שלום לכולם!

שלום לכולם!

מזמן לא נכנסתי לכאן ...אני מועמדת לניתוח שתל בבית חולים תל השומר.הייתה לי פגישה עם הפרופסורית כל אחד אמר שהיא נורא קשוחה בקיצור דיי "הפחידו" אותי :D אבל באמת היא היתה בסדר גמור מאוד נחמדה (ויהיו הרבה שירימו גבות בפליאה) כי היא ידועה כקשה מאוד אז כשסיפרתי לכמה שהם מושתלים ומכירים אותה כנראה היתה במצב רוח טוב :) הגעתי עם הוריי וכמובן עם מתורגמנית הוחלט שאעשה את הניתוח באוזן ימין(האוזן שהייתי מרכיבה את מכשיר השמיעה וכאן היתה הבעיה שהופיעו הטינטונים).מקווה שבשבוע הבא אגיע לחברה שמייבאת את נקולאוס חושבת ללכת לכיוון השתל מהסוג הזה.נותר לי רק להמתין להזמנה לפגישה עם הרופאה המנתחת...מקווה שתסתיים השביתה ושיזוזו הניתוחים כמה שיותר מהר.כי דיי כבר חיכיתי כבר שנתיים רוצה להיות אחרי זה :)

את יכולה לשאול כל שאלה שתעלה על דעתך

כי זה המקום לדעת כל דבר שתרצי לדעת על אודות השתל שאת בוחרת. כדאי לך לעשות רשימה של שאלות לפני שאת הולכת לפגישה. תכתבי לך שם מה שחשוב לך לדעת . אני עשיתי אותו דבר בזמנו, לפני כחמש שנים כשהייתי מועמדת לשתל בפעם הראשונה. (מאז הספקתי גם להשתיל שתל שני, אבל זה כבר לא שייך לענייננו כאן.) דוגמאות: אסתטיקה (גודל, מבחר צבעים), אופן שימוש (כמה תכניות, שלט), סוללות (נטענות/חד פעמיות), מרכזי שירות (רק אצל היבואן/בכל הארץ), טכנולוגיה (אם את מבינה בזה ורוצה לדעת), אמינות (וותק בשוק/אחוז כשלים) וכל שאלה שמטרידה אותך בנושא השתל. אני למשל רציתי לדעת האם מעבד השתל לא יפריע לי להרכיב משקפי שמש ענקיים מעל למשקפי הראייה שלי. (יש לי מספר משקפיים גדול במיוחד שהופך אותם לרכישה יקרה בטירוף, כך שרכישת משקפי שמש אופטיים בנפרד היא לא אופציה) אני זוכרת ששאלתי על כך את מירה ברלין, נציגת קוכליאר (יצרני נוקלאוס). היא הניחה לי על הראש דגם של השתל. הרכבתי את משקפי השמש כמו שאני רגילה וראינו שאין בעיה. באותו רגע נרגעתי! זה שלימים משקפי השמש האלו נשברו ולא התחשק לי לקנות אחרים במקומם כבר זה לא משנה
יש לך את הזכות לפגוש את הנציגות של כל חברות השתלים לפני החלטה, אם תרגישי שזה יכול לעזור לך. אם תחליטי על פגישות עם הנציגות, חשוב רק לזכור שבאופן טבעי יש להן אינטרס מסחרי שיווקי. כל אחת תנסה לשכנע אותך בדרכה-שלה, כל אחת על גימיק משלה. את תקשיבי ותבחרי מתוך כל המלל את מה שחשוב ומעניין לך בתהליך של הבחירה. בהצלחה בכל בחירה של שתל ובתהליך כולו. דלתו של פורום זה פתוחה בפנייך לשאלות נוספות. ליריתקוש

rikaaa

New member
בהצלחה

שלום לך אני גם מושתלת של שיב"א. נכונה מאד התרשמותך פרופ. מגירוב היא קסם של אדם מאד נעימה ומסבירה פנים. אני בטוחה שהיא אמרה לך שהתורים שם הם מאד רחוקים. אני חיכיתי מה17 לינואר עד 17 ליולי עד שנותחתי. כך שתאזרי בסבלנות מרובה. גם לא בטוח שהיא תנתח אותך. לי הבטיחו שכן והמנתח היה ד"ר שפירא שגם הוא אדם נחמד כשלעצמו. עכשיו לענין השתל. לי נתנו 2 חוברות לעיון במחלקה של פרופ. הידלסהיימר זה על שתלים המחלקה היא של קלינאי תקשורת. חוברת של חברת נוקלאוס והשניה של מד-אל. קראתי את שתיהן בעקרון השתלים הם די דומים. אני מציעה לך לעשות כמו שהציעו לך קראי קודם הכל ביסודיות ותלכי לבדוק בעוד חברה. השאלות שעלו לי למשל הן : איך עוברים במקומות שיש מגנומטרים. מה גודל הקיבול של הסוללות . כי יש סוללות ליותר שעות ויש לפחות. יש סוללות נטענות. למשל את הגוונים של החלק החצוני שמתחבר למטען המקובע בראש. משקל כל היחידה החיצונית. אני לא יודעת בת כמה את לכל גיל יש רלונטיות אחרת. למשל עוד דבר אופן השימוש או היכולת לדבר בסוללרי או בטלפון תקני או שניהם גם יחד. האזנה למוסיקה. תכנסי לאתר שבלולים וקראי שם סיפורים של אנשים שהושתלו בהם שתלים מסוגים שונים ותתרשמי מהסיפור שלהם. כמו כן תעכבי בפורום אחרי שאלות של אנשים אפילו מחודשים קודמים וכל זאת יעזור לך לגבש עמדה. אחד הדברים שלי היה חשוב מאד אפשרות ההגעה לחברת השתלים במקרה של תקלות. למשל נוקלאוס רחוקה מאד לי 3 אוטובוסים והחברה שבחרתי מדאל אוטובוס 1. וכן הלאה בהצלחה אל תהססי לפנות בפורום הם עונים לכל השאלות ואפילו לאלו שיראו מגוכחות בעיניך. אני נעזרתי ונעזרת בהם המון.

שלום ריקה

אני בת 38 בקרוב ומאוד רוצה לשמוע שוב מוסיקה טלפון כי השמיעה שהיתה לי בעבר היתה טובה מאוד אני נחשבת ככבדת שמיעה אני קיבלתי מה קלינאית תקשורת חוברצת אחת ואחרי כמעט חודש שלחה לי בדואר רשום עוד 2 חוברות קראתי את כולן כמעט האמת אני לא כ"כ מבינה בזה עלי להבין יותר לעומק.

rikaaa

New member
תמרי

אני מבוגרת ממך בהרבה ואצלי החרשות מוחלטת 100 אחוז בשתי האזניים ולמרות זאת חיכיתי שנה עד לניתוח. תראי הזמן עוד לפניך תגשי בהזדמנות הקרובה לסוכנויות השתלים ושם יראו לך בדיוק במה דברים אמורים. צריך לראות את החלקים כדי לתפוס בדיוק מי נגד מי. וגם תהיי מוכנה לכך שלא תשמעי מיד טוב. זה ענין של כיוונים ותרגול רב אחרי הניתוח. גם השמיעה לא תהיה כמו קודם שומעים אחרת. אני אוהבת מאד מוסיקה קלסית ונראה מה יהיה עם זה אחר כך. חשבי על הכל שלא תתאכזבי. אצלי האוזניים כבו בבד אחת לגמרי.וזה מצב שמכשיר שמיעה לא עוזר.רק שתל ואני מקוה שהכל הצליח כי בגלל השביתה לא ראיתי רופא אחרי הניתוח. רק אחרי הכיוון הראשוני הצלחתי להשיג תור ואני תקוה שיעבוד אז ולא ישבות כל טוב ריקה

rikaaa

New member
באור

תמרי הכונה שלי כשאת רואה לפניך דגם של שתל. יש גדולים יותר יש קטנים יותר העובי שלהם. לדעתי ככל שהוא דק יותר בולט פחות החוצה. לשתל יש סיבים ארוכים ועליהם אלקטרודות שמעבירות את הפולסים לתוך השבלול. ככל שיש יותר רוחב הערוץ השמיעתי גדול יותר. השאלות כתבתי לך מה הן. יש לראות כמה שנים החברה בשוק. על מספר הכשלונות אף חברה לא מודה. גם לירית כתבה לך על שאלות. בתדקי על תחנת השרות מה המרחק מביתך. תקראי את הדיווחים של אנשים כמו צלף שהוא שם דבר בפורום אנציקלופדיה מהלכת האדם הזה. יודע הכל לפרטי פרטים ומעלה לינקים משנים עברו. צריך לעשות עבודת שטח. אני לא חושבת שיש מישהו שימליץ לך על שתל זה או אחר . כל אחד בחר לפי הבנתו. אני מכירה אנשים עם שתלים מהסוג שאת חושבת עליו שמאד מרוצים הם כיום כבר עם 2 שתלים מאותו הסוג רק דורות שונים. כלומר אחד מפיתוח קודם ושני מתחדש. ויש גם כאלו מהסוג שאני בחרתי שגם מרוצים מאד. אני קיבלתי אינפורמציה מקלינאיות תקשורת בשיב"א שיש 2 דגמים מובילים אחד מאוסטרליה והשני מאוסטריה. הדגם שלי מאוסטריה. ויש לו שרות בכל העולם. אנשים מתפקדים מעולה עם השתלים ונוסעים לטייל בעולם ראי מה כותבת נירנוש ולירית. אני עוד לא נסעתי איתו כי כאמור אני חדגשה בתחום. אל תכנסי לפניקה בנוגע לשאלות שבי ותחשבי ורשמי לך כל שאלה. היית כבר אצל הקלינאיות? בשיב"א . את צריכה לעבור גם דרך רופא מרדים שממלא טופס רגישויות ואז הרופא המנתח שואל פרטים אחרונים לסגירת התיק . לי למשל קבעו תאריך 3 פעמים ודחו ובסוף התאריך האחרון הוקדם בחודש. זה לפי מה שקורה שם במחלקה. אם יש מקום מיד מקדמים את התור ועכשיו השביתות רק יכולות להאריך את התורים. כל התהליכים הנ"ל נותנים לך אפשרות לבדוק את השתלים. תראי אל תתחיבי במקום לכלום ואחרי שתראי את הדוגמאות הבאות במחלקה אצל הרופא המנתח את אומרת מה בחרת. ודואגת לסידור עם הקופה שלך למימון הניתוח + השתל. אם יש לך עוד שאלות אני כאן. שבת שלום ריקה. את יכולה לכתוב גם בשבת אני לא דתית אגב המעבד שלי הוא מדגם אופוס 2 שזה מתקדם ביותר של אותה החברה עד היום

rikaaa

New member
עוד 2 אספקטים לבדיקה

נזכרתי בעוד שאלות שאת יכולה לשאול . 1. לכמה זמן מספיקות הסוללות במכשיר לפני שמחליפים אותן כמה שעות. 2. מהו מתח החשמלי של אותן סוללות אני מבינה שככל שהמתח נמוך יותר הן אורכות יותר שעות. על תאור טכני לא הסתמכתי כי אני לא מבינה בכאלו דברים. האם יש סוללות נטענות וכמה בשתל שלי למשל יש 3 שכל אחת מספיקה ל17 שעות. וכו על הכל לומדים כשבודקים כמה חברות אחת מול השניה.

למעלה