שלום לכולם

שלום לכולם

אני חדש כאן, אני רק נכנסתי כדי לשאול אותכם שאלה: כל מי שאוהב אר פי ג´י, שלום לכם! מצטער להעיק עליכם צער, אבל אני צריך לבקש ממכם טובה, אז תקראו אותה ואז תגיבו. חבר שלי מתחיל אר פי ג´י, ואני צריך לבחור דמות שתשחק וליצור לה ביוגרפיה. בעיקרון, אני רוצה להיות גמד, אבל אני גם יכול להיות יצורים אחרים. אז אני מבקש ממכם לעזור לי, לייעץ לי בקשר לאיזו דמות ליצור לבחור, איזו סוג ביוגרפיה, היסטוריה או ידע כללי על הדמות וכו´. בין אם אתה עזרתם לי או לא, תודה בכל זאת שקראתם

Sabre Runner

New member
רק אתה יכול לקבוע את התכונות

של הדמות שלך. אם אתה רוצה לתת לדמות שלך יותר עומק אז לעזרתך נמצא השאלון הבא.

Gilgam69

New member
אכן רק אתה יכול לבחור זאת

אני לא הייתי ממליץ על השאלון שהציע עמיתי הוא אכן ארוך מדי. אני הייתי פשוט ממליץ לך לחשוב בכלליות על הדמות ולרשום כמה משפטים קצרים עליה. לדוגמה, אם הייתה רואה את הדמות שאתה רוצה לשחק בסרט קולנוע, איך היית מתאר אותה למישהו אחר. לפי דעתי הדמות הכי כיפית והכי עמוקה מבחינת אופי/אישיות היא הדמות הכי פשוטה שיש. לדוגמה, בן איכרים שעבד כל חייו החווה פשוט הלך לנפח וקנה חרב. זהו זה כל הדמות. וזוהי הדמות!!! דבר אחרון, אל תישכח שדמות מתפתחת במהלך הרפתקאותיה. כמעט תמיד הדמויות מתחילות ברמה ראשונה ולכן לא צריך שתהיה לדמות מטרת חיים, ניסיון עבר ואלף ואחד דברים שלפעמים נשאלים בשאלונים כגון אלה שהומלצו לך. סתם ככה מהשרוול, ניקח את הגמד שדיברת עליו: גדל בעיר גמדים ופשוט החליט לראות את העולם. הוא שבר את קופת החיסכון שלו, קנה גרזן מגן וקסדה (עם קרניים כמובן) ושם את דרכו לכיוון העולם הרחב. זהו. לא צריך מעבר לזה (אפשר אבל ממש ממש ממש לא חייב). בהצלחה.

הערה למה שאמרתי, בעיקר ל- gilgam 69

אומנם תודה שאמרת לי, אבל זה א עזר לי. אתה מבין, אני צריך לתת חתיכת ביוגרפיה! של אני משער כמה עמודי פוליו! הנה,אני אראה לך מה חבר שלי הראה לי איך ליצור את הדמות עם הבגיורפיה: "אני דורש היסטוריה מפורטת עד גיל 17% עד 30%! אני צריך דוח ביולוגי מלא, שכולל הכל החל מאיזון חושים עד רמת שיזוף! אני צריך מיפויי בריתות! אני רוצה איזונים התנהגותיים ורמת עצבים! ויש יותר, כל זה צורך הרבה זמן"(הציטוט שלו)

Gilgam69

New member
יותר מדי מידע

אולי הוא גם רוצה את כמות ההפרחות שהדמות שלך עושה בממוצע יומי ותקופתי וכן כמה פעמים הפריחה מגיל X לגיל Y?!?!?!?!?!

ארו

New member
חבר שלך חדש בעניין , נכון ?

תגיד לו שאילתור הוא נשמתו של משחק-תפקידים טוב. ברגע שפגשנו את המלצרית הראשונה בפונדק הראשון, החלטתי שהדמות שלי הוא... בתול ! ברגע של הומור הוא איבד את בתוליו עם...הלוחמת הברברית של החבורה ! ולמרות שהוא אלף, החלטתי שהוא מפחד מעצים ! (אלף סייר, לא סתם). אילתור - זה כל היופי !

לארו ול-gilgam69

ארו, אני מניח שאתה ו- gilgam69 (שלדעתי אמור לייצג gilgam כ-gilgamesh, ו-69 כאתה יודע מה) ממש טובים, או לפחות מאוד מנוסים, או פשוט טובים ובסדר באר פי ג´י ותוכלו לעזור לי. רגע אחד מכם הוא המקרה באתר האר פי ג´י הישראלי (chaotic goat)?

ארו

New member
לא טובים ולא מנוסים ולא מוכשרים

האמת - דווקא כן. אבל העיקר שאנחנו מבינים - מ"ת הם משחקי דמיון. מאחר ולדמיון אין גבול, אתה יכול לכתוב ביוגרפיה לדמות גם 3 שנים ולא לגמור עם זה. תתרכז בפרטים הרלוונטים : שם, מראה, קווי-אופי מרכזים, תמציא "יחוד" כזה או אחר (למשל - אלוף השבט בשתיית שכר). את שאר הדברים תחליט ככל שדמותך מתגבשת. אתה עצמך לא מכיר את הדמות , הרי רק נפגשתם ! תבלה איתה קצת זמן, תלמד להכיר אותה, ואז תוכל לספק עליה יותר פרטים. ולא, אני בד"כ לא נמצא באתר העז הכאוטית.

Sabre Runner

New member
זה בדרך כלל מה שאני עושה.

את הביוגרפיה הכאילו-מלאה אני כותב אחרי שלושה או ארבעה משחקים עם הדמות.

.......

אתה אומר לי שהוא מגזים??????????????? מצד שני, אי אפשר לעשות ביוגרפיה כל כך קצרה כמו שאתה אומר, אני נגיד אתן לך דוגמא ותגיד לי אם זה בסדר: קוראים לי בלין ואני בן 30. אני חי במנהרות בהרי הרוקי שבארה"ב. (סיפור חיים+תכונות)

ההיסטוריה של הדמות

אני יוצא מנקודת הנחה שהדברים המעניינים באמת צריכים לקרות לדמות בזמן משחק, ולא בעבר הלא משוחק. אבל בשביל שתהייה לך דמות מעניינת ואמינה, ולא מכונת מכות תלושה מהמציאות, היא צריכה רקע טוב. רקע יותר מידי מפורט הוא מיותר - לא אתה ולא השה"מ לא תזכרו אותו, ולא תמיד הוא יהיה רלוונטי למשחק, אבל גם רקע מחופף כמו "מצאתי חרב ונהייתי לוחם" מתאים אולי לדמות במשחק מחשב מפגר, לא לדמות במשחק ששואף להיות סיפור. כשאתה מכין דמות, תן לה כמה קווי אופי, שעליהם תוכל לפתח ולבסס אותה -אישיות של דמות אמורה לצמוח בזמן משחק, לא להקבע מראש. למשל: הדמות שלך שונאת בדיחות גובה (גמד או לא?), מדברת בבוטות תוך שימוש בניבולי פה, ונוטה להתגאות בכושר הפיזי שלה - מה שגורם לה לחוש מאויימת וצורך להוכיח את עצמה מול אנשים שנראים יותר חזקים. כפי שאתה רואה, בכמה מילים יש לך כאן התחלה של דמות ואופי, שיתגבשו ויתפתחו במהלך המשחק. בנוגע להיסטוריה של הדמות, לא צריך לכתוב ספר שלם - רק לסכם בכמה משפטים את האירועים המעצבים והחשובים שעברו על הדמות, ומה הביא אותה למצב בו היא נמצאת היום. בכתיבת הרקע של הדמות, רצוי להמנע מקלישאות דביליות ולעוסות כמו "אורקים רצחו את אבא שלי", נשבעתי לנקום ב(הכנס ארגון/אדם/גזע)", "ירשתי מהדוד שלי תיק מלא ב(הכנס חפצי קסם יקרי ערך)" וכיוצא באלו זבלים - כשאתה כותב את הרקע תחשוב לעצמך אם היית רוצה לקרוא סיפור על דמות כזאת. עד כאן.

לכל מי שעזר לי

אתם אדירים! תודה רבה, אני מבין שאתם "השחקנים" של אר פי ג´י. והאסיר משאגן, אתה גדול! אתה עזרת לי מאוד ביחס לביוגרפיה, תודה. (אני מקווה שהשאר לא נעלבו אם הזכרתי עכשיו את האסיר משאגן, ואם כן-מצטער, אבל גם אתם טובים מעולים ועוזרים)

שאלה מאוד מאוד חשובה

האם אתם חושבים שאני מדבר על דמות אחת לכל ה- RPG´s/הרפתקאות?

עוד משהו.....

מצטער להטריח שכבר שאלתי אותכם את השאלה על: האם אתה חושבים שאני מדבר על דמות אחת לכל ה-RPG´s/הרפתקאות? אבל יש לי עוד שאלה: מצטער, אך יש לי עוד שאלה עבורכם- האם יש: טוב, פחות טוב, בלשחק במשחקי תפקידים? הרי, לכל דמות אנושית יש כישורים שונים ויכולות שונות בלשחק דמויות. לדוגמא, נגיד אני יכול להיות משורר יותר טוב משחקן א´, מצד שני שחקן א´ יכול לשחק עלף יותר טוב ממני. ושוב, מצטער שהטרחתי אותכם.

Gilgam69

New member
תשובות

למה לא לשחק את אותה הדמות לכל אורך המערכה (CAMPAIGN) - שזה למעשה ה"סיפור" שאתה משחק בו. דבר שני, הדבר היחיד שמעיד על מישהו שהוא משחק יותר טוב או פחות טוב במשחק תפקידים הוא האם הוא משתמש במה שנקרא חשיבה חוץ-משחקית (META-GAME THINKING). מה זה אומר? ששחקן מפעיל את הדמות שלו בגלל משהו שהוא כהשחקן יודע או שמע ולא בגלל שהדמות שלו יודעת זאת. לדוגמה: שני שחקנים רצים במבוך אחרי הקוסם הרע. הדמות של שחקן א´ לא בכושר ולכן לא עומדת בקצב והוא מפגר מאחורה. הדמות של שחקן ב´ ממש מאחורי הקוסם. הקוסם נכנס לחדר ואחריו רק הדמות של שחקן ב´ (שחקן א´ עדיין נמצא די רחוק). החדר הוא ספריה עם המון דלתות ויציאות ממנה. הקוסם מושך באיזה ספר ודלת סודית נפתחת. הדמות של שחקן ב´ רואה את הקוסם מושך בספר ואת הדלת הסודית נפתחת אבל בדיוק אז הקוסם מטיל עליו לחש והוא נופל ומתעלף. הקוסם נכנס לדלת הסודית והיא נסגרת אחריו. הדמות של שחקן א´ מגיע לחדר ורואה את הדמות של שחקן ב´ על הרצפה מעולפת. ואז שחקן א´ ניגש לספר שהקוסם משך והיא פותחת את הדלת הסודית וממשיכה אחרי הקוסם. כאן התבצעה מחשבה חוץ-משחקית. כלומר שחקן א´ ידע שהקוסם משך בספר הספציפי הזה כהדמות של שחקן ב´ ראתה את זה. אבל הדמות עצמה של שחקן א´ לא ידעה את זה. לסיכום, אם השחקן מפעיל את הדמות שלו כי הוא יודע שהוא במשחק ולא בגלל מה שדמות מרגישה / חווה / רואה וכו´ אז הוא שחקן די גרוע. וזה ממש לא קשור לניסיון. שחקתי עם אנשים בעלי ניסיון של למעלה מ-10 שנים והם שיחקו עם מחשבה חוץ-משחקית ושיחקתי עם אנשים שזה היה ההחשפות הראשונה שלהם למ"ת והם שיחקו ממש מעולה וללא מחשבה חוץ-משחקית.

למעלה