יש לך BMI35-36
במקרה זה, הקופה תממן את הניתוח בתנאי שתכיר בבעיות הנלוות שלך (סכרת הריון + בעיות פריון) כבעיות נלוות להשמנה, ואז את זכאית למימון הקופה גם ב-BMI 35 ומעלה. אם יש לך מחלות נלוות נוספות - בעיות מפרקים, לחץ דם גבוה, שומנים בדם ועוד, תביאי אישורים רפואיים של כל הבעיות הללו. לפגישה עם המנתח אינך צריכה להביא שום בדיקות. המנתח יתן לך הפניה לניתוח ורשימת בדיקות, וכן תצטרכי לגשת לקופה ולקבל את רשימת הבדיקות שהקופה דורשת. כמובן שתצטרכי להביא לקופה את כל המסמכים הרפואיים שמעידים על המחלות הנלוות שלך (וככל שתביאי יותר מסמכים, כן ייטב), ואז תקבלי אישור. במכבי עוברים ועדה במלב"י, ולוועדה צריך לעשות את כל הבדיקות. יגידו לך בקופה. לגבי החלטה על סוג הניתוח - את צריכה להחליט בעצמך, בעקבות הרבה קריאה על סוגי הניתוחים, או בייעוץ עם המנתח. למרות שהייעוץ עם המנתח אינו אובייקטיבי מספיק לטעמי, כי המנתח יש לו שיקולים שלו לבחירת סוג הניתוח, שאינם בהכרח השיקולים הרפואיים העדיפים לך. כך שחשוב שתגיעי עם דעה עצמית מסוימת, בעקבות למידה והעצמת ידע אישי. אני ידעתי שכדאי לי טבעת, כי כל האנשים שהכרתי היו מנותחי טבעת, כי ניתוח זה מתאים לציבור החרדי יותר מניתוחים אחרים, כי הוא הכי פחות מסוכן משאר הניתוחים (פי 5 פחות מסוכן משרוול. והמעקף יותר מסוכן מהשרוול). כמו כן מנותחי שרוול לא הצליחו לשכנע אותי שהניתוח שלהם עדיף. בשלב זה בדקתי לעומק את כל חסרונות ניתוח הטבעת ע"י קריאה מחוויות של מנותחים, וראיתי אם אני מוכנה להם, ואם הם לא נחשבים עבורי חסרונות קשים. בנוסף, שמעתי כשלונות של מנותחי טבעת, והבנתי שיש לי ידע למנוע את הכשלונות הללו במקרה שלי. את הידע הזה אני מיישמת על עצמי, ובהדרכה ספציפית לכל המעוניין. לכן אני ממליצה לך לקרוא הרבה על הניתוחים ועל חוויות המנותחים, ולשאול שאלות את בעלי הניסיון. פה יש הרבה מנותחי טבעת וקצת מנותחי שרוול ומעקף. יותר מנותחי שרוול תמצאי בפורום "משורוולים" באתר אג'נדה. יותר מנותחי מעקף תמצאי בקומונה "מעוקפי קיבה ותריסריון" בתפוז.