שלום לכולם

07גאיה

New member
שלום לכולם

הצטרפתי לפורום מתוך תקוה למצוא לא רק אוזן קשבת אלא גם מידע שאינו בהכרח רפואי. לדעתי יש לחברי וחברות הפורום המון מידע על דרך התמודדות, הקשיים, ההקלות הקטנות, וכד' ששום רופא שלא חווה את הבעיה לא יודע. אימי בת 85 בשלבים הראשונים (?) של המחלה, אני הבת היחידה שגרה בקרבתה, אחי ומשפחתו נמצאים בבוסטון לארבע השנים הקרובות. אבי נפטר לפני כעשר שנים כך שאני מרגישה בודדה למדי במערכה. לצד אימי שוהה עובדת זרה, מה שמקל עלי מאוד. ובכל זאת...השיכחה, הדכאון, הכעס, עוגמת הנפש התלונות... ואנחנו רק בהתחלת הדרך. אמאל'ה...

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום גאיה

אתן רק בתחילת הדרך, המסע הוא ארוך ומפרך. ראשית טוב שיש עובדת זרה המטפלת באמא ביום יום. לגבי השכחה,הדיכאון והכעס הם חלק מסימני המחלה. ממליצה לך ללכת לקבוצות תמיכה של עמותת עמדא (עמותת אלצהיימר ) שקיימות בכל הארץ פרטים באינטרנט. יש לך את הפורום שהוא קבוצת תמיכה וירטואלית 24 שעות ביממה. לגבי תלונות תזרמי ואל תתווכחי.חשוב שהיא תהיה מטופלת היטב עע"י המטפלת. האם האמא הולכת למרכז יום לקשיש?לא קל לשאת לבד במשימה אבל אין לך ברירה זה המצב כעת שאת לבד כי אחיך בחו"ל. חשוב שיהיה לך יפוי כוח בחשבון הבנק שלה.כל דבר עובר דרכך כדי שלא יסחטו אותה. מחלת אלצהיימר היא מחלה פרוגרסיבית של המוח. החולה עובר שינויים התנהגותיים מלבד השכחה , הכעס והדיכאון. יש לך היום אמא ב' שהיא שונה מאמא א' שהכרת. כאן תקבלי את כל אוזן הקשבת הדרושה. זהבה

07גאיה

New member
תודה זהבה

לפעמים בא לי להתכרבל ולבכות בכי תמרורים שאני רוצה חזרה את אמא שלי! מי זו הזרה הזו שמסתכלת עלי במבט ריק או מדוכא או מתלונן או...האם לעולם לא אראה עוד את החיוך וההומור והחיות? תודה על עצותיך כולן שוות זהב. אמא לא רוצה ללכת לשום פעילות כי או שיש שם המון רעש או שהיא לא שומעת, או שזה לזקנים,
או שהיא לא מבינה כלום. היא יוצאת לטייל כשהעובדת גוררת אותה, אחר כך היא הולכת בשמחה, למרבה ההתפעלות היא שוחה כל יום באובססיה. זה שומר מעט על שפיותה ושפיות כולנו. אינני יודעת מה יהיה בחורף. גאיה

ברוכה הבאה

דבר ראשון, קחי לך זמן, על כוס קפה ושוקולד וקראי אחורנית שאלות ותשובות, תהיות ותובנות. אחר כך תרגישי שאת נמצאת בין חברים ותלמדי פה המון המון דברים ובעיקר - תקבלי
בכל עת שתזדקקי לזה...

07גאיה

New member
קראתי והחכמתי

אני קוראת את דברי חברי הפורום מזה זמן מה, רגישותכם ודבריכם הם שגרמו לי להצטרף ל"חבורה" כפי שכבר ציינתי בתחילת דברי. תודה על התמיכה. וההתיחסות גאיה

קשה לברך אותך ברוכה הבאה לעולמנו,

אבל באין ברירה נעשה זאת, אנחנו כאן לכל שאלה , אל תתביישי לשאול, תמיד תמצאי כאן אוזן קשבת, גם אני מאזור הצפון, נהריה, אם תצטרכי קבוצת תמיכה גם על זה אוכל להמליץ, על רופאים וכו'... (מטפלת בבעל חולה), ניצה.

07גאיה

New member
תודה ניצה

אכן הבית הוא קשה אבל השותפים נאים בעיני. תודה על ההכוונה, בנתיים מבחינה לוגיסטית אנחנו מסודרים. רק נפשינו יוצאת לימים רחוקים... תודה

למעלה