שלום לכולם

nature1

New member
שלום לכולם

יש לי בעיה שמציקה לי כבר זמן רב מאוד. אני לא יודעת אם זה OCD אבל בכל אופן כל פעם כשאני מעלה שאלה לגבי הבעיה הזאת באינטרנט, עולה העניין של OCD ולעיתים מפנים אותי לכאן. בכל אופן הבעיה שלי היא כזאת: אני סובלת מאובססיה ל... פיצוץ חצ'קונים! וכן, אני יודעת שהרבה עושים את זה אבל אצלי כאמור זה משהו כפייתי, למרות שבעבר ניסיתי אינספור פעמים להפסיק עם ההתנהגות החולנית והמזיקה הזאת, לא הצלחתי. אני מפוצצת פצעונים בכל מקום אפשרי בגוף, כל מקום שהידיים שלי יכולות להגיע אליו. פשוט יש לי הנאה בלתי מוסברת בלראות את הפצע מתפוצץ או לפחות להרגיש שהוא מתפוצץ, אם זה במקום שאי אפשר לראות. בכל אופן השאלה שלי היא כזאת: אני נמצאת בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי שאליו פניתי בגלל סיבות אחרות אבל לאחרונה התחלתי לעבוד בטיפול גם על הבעיה הזאת. המטפלת שלי ניסתה לעודד אותי למצוא את הדחף הזה לפוצץ, לזהות אותו עוד לפני שהוא "מסופק". לדבריה כל דחף כזה מלווה באיזושהי תחושה פיזית בגוף ואני צריכה למצוא את התחושה הזאת בגוף על מנת שאוכל לעצור אותה או להרגיע אותה לפני שהיא מסופקת. ואני ככל שניסיתי לא הצלחתי למצוא שום תחושה פיזית. מבחינתי מה שמקדים לפעולה זה המחשבה. כלומר המחשבה על זה שאני רוצה לפוצץ ומיד אחר כך הביצוע.. לא מצליחה למצוא שום תחושה פיזית בגוף. האם באמת כמו שהמטפלת שלי אומרת תמיד הדחף מלווה באיזושהי תחושה גופנית? מישהו כאן יכול להעיד על תחושות כאלה מניסיונו? ואם כן איך בכל זאת אפשר למצוא את התחושה הזאת בגוף?

אמא11

New member
היי וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo13.gif

זה קצת מזכיר טריכוטילומניה (תלישת שיער) ופעולות כמו גרוד העור עד פציעה שכבר תארו כאן. נסי אולי לחפש ב"קישורים" שלמעלה בעמוד זה, בקטגוריה "טריכוטילומניה" (כאשר נכנסים ללינק של הקישורים נפתחת רשימת קטגוריות בצד ימין). יש כאלה שאומרים שזה כמו OCD ויש כאלה שאומרים שזה כמו התמכרות. תראי בלינקים של טריכו' יש אולי טיפים שיוכלו לעזור גם לך. גם בעצות של חברי הפורום הזה אולי תוכלי למצוא כמה דברים שיעזרו. בקשר לטיפול - אפשר אולי גם להחליט שאת מפוצצת רק 3 חצ'קונים ביום, או שלהגביל בשעות מסויימות (בתור התחלה). לצערי איני יכולה להעיד מנסיוני כי האוסידי שלי שונה מאד. מקוה שעוד אנשים יגיבו תמי

nature1

New member
היי, תודה על התגובה

וכן, קראתי בעבר על טריכוטילומניה וזה באמת קצת הזכיר את מה שקורה אצלי עם הפיצוץ של הפצעים. אפילו אני זוכרת ששאלתי את עצמי אם תלישת שיער כפייתית נקראת טריכוטילומניה איך נקרא פיצוץ חצ'קונים כפייתי?
כמובן שזה לא משנה איך זה נקרא ואם בכלל ומה שמשנה זה הטיפול בבעיה. ולגבי הטיפול, קשה לי להחליט על זמן מסוים או כמות של פצעים מסוימים שאפוצץ כי הבעיה אצלי שאם אני מפוצצת רק אחד זה אוטומטית גורר אחריו עוד כמה. כלומר אני לא יכולה לפוצץ רק אחד.. המטפלת ביקשה ממני לזהות את הדחף ולהרגיש אותו באופן פיזי. אני כאמור לא מצליחה למצוא את הדחף הזה למרות שהיא מתעקשת שזה משהו שתמיד קיים כשמדובר בדחפים ו/או התנהגות כפייתית. מה שכן אולי אתחיל בניהול יומן שבו אכתוב כל פעם מתי זה קורה ומה המחשבות שקדמו למעשה. תודה על קבלת הפנים

nature1

New member
תודה ועדכון

המטפלת באמת שלחה לי במייל טבלה שאותה אצטרך למלא בהתאם לפיצוץ הפצעים, מתי זה קורה, באילו נסיבות, מה עוצמת הדחף וכו'. כשקיבלתי את זה חשבתי שאני אצטרך להיות צמודה לדף הזה כל היום כי נראה שאין זמן שאני לא מפוצצת.. אבל אני חושבת שעצם הרישום כבר מפחית את התדירות. לפעמים עצם הידיעה שאחר כך אני אצטרך לכתוב את זה, משפיעה. אם כי לא הבנתי כל כך (ואת זה מן הסתם אצטרך לברר איתה) אם אני צריכה לרשום רק כאשר אני ממש מפוצצת או גם כשאני רק נוגעת בפצעים (לפעמים הדחף מביא אותי לגעת בפצעים אבל לא תמיד לפוצץ ורק לגעת בהם כמובן שלא גורם שום נזק).

למעלה