שלום לכולם

ezube

New member
שלום לכולם

השאלה שלי היא כזאת כל חויה שאני עובר בחיים או חדשות שעליהם אני קורא יש לי דחף לספר לכולם ולשתף את כולם למותר ציין שזה פוגע במשפחתי ולעיתים אף במקום העבודה אשמח לשמוע מה מוביל לדחף זה ואיך ניתן לעצור דחף זה בתודה מראש איתן

miriblank

New member
אולי זה יעזור קצת...

איתן שלום רב, רוב האנשים אוהבים לחלוק את החוויות שלהם עם אחרים, זה בדרך כלל גורם לנו למחזר את החוויה. כי כשקרה לי משהו חיובי ונחמד או שלישי ולא נחמד, ואני מספרת את זה למישהו, אני מרגישה את אותו הרגש שוב ואפילו חזק יותר. למוח שלנו אין הבדל אם הוא נמצא באותו הרגע בזמן האירוע או שהוא רק חושב עליו. מבחינתו זה אותו דבר. במקרה שלך, הדחף הבלתי מוסבר שאתה מתאר יכול להיות ממקום שאין לך מספיק גירויים רגשיים ואתה מוצא בדרך הזאת לייצר אותם שוב. או שיכול להיות שחשוב לך מאוד לשמור על קשר עם אנשים, וזאת הדרך שאתה מוצא... קצת קשה לי אישית לענות על שאלה כזאת גדולה כשאין מספיק מידע עליך. מקווה שהצלחתי קצת לעזור. מירי

ezube

New member
שוב שלום

תודה מירי התחושה שלי היא שהדבר נובע מבעיה של שליטה עצמית אני בדרך כלל מגיב רגשית לסיטואציות ולא שכלית ואחר כך אני מתחרט על מה שאמרתי או עשיתי האם בכלל ניתן לפתח סינון שכלי כיון שהדבר גם מתבטא בצורת קהלת ההחלטות שלי ואני במקצועי שואף גם לנהל דברים ןהדבר אכן מפריע כשאני פועל רגשית ולא שכלית שוב תודה איתן

להגיד על עצמך

שאתה פועל ככה ולא אחרת - אומר שכבר הגעת למסקנה לגבי למה אתה מתנהג כמו שאתה מתנהג. אפשר את אותם דברים לנסח אחרת - למשל שאתה אימפולסיבי. זה לא שאתה פועל "עם הרגש" אלא שהמוח שלך לא מספיק פעיל במנגנוני עיכוב תגובה. זו תופעה שכיחה אצל אנשים עם הפרעות קשב וריכוז אנשים שעברו פגיעה מוחית בעיקר באונות המצחיות אצל אנשים המאובחנים עם מחלות נפש שונות אצל אנשים שעוברים דמנציה ועוד ועוד. מה שמעניין הוא שאתה מתלונן רק על הפן החברתי/תקשורתי אבל חשוב לראות האם אתה אימפולסיבי ולא מעוכב גם בדברים אחרים. הקשיים של אנשים עם פגיעה (גם מינימאלית) בתפקוד האונות המצחיות הם: חוסר תובנה או תובנה חלקית חוסר שיפוט או כושר שיפוט חלקי קושי בחיזוי תוצאות קושי בדחיית סיפוקים קושי בקבלת החלטות קושי ביצירת היפותיזות או קושי לצפות דברים עתידיים יצירתיות ירודה נוקשות מחשבתית קפיצה למסקנות קונקרטיות קושי בתכנון וארגון פעולות מורכבות קושי במעקב אחרי הוראות מורכבות קושי בניוד הקשב בתוך משימה רגישות גבוהה למסיחים והפרעות קושי בעיכוב של תגובות נכונות אך לא תואמות נטייה לפרסברציה (לחזור על דברים שוב ושוב). לשאלתך אם אפשר לשפר מנגנוני עיכוב - אפשר. השאלה היא מאיזו סיבה אתה כך. האם אובחנת אי פעם?

miriblank

New member
ניתן לעבוד על זה...

בגלל שאין לי יותר מידי פרטים עליך, אגיב כצרה בצורה כללית לשאלתך: את המערכת המוחית ניתן לחלק ל 2 אזורים עיקריים – מערכת ההגיונית ומערכת הרגשית. מערכת הרגשית היא הותיקה ביותר והיא אוטומטית. ז"א היא ראשונה שמגיבה למה שקורא שם בחוץ או אצלנו בפנים, ואז נכנסת לפעולה מערכת ההגיונית שמאזנת ומסבירה או מנתחת את הדברים הרגשיים האלה. כמובן שבכל מה שקשור לחשיבה אנחנו משתמשים במוח הגיוני. המהירות התגובה של המערכת ההגיונית קשור להמון דברים ובעיקר למה שלמדנו מגיל קטן. לשאלתך אם אפשר לשפר ולאזן את התגובות – ניתן, אך צריך יותר פרטים כדי לאבחן טוב יותר. מירי

למעלה