שלום לכולם

שלום לכולם

אז ככה... הוועדה נקבעה ל 10.5.11 (אם הייתי יודעת שהתאריך יהיה כזה רחוק לא הייתי מחכה לסיים את הבדיקות אלא קודם כל קובעת...) נשאלתי עם כבר בחרתי מנתח ונפגשתי איתו.... (לא קבעתי כי חשבתי שאני קודם כל צריכה לקבל אישור שהניתוח מאושר ע"י הקופה) האם זה נתון לבחירתי בניתוח של הקופה??(מכבי מגן זהב ) יש לי גם ביטוח פרטי ולכן הביטוח נותן לי או את הניתוח עצמו או נותן לי סכום כסף ביד בגלל שעברתי ניתוח (כמה כסף בדיוק אקבל יאמרו לי רק כשיהיה לי אישור לניתוח ביד) האם לקבוע פגישת יעוץ אצל המנתח שארצה?? (במקרה שלי אבינוח) במידה ובחרתי בו יש לי בכלל את האפשרות לבקש?? תודה לכולם על העזרה

קובי d1

New member
אנונימית

באם יש לך ביטוח פרטי את יכולה לבחור את המנתח אני לא מבין למה את צריכה את הועדה שאת יכולה לעשות את הניתוח דרך חברת הביטוח קובי

אופירA

New member
מנהל
שילוב מנצח: מכבי מגן + ביטוח פרטי

עוד יישאר לך עודף ביד, להחליף את הסלון... את יכולה לבחור את המנתח, ובוודאי כשאת בוחרת את ד"ר אבינוח, שעובד עם מכבי. כדאי לך מאוד מאוד לקבוע כבר אתמול פגישה עם המנתח, כי גם התור לפגישה עם המנתח רחוק, וגם התור לניתוח שהמנתח יקבע לך יכול להיות רחוק. אז כדי לזרז את כל התורים קובעים כבר פגישה עם המנתח. לא צריך קודם אישור של הקופה. להיפך, המנתח נותן הפניה, איתה הולכים ומבקשים אישור מהקופה. נסי לברר אפשרות של הקדמת הוועדה + הקדמת התור למנתח. תתקשרי למזכירות הוועדה כל 5 ימים ותבררי אם יש אפשרות להקדים (כמו בראיון עבודה - זוכרים את זה שמתקשר ומראה נוכחות כל הזמן).

לא ממש הבנתי אופירה

מה הכוונה ישאר עודף?? ז"א שאני יכולה לבחור את המנתח בניתוח של הקופה?? לגבי להקדים את הוועדה זה בדיוק מה שאני תיכננתי לעשות.... אבל עדיין צריכה לחכות לתור של הצילום וושת שיהיה בסוף מרץ.... הלוואי ויצליחו להקדים את התור לוועדה.... אני מתה להיות אחרי... למישהו יש את מספר הטלפון של אבינוח???

אופירA

New member
מנהל
עודף כסף מהביטוח הפרטי

את המנתח את יכולה לבחור בניתוח של הקופה, גם אם אין לך ביטוח פרטי. הטלפון של ד"ר אבינוח נמצא בחוברת שמסתובבת פה בעמוד הזה או הקודם, בקובץ וורד doc. חפשי את החוברת. חוברת חובה, אגב!

Distractions

New member
מצטרפת לשרשור: שאלה טכנית על תור לניתוח

אם אני בשלב הבדיקות, אני יכולה לקבוע את התור לניתוח עצמו כבר עכשיו? או שאני אמורה לחכות עד שאסיים את כל הבדיקות כדי לעשות זאת? הרי רשימת ההמתנה בטח ארוכה ברפואה ציבורית וחבל לבזבז זמן.

אופירA

New member
מנהל
בוודאי לקבוע עכשיו תור לניתוח

בשביל לקבוע תור לניתוח לא צריך את האישור של הקופה. אם הקופה לא אישרה, או אם הבדיקות לא הסתיימו עד שהגיע זמן התור (נדיר) - מבטלים את התור/דוחים אותו.

Distractions

New member
ניסיתי. לא נותנים.

הם רוצים שאעשה את כל הבדיקות (וזה עניין של כ-3 חודשים... האישור הפסיכיאטרי זה רק במאי!), אגיש אותן לרופא המנתח ורק אז אפשר יהיה לדבר על קביעת תור. מה אורך התורים בשיבא, מישהו יודע? אני רוצה כבר שזה יהיה מאחוריי.

הישגתי את הטלפון של אבינוח אבל כתוב להתקשר

אליו רק בין 07:00-07:30 או אחרי 23:00 בלילה??? נראה לי הזוי... אני מתביישת להתקשר לאנשים בשעות כאלו....

אופירA

New member
מנהל
השאלה בשביל מה את צריכה להתקשר אליו?

אם בשביל לקבוע תור - באמת הזוי... בשביל לקבוע תור קובעים עם המזכירות. טלפונים בחוברת, הכל מפורט ומוסבר. אם בשביל ייעוץ רפואי לאחר ניתוח - הוא מדבר בטלפון רק בשעות אלו.

איפה קובעים את התור באסותא??

ועוד דבר הערכה פסיכולוגית זה חובה?? האם צריכה לקבל הפניה מרופאת המשפחה לפסיכולוגית או סתם ללכת לאחת על דעת עצמי??

אופירA

New member
מנהל
מכבי מפנה לועדה במלב"י

ובוועדה יש דיאטנית ופסיכולוגית. לא אמרו לך בקופה?

לא אמרו לי כלום

הרופאת משפחה עשתה פרצופים ולא רצתה בכלל לתת לי הפניה לוועדה... שלחה אותי לבדיקות לניתוח בלי שום הסבר... (וזו הסיבה שלא ידעתי שיש איסוף שתן 24 שעות ולא נתנה לי מיכל לאיסוף... לכן הלכתי פעמיים למעבדה...) לא ידעה אותי שבדיקות מסויימות כמו צילום קיבה וושת גם דורשות המתנה ארוכה מאוד....(קבעתי שבוע שעבר והתאריך לצילום הוא סוף מרץ....) למעשה... לא יידעה אותי על כלום.... מזל שיש את הפורום הזה ואופירה... אז עכשיו לשאלתי... הוועדה שלי מתקיימת באסותא ת"א.... מה זה אומר?? אני צריכה ללכת לפסיכולוגית ולהביא מסמך או שיש שם בוועדה?? אני מקווה להגיע לוועדה עם כל האישורים שבסוף אני לא הגיע לא מוכנה ויאלץ להמתין שוב... לגבי מספרי הטלפון בחוברת יש שם רק של רובין ואני רוצה את אבינוח.... אין בחוברת את הטלפון של המזכירות שלו.... רק את המספר האישי... בשעות המשוגעות... ושוב שואלת... איך בדיוק אני יכולה לקבוע תור לניתוח?? חייבת את כל התוצאות כבר עכשיו?? או שיכולה להתחייב שעד הניתוח אשיג את כל הבדיקות??

אופירA

New member
מנהל
נעשה לך סדר:

א. בעמ' 14 ו-13 בחוברת יש כל הטלפונים של כל המזכירות - גם רובין, גם ברכה, גם סיגל, גם כל המרפאות השונות ברחבי הארץ שבהן אפשר לקבוע תור לייעוץ אצל ד"ר אבינוח (באסותא התור לייעוץ יותר רחוק, אז אולי כדאי לנסוע לייעוץ לאשקלון או לבאר שבע, כי התור יותר קצר. אני ועוד כמה פה עשו כך). א.1 - בשביל תור למנתח, שגם יקבע תור לניתוח - את לא צריכה שום בדיקות. את צריכה להתקשר ביום א' בבוקר ולקבוע תור לייעוץ לד"ר אבינוח אצל המזכירות שלו. ב. עשי לרופאת המשפחה שלך פרצוף בחזרה. היא לא צד בעניין. היא לא צריכה לתת שום הפניה למנתח. למנתח אפשר לפנות עצמאית ולא צריך שום הפניה. המנתח נותן הפניה לניתוח עבור הקופה. רופאת המשפחה היא רק חותמת גומי, היא חייבת לתת לך הפניות לבדיקות. אם היא מסרבת, היא תקבל נזיפה חריפה ממשרד הקופה, אם רק תגידי מילה אחת. בסופו של התהליך היא תבלע את הכובע, ואני מחכה לרגע זה בהנאה... ג. יש לך וועדה במלב"י? יופי. אין צורך בפסיכולוגית. הולכים לוועדה ושם יש פסיכולוג ודיאטנית. לכי לוועדה גם אם לא יהיו לך כל האישורים של כל הבדיקות עד אז. רק תעדכני את המזכירה של הוועדה בבדיקות שחסרות לך קודם לכן, ותקבלי ממנה הסכמה שזה בסדר להשלים אותן אחרי הוועדה. ד. רופאת המשפחה לא יודעת שצריך מיכל מיוחד לאיסוף שתן. את כל הבירורים על כל הבדיקות את צריכה לעשות מול המזכירה של המכון שבו קובעים את התור לבדיקה, ולא רופאת המשפחה צריכה לספק את המידע. לכל בדיקה שאת קובעת תור, תדגישי שהבדיקה לצורך ניתוח טבעת. זה חשוב. ה. אם חשוב לך להקדים בדיקות מסוימות, תהיי אסרטיבית מול המזכירה במכון, ותסבירי שיש לך ועדה בתאריך זה וזה, ואת צריכה את התוצאה, ותתקשרי כל שבוע, שהיא תקדים לך את התור. עושים את זה. מצ"ב החוברת בקובץ וורד מצורף.

את התור לניתוח קובעים באסותא ת"א??

ואיך אני יודעת אם זה מתאים גם לרופא המנתח והרופא המרידים התאריך שקבעו לי??

אופירA

New member
מנהל
את התור לייעוץ קובעים אצל המזכירה

את רוצה אסותא ת"א, אז תקבעי תור לייעוץ אצל המזכירה ברכה (עמ' 14 בחוברת). את התור לניתוח יקבע לך הרופא המנתח בפגישת הייעוץ, או שהוא יגיד לך לקבוע מיד לאחר פגישת הייעוץ, אצל המזכירה של הניתוחים, רובין. המזכירה של הניתוחים שקובעת תור לניתוח, יודעת בוודאות איזה תור מתאים לרופא המנתח... הרופא המרדים מגיע לכל ניתוח של המנתח, אז לא צריך לסכם איתו שהוא יגיע... או שלא הבנתי את השאלה.

למעלה