שלום לכולם

יפעת*

New member
שלום לכולם

אז אחרי שנים (באמת שנים) של התלבטויות, ומחשבות וחקירות וקריאה שלכם יש לי תאריך ובקרוב אני מצטרפת למשפחת המשורוולים בשבוע הבא כבר מורידה פחממות לקראת. קצת מתרגשת וקצת לחוצה. אגב, האם יש כאן מישהו שעשה את הניתוח ויש לו רגישות למוצרי חלב?

בהצלחה רבה!

רגישות למוצרי חלב לא, אבל זה בהחלט עלול לגרום לנפיחויות, גזים ושלשולים. על כל אלה אפשר להתגבר. הדיאטניות נותנות פתרונות לכל מצב. תמיד עדיף להתייעץ. יש מוצרים מחלב עיזים שהוא נחשב יותר רזה, יש אבקת חלבונים ועוד. חלבונים גם אפשר לקבל מטונה עם מים, ביצה, בשר. להוריד לחם ופחמימות זה חשוב מאוד אבל פריכיות זה בסדר ונדמה לי שלחם קל זה גם בסדר אבל תתיעצי.

pomelit

New member
חלב עיזים לא נחשב ליותר רזה

בחלב פרה ובחלב עיזים אחוז השומן הטבעי הוא בסביבות ה 3.5 אחוזים, אבל זה נתון שהוא כמעט לא רלוונטי כי ממילא אנחנו צורכים את החלב ומוצרים בצורתם המעובדת (בהנחה שאין לך עז בחצר שאת חולבת). בחלב עיזים יש יתרונות אחרים ביחס לחלב פרה, ביניהם יותר סידן, ופחות לקטוז, שזה הסוכר שגורם לאי נוחות בבטן (בעיקר גזים והפרעות עיכול). יחד עם זאת, חלב עיזים הוא לא נטול לקטוז, ואם יש רגישות משמעותית, כדאי לשקול המנעות ממנו. לי יש רגישות קלה שרק לאחרונה אני מודעת אליה (מטובעת מלפני חודשיים). הורדתי לגמרי חלב ניגר (משתמשת בחלב אורז בקפה) אבל מוצרי חלב אחרים עדין קשה לי להוריד. אם יש לך רגישות חריפה למוצרי חלב, כדאי להתייעץ עם רופא, שיכול להמליץ לך לקחת כדורים שמנטרלים את השפעת הלקטוז על המערכת.

bmi גבוה

New member
אכן כן לי

אבל יש מוצרי סויה שאת יכולה והרגישות שלי לא מופעלת עם קוטג' וגבינות עיזים אז נסי

שמחה37

New member
ברוכה הבאה אלינו../images/Emo13.gif

שיעבור הכי קל שאפשר אנחנו פה בשבילך שמחה

onceuponatime1

New member
משורוול, לא סובל לוקטוז (או שהוא אותי?)

בהצלחה אם צריכה משהו תרגישי חופשי.

יפעת*

New member
תודה לכם ../images/Emo13.gif

הדרישה היא להוריד למינימום את הפחממות לפני הניתוח אז גם פריכיות לא לגבי מוצרי חלב אני יכולה לאכול ממש מעט ואז לא נורא סובלת, בהתחלה לפחות הבנתי שלא אוכל לאכול ממילא יותר מממש מעט

bmi גבוה

New member
יקירה למה פריכיות

אכלתי 4 פרוסות לחם קל ואת יכולה במקום 2 רגילות...אם את רוצה גבינה שלא תעשה לך בעיות אז אצלי זו סימפוניה כי היא קשה אז הריכוז לקטוז נמוך מאוד...גם גבינ"צ 9% אותו הדבר... אבל אם את אוהבת יש חומוס וטחינה. המון בהצלחה אני פה אם את צריכה

מֵירַב

New member
ברוכה הבאה לפורום ולמשפחה המורחבת../images/Emo24.gif

אני משורוולת מאז 13.9.2010... אין לי רגישות למוצרי חלב - סתם לא מתה עליהם

למעלה