שלום לכולם!!!!!!!!!

• פותח הנושא oorly
  • פורסם בתאריך

oorly

New member
שלום לכולם!!!!!!!!!

אני ישראלית ובעלי מצרפת, התחתנו לפני שנתיים בנישואים אזרחיים בצרפת (היה יפה מאוד אבל לא מרגש כמו שחתונה דתית מרגשת - אותי!), אח"כ בעלי החליט להתגייר, הגיור לכך שנה ואז לפני 10 חודשים התחתנו גם כדת וכדין. אבל הקשים לא נגמרים. הלחץ והעומס פשוט שוברים אותי. הכל אני צריכה לעשות ולדאוג אם זה משרד הפנים, משרד הקליטה או סתם סידורים של יום יום, ללכת לבנק, למוסך ואפילו לקופ"ח אני הולכת איתו ועוד הרבה דברים קטנים ומרגיזים כאלה . האם אי פעם הוא ידע עיברית וילמד את כל הפרוצדורות בארץ????????????? או שאולי עדיף שניסע לארץ שלו ואז הכל יפול עליו?! שלא תבינו לא נכון אני חולה על בעלי היקר שאפילו עשה ברית מילה בגיל 30 רק כדי שאני יהיה מרוצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GalGula

New member
קודם כל, oorly, ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני מאד מבינה אותך, אבל דרך החבר שלי... אמנם כשאני שם זה רק לביקורים חטופים, אבל באמת הוא עושה עבורי שם הכל! טלפונים לחברת התעופה, אם צריך ללכת לרופא הוא חייב ללכת איתי, רק הוא נוהג (לפחות בשלב זה), מתרגם לי ה-כ-ל! אני קצת חסרת אונים שם. את יודעת מה זה ללכת לסופר השכונתי שם לבד??? לבקש לחם בלי לדעת איך אומרים לחם? לבקש גבינה (מעט - סימון עם הידים) ולקבל בערך 5 פרוסות גבינה??? להתפדח לבקש עוד? וכל זאת בהנחה שאם לא תעשי זאת, תיאלצי למות מרעב עד הערב, כשהמושיע מגיע מהעבודה?..... אני מניחה שכשאהיה שם לנסיון קצת יותר ארוך, אלמד את השפה ועם הזמן (ושנתיים זה לא ממש הרבה זמן) אשתלב. אני חושבת שאת לא צריכה להלחץ כל-כך מהר. שנתיים זה באמת לא זמן רב. תחשבי שהוא השתנה כל-כך הרבה בשנתיים האלו! גם התגייר, גם עבר מארץ מולדתו, גם שפה חדשה, תרבות חדשה, מזג אויר חדש. זה מאד קשה! עברית היא לא שפה קלה, אבל בסופו של דבר מי שרוצה ללמוד - מצליח. השאלה היא עד כמה גדולה הנכונות שלו ללמוד ולהשתלב. אם הוא באמת רוצה - תני לו את הזמן. זה יקרה בסוף, לא להתייאש. תחשבי על מה שהוא עשה בשבילך, ותראי שמה שאת עושה בשבילו זה באמת המעט שאת יכולה לעשות. מאחלת לכם שיהיה רק טוב, שאהבתכם תעלה ותפרח שמחה שהצטרפת אלינו
גל

oorly

New member
גל

קודם כל תודה רבה! דבר שני בעלי בארץ כבר 5 שנים (5 שנים שאני עושה הכל לבד) כשאנחנו נוסעים לצרפת זה למקסימום שבועיים. אני יודעת שגם לו קשה בארץ,אין לו עצמאות פה, או משפחה או חברים (כמו בצרפת), בקיצור אין לו אף אחד חוץ ממני!!! אז אני משתדלת לעשות הכל בלי להתלונן ועם הרבה אהבה (כדי שלא יבקש ממני לסוע לגור שם). אבל זה קשה.

GalGula

New member
אבל למה בעצם?

למה אין לו חברים? אם הוא לומד באולפן, זאת יכולה להיות דרך נפלאה להכיר אנשים במצבו (פחות או יותר), לדבר, להשתחרר... מה הוא עושה באמת בארץ? איך עובר עליו היום? האם הוא תלוי בך באמת בהכל, או שיש לו גם קצת חיים משלו? האם הוא עובד?

oorly

New member
גל

הוא לא לומד באולפן, פשוט לא בא לו ללמוד אחרי הלימודים של הגיור. בעבר גרנו ועבדנו באילת ושם היו לו הרבה חברים, (זה עדיין לא חברי ילדות כמו שיש לו בצרפת) ופה במרכז קצת יותר קשה לו. הוא שף והוא לא מצליח למצוא עבודה מסודרת לתקופה ארוכה כך שהוא לא מספיק להקשר לאנשים שהוא עובד איתם. וכן אני עושה הכל!!!!!! וזה מעבר לעבודה שלי ולסידורים הרגילים שיש לכל אחד. אבל אני עדיין חולה עליו.

bisty

New member
היי אורלי

זה נשמע מוכר עד כאב מה שאת מתארת,בן הזוג שלי הוא בריטי,יודע עברית אבל לא ממש שוטף ומעדיף שאני אעשה את כל סידורי היומיום ה"כייפיים" כך שיש לי פעמיים,לי ולו ובדרך כלל לא נורא איכפת לי אני רק קצת מתעצבנת אם אני חושבת שזה משהו שהוא כן יכול לבד. אני יודעת שבענייני כסף ובריאות חשוב לו שאני אהיה ואקשיב כדי שלא יהיו חלילה טעויות,הוא אפילו עבר כאן לא מזמן ניתוחון וכמעט נכנסתי איתו לחדר ניתוח... בן זוגי למד עברית לבד בלי אולפן כי הוא התעצבן שהלימוד באולפן היה בעיקר לדוברי רוסית והוא התקשה להשתלב מבחינת השפה. אייך אתם מדברים בינכם? צרפתית? אנגלית? כי זה די משנה,אנחנו מדברים בינינו אנגלית כי ככה הכרנו,משום מה אני זו שמתקשה לעשות את המעבר לעברית,בעבודה הוא מדבר עברית וזה עוזר,הוא גם עשה טירונות של עולים חדשים וגם זה קצת עזר,לטענתו אם היינו מדברים ביננו עברית הוא היה מדבר טוב יותר עד כה (כמעט 5 שנים בארץ). עיצתי בהתחשב בזה שאני לא מכירה את החיים שלכם היא: אולי שהוא בכל זאת יעבוד אפילו לא במקצועו,העיקר להשתמש בצורה יומיומית בעיברית ואלי גם את תנסי קצת לעבוד איתו על זה,בן זוגי למשל קורא וכותב יותר טוב מדיבור... וחוץ מזה כל הכבוד לו על הגיור, האם הוא עשה זאת בשבילך בעיקר או שגם היה לו עיניין בזה? שאלה נוספת:האם הוא היה בצבא? מיכל

oorly

New member
מיכל היי

מצטערת שבאיחור (אני לא יודעת למה לא ריתי את ההודע שלך עד היום) אז ככה: אנחנו מדברים אנגלית (אני לא יודעת צפרתית) אבל כל המשפחה שלי מדברת איתו צרפתית. כמה נח. וגם בעלי כבר חמש שנים בארץ. הוא לא עשה צבא גם בגלל שהתגייר וגם בגלל הגיל. את הגיור הוא עשה רק בגללי אין לו שום עניין בשום דת. מקומות עבודה הוא מחפש רק איפה שיודעים אנגלית. אבל זהו הוא החליט שהוא ילך לאולפן!!! אורלי

GalGula

New member
גם שף וגם צרפתי ../images/Emo3.gif

שיחקת אותה, אחותי
. הוא מבשל לך?

למעלה