה"ם (נקרא לו בשם האנונימי מיכאל [אנונימי אלק]), הוא מכונת אידיוטיות מהלכת. אני לא חש אליו אף כבוד, ואף שאני מעדיף שלא יקרא את זה, לא אכפת לי כל כך אם יעשה כן. הוא חושב את עצמו לרולפלייר מושלם, שיודע הכל, אבל הוא שה"ם גרוע למדיי. כשאמרתי שאני הולך לבקר בארץ ולהריץ אר פי ג´י אמיתי (מה ששיחקנו עד כה היה נורא האק&סלשניקי. לא הייתה היסטוריה, אופי או כל דבר אחר), הוא מיד אמר שזה לא יצליח. למה? כי לשחקנים אין מספיק רולפליי. טוב, אני לא הגבתי, והוא החליט, שאם אני עושה אז גם הוא יכול. עכשיו, לו אין שום ניסיון בRPG (מה אני מקשקש, גם לי אין), אבל הוא חושב שהוא יודע יותר מכולם. הוא החליט אפילו לבצע "מבחני רולפליי". כמובן, שהוא התלהב, ודרש גם תאור מושלם עד הפרט האחרון של הדמות. הוא לגמרי אידיוט. לורד אוף, אל תעשה את זה. תכתוב את ההיסטוריה בדיוק כמו שכתבת אותה להרפתקה שלי, ויהיה טוב. אם למיכאל יש בעיות, הוא יכול לשתוק. אני שמח שאני לא משתתף, כי הוא ממש ממש מגביל אותנו. כלומר, הוא מחליט מראש שהדמויות שלנו חייבות להוולד ולסיים את הרפתקאותיה במקום גבוה\מקום חם\מקום קר\מתחת לאדמה. טוב, זה מחק אוטומטית שלושתרבעי מהרעיונות שהיו לי לדמויות, אז ביקשתי שייתן לי להוולד ביער, או עיר, כדי שאני אוכל לשחק את העלפית הגנבת שבה הושראתי. הוא לא הסכים, וגם החליט שאם אני אהיה עלף אני אהיה נורא חלש. אל תשאלו. ועכשיו, בחזרה לכל מה שנאמר. בקשר למידת רולפליי טוב: אני לא חושב שהנאמר למעלה צודק. הפרדת ידע דמות מידע שחקן בהחלט מאוד חשובה, אבל היא לא כולו. ההפרדה היא מעשה פשוט למדיי, מלבד מצבים מסויימים (השחקן יודע שהדמות של חבר שלו מתכננת לרצוח את כולם, אז נורא קשה לגרום לדמות שלא לחשוד, וסימנים שבעיקרון לא היו מעלים כלום, פתאום מקפיצים את הדמות). מעל זה, צריך רולפליי: הדבר הפשוט של לשחק מישהו שהוא לא אתה. למעשה, זה כלל וכלל לא פשוט. להיות טוב לב ונדיב, כשבמציאות אתה מניאק וקרציה, להיות מרושע כשאתה לא יכול לפגוע בזבוב. לדעת לעשות בדיוק מה שמישהו אחר היה עושה במקומך, כשהמישהו הזה לא קיים בשום מקום מלבד הדמיון שלך. זה הרבה הרבה הרבה יותר קשה ממה שזה נשמע. ישנם כמובן כמה דברים בלתי אפשריים: לשחק מישהו חכם כשאתה טיפש. זה צורך הרבה עזרה מאחרים, וגם אז לא פועל חלק מדי. בקשר להיסטוריות וביוגרפיות: אני לא מסכים. ביוגרפיה קצרה היא אמנם מאפשרת פיתוח של הדמות במהלך ההרפתקה, שזה נהדר, אבל אסור לתת הכל לגברת האילתור. אתם צריכים לקחת בחשבון, שרוב האנשים לא עוברים את חייהם בלי ששום דבר לא קרה להם. האהבה הראשונה, הפרידה מאבא, המוות של אמא, פשיטת האורקים על הכפר הסמוך, עקיצת הנחש, גניבת החיטה של האסם, תעלומת גנב האופניים בכפר. כל זה חשוב לציין, כי כאלה דברים מעצבים את אופיין של הדמויות. דמות שכל חייה הייתה בחווה וגידלה חיטה תהיה שטוחה מקרטון. לכל אדם, יהיה אשר יהיה, יש שאיפות, חלומות, תקוות, סיוטים, פחדים, אהבות, אישיות, סודות, ורגשות. כל אלה חשובים, ולכן אותי, ביוגרפיה של "נולדתי בחווה וכל מה שעשיתי כל חיי הוא ללמוד לגדל שעועיות פרא, עד שקניתי חרב" לא הייתה מספקת, ונידחית בבוז. הביוגרפיה לא חייבת להיות מלאת ארועים, פשוט מפורטת ודקדקנית. שום דבר לא חומק! אבל הרבה יותר חשוב, היא האישיות והאופי של הדמות. מצידי הביוגרפיה תהיה של חמש שורות, אבל האופי חייב להיות מדויק - מה תעשה הדמות אם תכנס למערת עכבישי ענק? אילתור יכול להיות אויב, ואם כל זה לא כתוב, אף אחד לא יזכור. האם היא רגישה, מאמינה באהבה, מאמינה באלים, בוטחת בעלפים שעיניהם ירוקות, וכיו"ב. כמובן, אין צורך להגזים, אבל נצרך לדעת כיצד תנהג הדמות במצבים שונים, מה היא תענה לשאלות שונות, ומה היא תבחר בהתפצלויות שונות, ובמי היא תתאהב, אם בכלל. האם היא כבר הרגה? חשבו על זה, ההרג הראשון של הדמות הוא מעשה נוראי בשבילו: לגרום לסופם של חייו של מישהו בקלות כזו. חלקים יהנו מהכוח שבעמדה זאת, אך חלק יפחדו, וימים שלמים יבכו ויצטערו על מעשם. זה לא פשוט כמו שזה נשמע. חשוב שהדמות תהיה עמוקה, כי בעצם לכל בנאדם בעולם יש סיפור, יש משמעות, וזה מה שעושה את העולם כל כך מיוחד: בלתי הצפיות. השה"ם מקבל תפקיד קשה במיוחד, כי עליו לתת אישיות, גם אם בקצרה, לכל דמות חשובה בסיפור, וגם לדעת לאלתר אישיות לדמויות שהצטרפו בספונטניות מוחלטת. נאמר גם שאתה לא מכיר את הדמות, נכון, אבל זה לא אומר שהדמות לא הייתה קיימת לפני שהכרת אותה. אתה צריך להיות היא לפי מה שכבר קרה לה, כשהיא עדיין לא הייתה אתה. בקשר לאילתור: אילתור חשוב, אבל אי אפשר להשען עליו. כלומר, חשוב שתדע לשנות את אופיה של הדמות בהתאם למה שקורה לה, אבל אסור לשכוח שלדמות כבר היה אופי לפני התקרית, ותמיד יהיה לה, גם אם היא ברמה אחד (הרמה מדגישה ניסיון קרבי, לא ניסיון חיים. בכל מקרה, אנחנו משחקים חופשיטה, אז לא נורא :) ). טוב, אני חושב שכיסיתי בערך את כל מה שרציתי לכתוב. מקווה שנהנתם בקריאה. אני אבקש מלורד-אוף להודיע לי על שאלות תגובות נזעמות ומכתבי אהבה סוערים. אני לא אהיה פה מרצוני, כי אני תולעת העז הכאוטית :) www.adnd.co.il רולז!!!!!

למעלה