שלום לכולם

מיה80

New member
שלום לכולם

טוב לגלות את הפורום הזה. אני מקווה שאצליח לקבל כמה תשובות לשאלות שלי
אני כרגע שוקלת 107 ק"ג בגובה 1.73. אני צריכה לעשות בדיקות דם כדי לראות האם המדדים שלי תקינים, אך בהריונות שלי היתה לי סכרת הריונית. בנוסף לכך אני סובלת מבעיות פוריות (ילדיי הגיעו אחרי טיפולי פוריות). אני מאוד רוצה לעשות ניתוח, במהלך כל השנים ניסיתי דיאטות שונות ומגוונות אך עליתי הכל בריבית. מקריאה באינטרנט אני מבינה שיש 3 סוגי ניתוחים. איך ידעתם איזה סוג של ניתוח כדאי לכם לעשות? איך הולכת הפרוצדורה מבחינת מכבי (אני במגן זהב)? האם מכבי משתתפת מבחינה כספית? ואם כן כמה עולה ההשתתפות העצמית? כמה זמן לוקח לקבוע תור לניתוח? האם בפגישה הראשונה עם המנתח צריך להגיע עם בדיקות מקופ"ח? אם כן אילו בדיקות? אשמח לשמוע גם המלצות על מנתחים באיזור המרכז. מקווה שלא הגזמתי בכמות השאלות

אופירA

New member
מנהל
יש לך BMI35-36

במקרה זה, הקופה תממן את הניתוח בתנאי שתכיר בבעיות הנלוות שלך (סכרת הריון + בעיות פריון) כבעיות נלוות להשמנה, ואז את זכאית למימון הקופה גם ב-BMI 35 ומעלה. אם יש לך מחלות נלוות נוספות - בעיות מפרקים, לחץ דם גבוה, שומנים בדם ועוד, תביאי אישורים רפואיים של כל הבעיות הללו. לפגישה עם המנתח אינך צריכה להביא שום בדיקות. המנתח יתן לך הפניה לניתוח ורשימת בדיקות, וכן תצטרכי לגשת לקופה ולקבל את רשימת הבדיקות שהקופה דורשת. כמובן שתצטרכי להביא לקופה את כל המסמכים הרפואיים שמעידים על המחלות הנלוות שלך (וככל שתביאי יותר מסמכים, כן ייטב), ואז תקבלי אישור. במכבי עוברים ועדה במלב"י, ולוועדה צריך לעשות את כל הבדיקות. יגידו לך בקופה. לגבי החלטה על סוג הניתוח - את צריכה להחליט בעצמך, בעקבות הרבה קריאה על סוגי הניתוחים, או בייעוץ עם המנתח. למרות שהייעוץ עם המנתח אינו אובייקטיבי מספיק לטעמי, כי המנתח יש לו שיקולים שלו לבחירת סוג הניתוח, שאינם בהכרח השיקולים הרפואיים העדיפים לך. כך שחשוב שתגיעי עם דעה עצמית מסוימת, בעקבות למידה והעצמת ידע אישי. אני ידעתי שכדאי לי טבעת, כי כל האנשים שהכרתי היו מנותחי טבעת, כי ניתוח זה מתאים לציבור החרדי יותר מניתוחים אחרים, כי הוא הכי פחות מסוכן משאר הניתוחים (פי 5 פחות מסוכן משרוול. והמעקף יותר מסוכן מהשרוול). כמו כן מנותחי שרוול לא הצליחו לשכנע אותי שהניתוח שלהם עדיף. בשלב זה בדקתי לעומק את כל חסרונות ניתוח הטבעת ע"י קריאה מחוויות של מנותחים, וראיתי אם אני מוכנה להם, ואם הם לא נחשבים עבורי חסרונות קשים. בנוסף, שמעתי כשלונות של מנותחי טבעת, והבנתי שיש לי ידע למנוע את הכשלונות הללו במקרה שלי. את הידע הזה אני מיישמת על עצמי, ובהדרכה ספציפית לכל המעוניין. לכן אני ממליצה לך לקרוא הרבה על הניתוחים ועל חוויות המנותחים, ולשאול שאלות את בעלי הניסיון. פה יש הרבה מנותחי טבעת וקצת מנותחי שרוול ומעקף. יותר מנותחי שרוול תמצאי בפורום "משורוולים" באתר אג'נדה. יותר מנותחי מעקף תמצאי בקומונה "מעוקפי קיבה ותריסריון" בתפוז.

היי מיה

אופירה כתבה ומיצתה את זה בצורה הכי טובה שיכולה להיות רק אוסיף מתוך ניסיון טרי את הנתונים הבאים: ראשית ה- MBI של היה 36. עברתי את הוועדה בגלל תחלואות של לחץ דם וכולסטרול. אני חברת מכבי זהב גם ואם תבחרי להינתח בבית חולים ציבורי - לא תהיה לך עלות. אם תבחרי לעבור את הניתוח באסותא (אני נותחתי באסותא לפני שבוע ע"י ד"ר אבינוח) - היתה לי השתתפות עצמית לבית החולים בסך 1,550 ש"ח והיות ובחרתי להיות מנותחת ע"י הטבעת החדשה, היתה לי עלות נוספת של 955 ש"ח. סה"כ: 2,505 ש"ח. קביעת התור לניתוח היא במיידית ברגע שהרופא מסכים לנתח אותך והתאריך שנותנים לך הוא מספיק רחוק כדי שתעשי את כל הבדיקות ותעברי וועדה. אני הייתי בפעם הראשונה אצל ד"ר אבינוח ביום 18/3/2010 ועברתי את הניתוח ב- 1/6/2010 (חודשיים וחצי מאז הפגישה הראשונה שלי עם ד"ר אבינוח). שיהיה לך בהצלחה.

מיה80

New member
תודה רבה לכן

האם יש מנתחים שעושים את 3 הניתוחים כך אוכל לקבל מהם חוות דעת אוביקטיבית לגבי סוג הניתוח שכדאי לעבור? במשפחה יש לי מישהי שעברה את המעקף לפני כחצי שנה, והתוצאות שלה מדהימות. פשוט נראית בנאדם אחר לגמרי. לגבי טבעת ושרוול אני לא מכירה אבל אני בהחלט מתכוונת לעיין בכל הפורומים הרלבנטיים שאופירה נתנה. תודה שוב

לשאלתך

יש מס' מנתחים בעלי שם בתחום אז תמתיני שחברים נוספים יענו, אבל מה שאני יכולה לאמר לך: ד"ר אבינוח (שאצלו נותחתי) מנתח רק טבעת (אלא אם כן מישהו יתקן אותי). ד"ר רזיאל אסנת מנתחת את שלושתם. זה מה שאני יודעת אבל בהמשך יעדכנו אותך בשמות נוספים.

מיה80

New member
תודה שוב ושאלה נוספת

מקריאה באינטרנט אני מבינה שמאחר ולא עברתי שום ניתוח אז אני יכולה לעשות רק את הטבעת כי שני הניתוחים האחרים הם למי שעשה בעבר ניתוח שלא הצליח או בגלל שעלה בחזרה. עד כמה שאני יודעת לגבי קרובת המשפחה שלי, ניתוח המעקף קיבה היה הראשון שלה, אבל מצד שני היה לה BMI גבוה מאוד (שקלה בסביבות 100-110 בגובה 1.60), אז האם זה מה שקובע את סוג הניתוח? לאחר קריאה נוספת באינטרנט אני מרגישה יותר מבולבלת

אופירA

New member
מנהל
טעות. איפה קראת את זה?

זה בכלל לא נכון. מי שזכאי לניתוח, יכול לעשות כל אחד מ-3 הניתוחים. זו החלטה שלו איזה ניתוח לבחור. לקרובת המשפחה שלך לא היה BMI גבוה כלל וכלל, אלא סטנדרטי, רק שהוא היה יותר גבוה משלך. השיקולים לגבי בחירת הניתוח הם הסיכונים של כל ניתוח, ואורח החיים שמציע כל ניתוח. הסיכונים והיתרונות של כל ניתוח שונים לחלוטין, ולכן צריך לשקלל אותם כדי להגיע להחלטה מה מתאים לך. קודם כל את צריכה לחשוב - האם את רוצה ניתוח רדיקאלי, קיצוני, או ניתוח קל והפיך שלא חותך את הקיבה, שזה הטבעת. אבל אם את רוצה טבעת, את צריכה להסכים לאורח החיים שלאחר טבעת ולהחליט שזה מתאים לך, כי הוא שונה מאוד מאורח החיים לאחר שרוול או לאחר מעקף. אכילה לאחר טבעת שונה מהאכילה לאחר שרוול ומעקף.

למעלה