שלום לכולם

TipToli

New member
לשון רכה תשבר גרם..

בסופו של דבר בחיי הנישואים האמתיים מוותרים על המון דברים.. דברים משתנים אחכ.. אל תשכחי את זה.. לכי בעקבות הלב שלך.. וזיכרי... מעלים בקודש ולא מורידים.. ושאף אחד לא ישבור אותך אם את רוצה לעשות רצון ה' בכל הלב, השליכי על ה' תאמרי לו: רבשע אני רוצה לעשות רצונך להיות אישה צנועה וכשרה, עכשיו אתה תזמן לי בחור מתאים. אין לי ספק כי מילים הבוקעות מן הלב בשעת רצון יוושעו בקרוב ממש. אמן :)))

יש.

יש בחורים חוזרים בתשובה,שמצבם הרוחני מעולה והם רוצים רק מטפחת. בבחורים אשכנזים,חרדים מבית,לא מצאתי,אני בכ"א בחור שרוצה מטפחת. אגב,אם כבר פתחת את הנושא,פאה זהו כיסוי צנוע יותר,אם ומתכוונים לכסות במטפחת,וטפח יהיה מגולה למעלה,ולמטה..בלא מתכוון כמובן.. הבחורים יודעים להטיף על כמה זה צנוע בהרבה מפאה,ובלה בלה.. תכלס נראה אותך שם מטפחת כמו שסבתא של הסבשא שלך שמו..מי יסכים לזה??! וחלילה שלא ישמע מדבריי שאני בזה לאותן הבנות שמוכנות למטפחת,אך תהיו כנות עם עצמכן..

למה

את חושבת שכיסוי זה של סבתות?! אני רואה בחורות עם כובעים וכיסויי ראש כלכך יפים, שרק בשביל זה באלי להתחתן

80% מציבור הנשים,

שמכסות את ראשן במטפחת,טפח לפחות גלוי להן. לדעתי,זה לא עדיף על פאה!! ו..מה שלומך ילדה??? שנים..

נו נו..

תמיד אנשים ימצאו פרצות בכל דבר
לצערינו הרב.. שום דבר שהוא לא צנוע, הוא לא עדיף. עדיף ללכת בצניעות. זה העדיף היחיד. פחות גרוע, לא עושה אתזה טוב. ישנן פיאות שהן בסדר גמור ומותר ללכת איתן בהחלט! כי רואים שזה פאה. ב"ה שלומי מעולה, ואיתך?

נכון,

וע"פ אותה ההלכה,מותר ללבוש חצאית שמכסה את הרגל,ללא צורך בגרביים... אך,עשו גדר לזה,ופסקו לגרוב גרביים,בעובי מסויים. ‏ותקרא מה הזוהר כותב על אשה שמגלה טפח מראשה..

יש, אבל ממש מעטים...

במקרה אני מכיר אחד כזה בסביבתי... אבל גם הוא אוטוטו קורס מול הלחץ החברתי שהולך וסוגר נגדו. כמו טבעת לקיבה נפוחה....

ארטיימר

New member
חוזבתים

מה הבעיה איתם? יש מעט מאד שאני מכירה. אולי 2-3 מכל מי שאני מכירה בצבור הליטאי שעם מטפחת אבל קיים.. השאלה למה זה חשוב לך................!!! נראה שאת לוקחת משהו, ושמה אותו במרכז.. אבל את מה המהות מאחורי זה? אם היית מאה שערים, בוודאי שהיית מוצאת בחור כלבבך.. אבל את מחפשת בחור פתוח, לא? ודווקא בענין זה שיחמיר.. ובדברים אחרים שיקל.. כך לפחות זה נשמע ממבט ראשוני, כך שלא ברור לי מה גורם לך לרצות דווקא בענין כיסוי ראש ולא בדברים אחרים

ברור

שחשובה לי המהות. הצניעות חשובה לי! זה הבסיס לבית יהודי אמיתי.. אני לא חושבת שזה סותר ראש פתוח. אני לא מתכוונת לחרדים מודרנים, אלא ראש בריא ולא ריבוע מלא בסטיגמות.

תשאלי ההפך

האם יש חרדי אשכנזי עם ראש סגור שיסכים מטפחת? ראש פתוח ברור שירצה רק פאה

../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifשטויות במיץץץ

וודאי שיש!!! אני אשכנזי חרדי אמנם חוזר בתשובה אבל יותר מ-10 שנים ולמדתי בלא מעט ישיבות אשכנזיות ביניהן מיר ויש הרבה אשכנזים שכן רוצים בחורה עם פאה!!!!!! וגם אלה שלא, הם לא יאסרו עלייך ללבוש כיסוי ראש!!!!!! אז מה הבעיה??????

למעלה