שלום לכולם

בר84

New member
לא...

בחיים לא דיברתי על זה עם אף אחד. אני יודעת שזה נראה אולי מוזר, אבל אני לא מרגישה שאני מסוגלת לשתף מישהו במשהו שאני עד היום לא מצליחה להבין... אני לא בטוחה לחלוטין אם זה OCD אבל אני חושבת שיש דברים דומים לפחות חלקית. בכל מקרה תודה רבה לשתיכן על התשובות התומכות. אגב - לא באמת קוראים לי בר, אבל לצורך הפורום זה בסדר
אנסה לבדוק את הספר... אולי זה יעזור. זה פשוט מתיש אותי עד כאב להילחם במחשבות שלי כל הזמן, הייתי כ"כ רוצה שהן פשוט יפסיקו לצוץ

בר84

New member
שלום לכולם

יש לי מן משהו שמלווה אותי כבר שנים... בהתחלה לא ידעתי במה מדובר אבל אני חושדת שמדובר ב-OCD. אני לא כ"כ רוצה לפרט כרגע, כי גם קשה לי לתאר את זה, אני לא כ"כ יודעת איך להסביר
אבל השאלה שלי היא כללית: אם מישהו שסובל מ-OCD אבל לא נותן למחשבות להשפיע על ההתנהגות שלו ונלחם בהן כל הזמן כך שאין לזה שום ביטוי חיצוני, כלומר למד בדר"כ "לא להקשיב" להן, אבל בפנים הוא חרד הוא מתענה, האם יש דרך אחרת להפסיק את המחשבות ולגרום לכך שיפסיקו לצוץ ללא הפסקה מלבד טיפול תרופתי??? מקווה שהשאלה לא מוזרה מדי ושהבנתם את כוונתי... תודה

אמא11

New member
היי בר וברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo140.gif

למעשה את מתארת תהליך של טיפול עצמי שניכר שהצליח בחלק מהדברים וזה מאד מרשים. למעשה בנית לבד טכניקה שעובדים עליה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. יש כמה דרכים (ללא תרופות) להפסיק מחשבות ולהקל מהחרדות והמתח, החל מטיפול קוגניטיבי התנהגותי, דימיון מודרך, ביופידבק ואפילו טיפולים אלטרנטיביים. אני מציעה לך לקרוא קצת ב"קישורים" של הפורום גם ב"אפשרויות טיפול", גם ב"עצות של חברי הפורום", גם לחפש בין המאמרים מאמר שעוסק במחשבות, ותראי, בהמלצות על ספרים יש ספר שעוסק בהתמודדות עם מחשבות טורדניות - ספר שהומלץ כאן. תראי למה את מתחברת ומה מתאים לך. אנחנו כאן אם תרצי להמשיך ולשתף - נשמח, או אם תרצי לשאול עוד. בר, אם את מאזור ת"א, אנחנו נפגשים ביום חמישי בערב ומחר תהיה על כך הודעה מפורטת. את מוזמנת מכל הלב. לילה טוב תמי

למעלה