שלום לכולם

Natalila

New member
שלום לכולם

אני בת 25, בוגרת תואר ראשון, עובדת במשרה ראשונה "אמיתית" מזה כחצי שנה בתחום. העבודה לצערי לא מספקת, לא מבחינת מהותה ובטח שלא מבחינת תנאים. לפני שהתחלתי לעבוד, חוויתי 3 חודשים של חיפוש והרגשתי שזה נצח. נראה לי שבגלל זה "קפצתי" על העבודה הראשונה שנקרתה בדרכי. אני עובדת במשרד שאני לבד כל היום. ממקום שאני רגילה להיות מוקפת באנשים ובחברים הגעתי למצב שאני רוב היום לבד וזה קשה - נראה לי שלכל אחד אבל לי זה קשה בפרט. כעת, החלטתי לעשות את הצעד ולחפש מקום עבודה אחר במקביל. להתפטר בלי למצוא משהו אחר לא בא בחשבון - משום המצב הכלכלי. הבעיה שאני מפחדת לעשות את הצעד. לא יודעת איך. לא יודעת מתי. בינתיים אני גוועת בעבודה. כל יום שם נראה לי יותר ויותר נורא. תמיד חושבת איך אני אחפש במקביל אם אין לי את האפשרות לצאת לראיונות כי אי צריכה להיות בעבודה. ובכללי, יש לי אופי קצת פחדני, קצת מוותרת לעצמי בהרבה דברים, מנסה לרצות אחרים על חשבוני. החלטתי לעשות שינוי שמתחיל בתוכי ורציתי לשאול לדעתכם לגבי הנכתב הנ"ל ואיך אני צריכה לפעול ובנוסף לבקש המלצה על ספר טוב שמדבר על שינויים וישומם, שמדריך ומלווה. תודה לכולם ושבת שלום

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
זויות ראיה

יקירה, יש לי שתי זוויות להציע לך:
האם יש דרך בה את יכולה להפוך את המקום בו אנת נמצאת לטוב יותר עבורך? האם יש אופן בו תוכלי לראות אנשים לפחות פעם ביום? מהם היתרונות של המקום הזה? אני לא מנסה לשכנע אותך להשאר בו - בטוח שיש עבודה שמתאימה לך יותר. השאלה שאני שואלת היא אם יש דרך לא לסבול כל כך. להביא את השמחה שלך לעבודה.צריך לזכור שבכל מקום יש יתרונות וחסרונות. כדאי להיות מסוגלים לראות גם את היתרונות במקום החסר, ואת החסרונות במקום המלא.
חיפוש עבודה - בואי נתחיל ממה שנראה לך הכי קשה - האפשרות לצאת לראיונות. בואי נניח שהיה לך תור חשוב אצל הרופא, אשר קריטי לבריאותך. האם היית מוצאת את האופן לומר זאת לבוס? גם לצאת לראיונות חשוב באותה מידה. אפשר לקחת כמה שעות חופש, אפשר לבדוק את האפשרות להגיע מאוחר באיזה יום או לצאת מוקדם, או לצאת להפסקת צהריים ארוכה. בדיוק כפי שהיה אפשרי למצוא פתרון לנוכחות שלך במשרד אם היה לך תור לרופא, זה יהיה אפשרי למצוא פתרון אם תצאי לטובת ענין אחר. המעצור הוא אצלך בכך שאת מרגישה כבולה. תראי אם מתאים לך לעבור על העיתונים ולהכין רשימת משרות. כדאי שהרשימה לא תהיה ארוכה מדי בתור התחלה, ותכיל רק משרות שבאמת היית רוצה בהן. לגבי כל משרה חשבי מה הדרך הטובה להתקדם ורשמי לך את הצעדים. מה עוצר אותך כעת מליישם אותם? ולגבי ספר: יתכן והספר "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד" של סטיבן קובי יועיל לך.

Natalila

New member
ענבל, תודה על התגובה../images/Emo140.gif

ברור לי שיש דברים חיוביים ושלילים בכל דבר. אולם כבר הגעתי לשלב שקשה לי לראות את החיובי. דברים שמגיעים לי ע"פ חוק אני לא מקבלת, שלא נדבר על אקסטרות ובונוסים - מסוג העבודות שחשבתי שסיימתי בגיל 18. כמו כן, הרעיון של לראות יותר אנשים אינו בר מימוש משום אני העובדת היחידה במקום העבודה. אני והבוס. זה לא שאני יכולה לצאת לקפיטריה ולראות אנשים. זה משרד קטן שאני העובדת היחידה שלו. לגבי הנקודה השניה שלך את צודקת לגמרי. אני צריכה לעשות את זה. לקום ולצאת לראיונות. אני רק לא יודעת איך. תודה על המלצת הספר. שיהיה לך סופ"ש מעולה

ענבל כהן חמו

מנהל
מציאת עבודה

יקירה, אני חושבת שאוריתי ענתה יפה ביחס לאופני ההסתכלות על החיובי והשלילי. אתייחס למציאת עבודה - את אומרת שאת לא יודעת איך. כדי לעזור, נסי לפרט - לא יודעת איך מה? איך לשלוח קורות חיים? איך מתלבשים לראיון? איך מתראיינים? איך עונים על שאלות מעצבנות בראיון? כבר עברת שלב של חיפוש עבודה, אז התנסית כבר ברוב, מה חסר?

Natalila

New member
הלוואי

זה לא הדברים הטכניים שמפריעים לי אלא כל מיני חששות מבפנים. איך אודיע לבוס שאני יוצאת
(כבר דיסקסנו על זה), מה אומר אחרי שאמצא
איך אדע שהצעד נכון עבורי
אני יודעת שלרוב הדברים אין תשובה ורק הזמן יגיד ואני פשוט צריכה לעשות את הצעד.

ענבל כהן חמו

מנהל
חששות

יקל עלייך להתקדם אם תחשבי על מענה לכל אחד מהנושאים. כך הנושאים האילו לא יהיו חרדה עמומה שמרחפת מעלייך. איך תודיעי לבוס שאת יוצאת? מותר שיהיו לך סידורים אישיים. אין צורך להתנצל על כך, רק לומר באופן אסרטיבי וברור. אם זה היה תור לרופא היית יודעת מה לומר? נסי לדמיין שיחה כזו, או אפילו תרגלי אותה עם חברה. מה תאמרי אחרי שתמצאי? אולי שאת עוזבת לעבודה שמתאימה לך יותר? מה עוד אפשר לומר? חשבי על אפשרויות. בדקי אילו מהן אפשריות עבורך לומר לו. איך תדעי שהצעד נכון עבורך? יהיה קשה לדעת בוודאות שמקום העבודה הבא יהיה טוב יותר. אך בכל זאת צברת ניסיון שמאפשר לך לשים לב לדברים החשובים. נסי להכין לעצמך רשימת שאלות. ברשימה יהיו הדברים שחסרים לך במקום הזה, וגם הדברים שהם בסדר במקום הזה. נסי לקבל כמה שיותר תשובות לשאלות האילו, וכך תהיי מצויידת במידע המתאים ביותר כדי להחליט. בסופו של דבר, הקשיבי לעצמך ולתחושות הבטן שלך. לפני שתחליטי, נסי למצוא לעצמך זמן שקט עם עצמך, ודמייני את עצמך עובדת במקום החדש. נסי לחוש איזו תחושה עולה בגוף שלך - האם יש שם התנגדות? שמחה? הקלה? שימי לב לכל תחושה שתעלה. הגוף שלך מספר לך משהו שלעיתים קשה לראש לומר. הקשיבי לו. בסופו של דבר, צריך לזכור שהדבר הכי גרוע שיכול לקרות הוא שתמצאי עבודה שלא מתאימה לך באופן אחר מזו. בטוח שתלמדי מזה משהו, ושום דבר לא ימנע ממך לחפש שוב, ולמצוא עבודה מתאימה אפילו יותר.

Csara

New member
לדעת מה את רוצה...

שלום לך Natalila , המקום שאת מתארת אותו הוא מקום מצוי שלא טוב לך בו. לפני שתעשי צעד לצאת ממנו , כדאי לך לברר עם עצמך לאן בדיוק את רוצה ללהגיע? העניין הוא לא רק בלעשות את השינוי. העניין הוא בלעשות את השינוי הנכון לך. את כותבת שיש לך קצת פחדים , את מוותרת לעצמך , את מרצה אחרים על חשבונך .... אבל , הנה את כותבת - " החלטתי לעשות שינוי שמתחיל בתוכי" - נהדר!!!! ראשית אני מוקירה אותך על רמת המודעות וההחלטה לעשות משהו בעניין. הדבר הראשון שתרצי לברר עבורך - זה מה בדיוק את רוצה , ולמה זה חשוב לך. איזו עבודה תרצי , אילו ערכים/ יכולות /מיומנויות שלך תרצי לבטא שם? צרי לעצמך חזון - בו את רואה / שומעת /מרגישה את עצמך במקום החדש שבו את עובדת ומרגישה מצויין. ורק לאחר שתדעי בדיוק מה את רוצה - תעשי תוכנית פעולה להשיג את המטרות שתציבי לעצמך. אפשר לעשות זאת לבד - בעזרת למידה עצמית , קריאת ספרים , התייעצות פה ושם... אפשר לעשות זאת בצורה מסודרת וממוקדת יותר עם מאמן אישי . ברגע שתדעי בדיוק מה את כן רוצה ( ולא מה את לא רוצה..) , תדעי גם בדיוק איך לעשות זאת ואיך להתמודד עם האתגרים שבדרך. בנוסף לספר שעינבל המליצה אני ממליצה לך גם על " להעיר את הענק שבפנים" של אנטוני רובינס. בהצלחה שרה'לה

מחשבות מייצרות מציאות!

נטליה יקרה! ראשית, קבלי תפיחה על השכם.. את הצעד הראשון כבר עשית!!! הנה, לא ישבת בחיבוק ידיים , אלא , פנית כאן בשאלה והתייעצות. את חייבת להבין שזהו צעד ראשון שיוביל אותך להמשך הצעדים. מניסיון אישי, גם לי הייתה תקופה בה עבדתי במשרד בו ניהלתי אותו, העבודה הייתה משעממת ורקאני והבוס שביקר לעיתים. יצאתי מדעתי!! עד שיום אחד חברה אמרה לי משפט שמאז התחיל המפהפך בצורת החשיבהשלי שהוביל אותי למקום בו אני כיום. ועדים יש דרך ארוכה לפני. והמשפט- "נצלי כל שניה של "לבד" כדי להעצים את עצמך, כדי ללמוד, כדי לקרוא, כדי להכין את הקרקע לעבודה טובה יותר להאת שואפת" והיא כ"כ צדקה!!! מיד עשיתי שינוי חשיבה. לא התעסקתי בכמהרע לי ומה אין לי , התרכזתי במה יש לי! והיה לי זמן, והיה לי שקט, והתחלתי לגלוש, וקראתי במקביל.. כן כן ואפילו שיחקתי לי משחקי אינרנט וכו' ובפירוש החלטתי להעשיר את ידיעותיי בתוכנות האופיס למשל ועוד תוכנות שיתרמו לי בכל ראיון לכל משרד. הצבתי לי מטרות אישיות ואתגרים ב"מקום המשעמם והבודד" ומצאתי עצמי יותר עם חיוך.. ועושה את דרישות הבוס במרץ רב יותר כדי לסיים על מנת שישאר לי זמן פנוי לעצמי. אני מסכימה עם דברייך וזו תובנה ענקית שהגעת אליה שהשינוי חייב לבוא אצלך! לא תשני את הבוס! לא את אופי המשרד! לא את המשכורת! ולא את התנאים! אז הרגישי מלכה שדואגת לעצמה. מנצלת את המצוי ליצירת הרצוי. אילו הייתי יותר מבינה מהו המשרד ? באיזה תחום? ומה נדרש ממך? היה לי יותר קל למקד את הכוונתי. שנית, אני כיום חולמת על משרד שקט , לבד, לתקתק עבודה וללמוד כ"כ הרבה במקביל. ואז אצא לעולם הרחב כ"כ עשירה בידע וכלי שווה לקהל הבוסים למינהם... אז אולי נחליף :) חחח בנוסף, תני לי רקע שלך בפרטי, קו"ח וכו' ויתכן שיתאים להעביר אותם למקום עבודתי. אני עובדת בחברה גדולה שתמיד צריך עובדים.... אז יאלה, שני גישה וכך ישתנה לך כל היום כל יום.... חייכי. ראי את החיובי והכי חשוב דאגי להצמיח עצמך במקביל בכל מקום בו את נמצאת!!! בהצלחה רבה!

Natalila

New member
שרה ואורית - תודה ../images/Emo13.gif

המילים שלכן מחזקות - אין לכן מושג כמה. אורית - שלחתי לך מסר

bridges

New member
איך את מעדיפה לעזוב את עבודתך?

משום שאת בורחת ומחפשת עבודה חדשה כי את לא מרוצה מהעבודה הנוכחית או משום שנחמד לך בעבודתך הנוכחית אבל מצאת עבודה חדשה, אתגרית ומעניינת איזו משתי האפשרויות עדיפה לך? מבלי להכיר אותך יותר מדי אני יכול לומר לך ששתי האפשרויות זמינות עבורך, אפילו במקום העבודה הנוכחי. העניין הוא שבאפשרות הראשונה יש סיכוי לא רע שתמצאי שוב פעם עבודה שלא תתאים לך ואילו באפשרות השנייה סביר שתהני מהעבודה החדשה. בהצלחה, רונן

Natalila

New member
תודה רונן

יש בדבריך המון אמת. הכל עיניין של תפיסה ובאמת שאני משתדלת לראות את החיובי, כמו שכבר כתבתי. לרוב אני נשברת, כנראה שזו פשוט לא העבודה שמתאימה לי ועליי למצוא עבודה שכן אוכל למצות את עצמי בה.

שגיא י

New member
ליווי תומך

לדעתי, מה שאת באמת צריכה הוא ליווי תומך עקבי לאורך התקופה הקרובה שייתן לך את הדחיפה לעשות את הצעד שכבר החלטת לעשות. ליווי תומך לא תמיד יספק לך את כל התשובות, אך לפחות יהיה שם תמיד בשבילך כחבר קרוב. שגיא

maytalesh

New member
צומת טי

שלום נטליה, כפי שהבנתי, הגעת כבר להחלטה שאת רוצה לעשות שינוי וזהו חלק משמעותי בתהליך שינוי. מה שחשוב הוא שלא תשבי על הגדר. כדאי לבחון את הפלוסים והמינוסים במקום העבודה הנוכחי ובמציאת מקום עבודה חדש ורק אז לעשות את הצעד. לגבי שאלתך איך לצאת לראיון- קיבלת מענבל תשובה שלדעתי היא מצוינת הספר 100 שעורים על החיים של אלון גל יכול להתאים לך

למעלה