שלום לכולם

שלום לכולם

אני מחפשת המלצות גם דרך מסרים אישיים ללימודי גישור. האם קיימים הבדלים מהותיים בין בתי הספר? האם ישנה משמעות מכרעת ללימידה במקום מסויים לעומת מקום אחר? בכלל על תחום גישור, מהיכן להתחיל?, מאיפה הפרנסה? איני עו"ד, אך השכלתי גם כוללת משפטים. אשמח לשמוע עצות וטיפים. תודה מראש לעונים.

לימודי גישור

לפני כשנתיים בוטלו תקנות רשימת מגשרים ועם זאת בוטל למעשה הפיקוח. תופעה זו יוצרת מצב שבו גופים שונים מנצלים הזדמנות, כותבים קורסי גישור בעצמם ועבירים אותם. אי לכך, ממליצה בחום ללמוד קורסי גישור אצל אותם גופים אשר קיבלו בעבר את התעודה המחייבת מהנהלת בתי המשפט. גופים אלו ממשיכים ללמד לפי המתכונת הקודמת, שהיתה תחת פיקוח. לפי מטב הבנתי הלימודים באותם גופים הינם די דומים, פרט למרכז גישור גבים שמלמד בשיטה הטרנספורמטיבית. זהו ההבדל המהותי. בעקרון, אם את לומדת במרכז גישור מוכר אשר הוסמך לפי התקנות, אין משמעות מיוחדת לאיזה מרכז תבחרי ( מבחינת הלקוחות) כדאי להתחיל בקורס גישור. לאחר מיכן, מי שרוצה לעבוד, מומלץ כי יעשה פרקטיקום-ישנם 2 מסלולים לכך: פרקטיקום ארוך, בן 100 שעות או פרקטיקום מקוצר, הנקרא גם פרקטיקום אישי. אם תרצי לעסוק בגישורי גירושין - יש לזה קורס נפרד. הפרנסה היא בעיקר מהשוק הפרטי ורוב המגשרים הם עצמאיים, כך שזה מאוד תלוי בכישורים האישיים שלך. השכלה במשפטים, גם אם אינך עו"ד בוודאי מהווה יתרון.

לא מכירה

לא מכירה מקרה כזה. בדר"כ במשרדי עו"ד יש עו"ד שהם גם מגשרים והם עובדי כשירים אצל אותו עו"ד, כאשר בדר"כ המטרה היא לעבודת עריכת הדין ולא בגישור. לא מכירה באופן אישי משרד בו עובד גם מגשר כשכיר. ישנם כן מקרים בהם עו"ד ממליצים על גישור במקום הליך משפטי ואז ממליצים על מגשר שהם עובדים עימו, אולם אותו מגשר הוא עצמאי.

היתי רוצה

לשמוע קצת פרטים ממגשרים שסיימו את הקורס והחלו עבודה בתור מגשרים עצמאיים - מעניין אותי איך התחילו, טיפים או רעיונות. אני אישית לא מכירה אף מגשר ולכן חיפשתי בפורום קצת לתקשר בעניין. ברור כי כמו כל עבודה של עצמאי הכל תלוי בשיווק עצמי והתמדה, אך בכל זאת אין אני ממציאה גלגל מחדש וודאי עצות או סיפורים של אנשים שעשו זאת יכולים לעזור. אז אם למישהו יש תובנות לחלוק - יותר מאשמח לקרוא. תודה מראש ותודה על התשובות הקודמות. ערב טוב

כמה רעיונות

שיווק בבתי משפט, עם כל התעודות וקורות החיים. הקמת אתר באינטרנט כתיבת מאמרים ופרסומם באינטרנט כתיבה ברשתות חברתיות ובכלל - בכל הקשור לאינטרנט זהו עולם ומלואו. מאוד חשוב ועוזר - שיתפי פעולה עם מגשרים אחרים.

למעלה