שלום לכולם

Gali112

New member
שלום לכולם

גיליתי את הפורום בזכות שירה דוד אמא לשני בנים בסוף גיל העשרה ועוד ילדון שעולה לכתה א'. התוספת המאוחרת יחסית של הילדון למשפחה עשתה המון דברים טובים אבל גם עוררה אתגרים בהורות - קצת מוזר מצד אחד להתעסק ברישיון בגרויות וגיוס לצבא ומצד שני עם גן שעשועים ומשחקים של גן אשמח להצטרף ולהכיר הורים עם אתגרים וחוויות דומות

דינהלה1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

האם את מרגישה שהניסיון עם הגדולים עוזר לך? ואיך הם מתייחסים לילדון הקטן במשפחה?

Gali112

New member
הניסיון עוזר כמובן

הרבה מחוויות הגידול זורמות יותר בקלות. עם זאת היום אני הרבה יותר עסוקה ושקועה בקריירה ובעבודה מאשר הייתי כאשר הגדולים היו צעירים וכל ההורות מתובלת בהמון רגשי אשמה. הגדולים מאוד אוהבים את הילדון, שומרים עליו שצריך- אבל הקשר ביניהם הוא לא ממש של אחים

דינהלה1

New member
אצלי

אצלי בגלל שכל השלושה קטנים אני רק יכולה לחלום על קריירה מה שאומר שיש יתרונות וחסרונות בכל מצב. רגשי אשמה בהורות אני חושבת יש כל הזמן ועל כל דבר.. אם זה יעודד אותך אני עצמי הייתי ילדה "מאוחרת" כשמלאו לי 6 גדלתי כמו ילדה יחידה כי אחיותי כבר נישאו ולא גרו בבית. הקשר התחיל אחרי שבגרתי כך שבהחלט יתכן שאחרי שיתבגרו הם יגלו האחד את השני במיוחד אם כרגע יש יחסים טובים והם אוהבים אותו. בכלל אני חושבת שהרבה פעמים את התוצאות של ההשקעה שלנו בילדים אנו רואים אחרי הרבה שנים. לדעתי הילדים הם כמו ספוג שכל הזמן סופגים מה שאנחנו מלמדים אותם עד שמגיע היום שבו הם יוצאים לעולם ואז הם מתחילים להשתמש בכל מה שלימדנו אותם. מה דעתך?

Gali112

New member
באמת יש יתרונות וחסרונות בכל מצב

ילדים צפופים גדלים יחד וכמה שזה עמוס וסוחט יש המון יתרונות - זה שהם מתחכחים זה בזה וצריכים לשמור כל הזמן על מקומם במשפחה מלמד אותם כישורים חברתיים עם הבן הצעיר אנחנו בטיפול רגשי כדי ללמד אותו לצאת מעצמו ולשחק עם ילדים אחרים מסכימה מאוד עם הדימוי של הספוג

שבי38

New member
הקריירה בהקפאה

מזלך שהגדולים עוזרים.שלי חושבים שנועה היא בובה שמפעילים כשבא להם ובאים לשחק איתה רק אם הם רוצים.בני כמה הגדולים שלך? שלי בני 18 ו13.5 ונועה בת 3 עוד שבוע.

Gali112

New member
טוב להגיד "עוזרים" זה קצת מוגזם

אפשר להשאיר את הילדון איתם למשל בערב כשיוצאים ומידי פעם הם עושים טובה ומשחקים איתו קצת יותר מ-5 דקות אבל לרוב התיאור שלך מאוד מתאים ליחס שלהם הגדולים שלי בני 17 ו -18.5 מה שכן יש פה גם עניין של גיל. בגיל 3 עדיין צריך תשומת לב צמודה אבל כשנועה תגדל קצת ותוכל להעסיק את עצמה אז אפשר יהיה להשאיר אותם איתה בלי שיצטרכו להשגיח ולבדר אותה בכל רגע ורגע. אני עובדת יום אחד אחר הצהריים והאמצעי נשאר איתו לפעמים - הילדון מבלה במשחק בחדר שלו, מחשב, טלוויזה וחוץ מנוכחות ברקע של האח הגדול הוא לא ממש צריך השגחה

למעלה