שלום לכולם

Natali70

New member
שלום לכולם

היי :) אני די חדשה בחלומות צלולים ומאוד שמחתי שיש פורום כזה! רציתי לשאול כמה שאלות... בינתיים היה לי 2 חלומות צלולים מאוד קצרים, שניהם מאוד דומים, אני בחדר שלי, הולכת מסתכלת במראה ואח"כ על הידיים ופתאום מבינה שאני חולמת (מה שמוזר הוא שאני פתאום מבינה כאילו בספונטניות כזאת) ואז כל החדר מתחיל להסתובב ממש חזק, אני לא יכולה ללכת או לראות ואני ישר מתעוררת. יש למישהו מושג מה זאת התופעה הזאת? ואיך אפשר להמשיך את החלום? אתמול היה לי פספוס ממש גדול :( חלמתי על משהו מוזר וניגשתי לחברה שלי ואמרתי לה בחלום: "את יודעת מה שקורה פה ממש מוזר זה נראה לי כמו חלום" והיא ענתה לי "כן כן זה כמו חלום" ואז פשוט המשכתי את החלום ולא עשיתי אפילו בדיקת מציאות, אוף אני מרגישה כזה פיספוס :( תודה :)

makron2

New member
שלום וברוכה הבאה...

"(מה שמוזר הוא שאני פתאום מבינה כאילו בספונטניות כזאת)" - זה קורה,והסיכויים שזה יקרה יותר יגברו במידה ואת מנהלת יומן חלומות ומסמנת בו את סימני החלום - הדברים המוזרים שיכולים להתרחש רק בחלומות. "אז כל החדר מתחיל להסתובב ממש חזק" ו "אני לא יכולה ללכת או לראות ואני ישר מתעוררת." - גם לי זה קורה לפעמים,יש דרכים למנוע/לשפר את המצב - דבר ראשון לבצע בדיקת מציאות,דבר שני זה לעשות הגברות צלילות - את יכולה לגעת הכמה חפצים שקרובים אליך עד שהיציבות תגבר ובנוסף גם להסתכל/להתמקד בכמה מקומות/חפצים עד שהאיכות שלהם עולה עוזר,יש מקרים מסויימים שבהם זה נכשל ואז עדיף לעקוף את זה,ז"א להעיר את עצמך ואז שאת מתעוררת רצוי להשאר באותה תנוחה בדיוק,לעצום עניים ולחזור לחלום,בעיקר ע"י כוח רצון. "ניגשתי לחברה שלי ואמרתי לה בחלום" - לשאול דמות זה מיותר,כדיי לוודא יש לבצע בדיקת מציאות - שיטת המיילד מאוד יעילה כדיי לשפר את הסיכויים לבצע בדיקה בזמן נתון(שחושדים או מבחינים בסימן חלום) שיטת המיילד:**בזמן שמתעוררים מחלום רגיל צריך למצוא בו סימן חלום(לשלבים הבאים) 1.צריך לחזור על המשפט "בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם" אפשר להוסיף "ואני יעשה בדיקת מציאות" יש לומר את המשפט תוך כוונה והתמקדות במשמעות. 2.לאחר מכן צריך לדמיין את עצמנו מבצעים את המטרה שקבענו לעצמנו במשפט,ז"א לדמיין שאנחנו חוזרים לחלום ומבחינים בו שהסימן מסמן לנו שמדובר בחלום ולהפנים את זה ע"י זה שבזמן שרואים את הסימן אומרים לעצמנו "זה חלום,אני חולם" - 3.לאחר שלב זה יש לבצע בדמיון מה שרוצים כמו לבצע בדיקת מציאות 4 - לחזור על שלבים 1,2,3 כמה פעמים ואז להרדם http://planet.nana.co.il/lucidity/ אתר עם מידע בעברית

tau13

New member
נצל"ש- בזמן הגברת צלילות

יש לי לפעמים תחושת אי נוחות, מעין לחץ בחזה, כאילו אני נמצאת במקום לא טבעי. זה גורם לי לפחד גם שמישהו מבחוץ ינסה להעיר אותי ואני אפגע פיזית, כי זו ממש הרגשה פיזית לא נעימה.

makron2

New member
חפיף...

אני מאמין שזה יעבור עם הזמן בגלל שבעקרון זה המקום הכי טבעי שיכול להיות - זו את.

tau13

New member
לא יודעת.. לפעמים זה מרגיש כאילו

זה גורם נזק לעשות את הדברים האלה. זה לא דופק את המוח??

makron2

New member
עדיף...

להיות בן אדם יציב נפשית כדיי לחלום צלול ועקרונית המוח הוא אוטומטית מבחין בין מציאות לחלום,ז"א בזמן שאנחנו במציאות וחושבים האם זה יכול להיות חלום אז המוח עונה לבד את התשובה וכך נשמרת ההפרדה - יש לפעמים מקרים מבלבלים באמצע הלילה אבל בשביל זה יש בדיקות - כל עוד רק חושדים שמדובר בחלום יש להתנהג כמו במציאות,רק אחריי וידוא סופי אפשר להסיק שאכן מדובר בחלום. אם שמים לב שההבדל בין מציאות לחלום מטושטש אז רצוי להמנע מחלומות צלולים.

makron2

New member
עוד משהו קטן...

עדיף להתנהג גם בחלום צלול בצורה שקולה,זה כלי ואפשר לנצל אותו לרע - לדוגמא אם אדם בחלום צלול יתנהל בצורה אלימה וכוחנית לדוגמא בלי סיבה זה יכול לגרום לו לנסות דברים כאלו במציאות,אבל זה מצביע על בעייה שגם ככה יש לו בערנות והוא סוחב אותה לחלום,מעיין גלגל - לכן מומלץ בחלום צלול להתנהל בשיקול דעת,דוגמא נוספת היא שאם תוקפים אותך צריך להזכיר לעצמנו שמדובר רק בחלום ורצוי למצוא פתרון אחר מכיוון שהדמות היא בעצם חלק מעולם הדימויים הפנימי שלנו - אפשר גם להגן על עצמנו תוך כדיי שימוש בכוח סביר - חלק מהרעיון הוא להבין תוך כדיי *התבוננות את עצמנו כי בעצם אם חוששים מתקיפה בחלום אז מין הסתם גם זה מצביע על בעייה מסויימת במציאות.

silverhawk

New member
אהלן נטלי,

ברוכה הבאה לפורום.
התופעה שאת מתארת, בה מתעוררים מייד לאחר קבלת המודעות בחלום, היא נפוצה מאוד בחצלולים הראשונים ובד"כ נובעת מהתרגשות. לכן, הדבר החשוב ביותר לאחר קבלת המודעות הוא לשמור על רוגע. ככל שתחווי יותר חלומות צלולים, כך הבעיה הזו תלך ותיעלם. מעבר לכף כפי שמקרון אמר, מומלץ לבצע בדיקות מציאות תכופות ולהעזר בשיטות להגברת הצלילות לאורך כל החלום - זהו המתכון לחלום צלול ארוך ואיכותי. אני מציע שתתרגלי את בדיקות המציאות גם לאורך היום על מנת להגביר את הסיכוי שתזכרי לבצע אותן בחלום. שיהיה בהצלחה!

מה שעוזר לי

זה מיידית למצוא משהו בחלום להתעסק בו, הכי טוב משהו שאפשר לגעת בו, כי זה החוש שנשאר גם בזמן שחוש הראייה מתמסמס לו.

למעלה