שלום לכולם

galit 03

New member
שלום לכולם

צריכה התייעצות לגבי טיפול בטריגר פינגר :) חשבתי לעשות למטופלת דיירקט מוקסה ובכללי לעבוד על תנועתיות(גם דרך העיסוי וגם דרך הרפלקסולוגיה) ולהוסיף לה תוסף גלוקוזמין לתזונה. חשבתי גם כמובן להוסיף לה תמצית פרחי באך, מה אתם אומרים? יש עוד משהו שאני יכולה לעזור לה בו? היא לא רוצה לפנות לדיקור והיא הייתה אצל אורטופד ולא מוכנה להמשיך לקחת אטופן / לעשות פיזיותרפיה שם... אשמח לכל עזרה :) המשך יום נפלא, גלית

יעל ND

New member
אם את מכירה

טוויסא-טרפי, זה עובד מעולה במקרה זה. דבר טוב נוסף הוא - את מדריכה אותה, מלמדת את הפרינציפ, והיא כבר מסתדרת עם זה, לא מפתחת תלות. מוקסה - זה מעולה. גם לחמם עם סיגר את המרידיאן. גלוקוזאמין זה טוב, אם כבר - תמצאי תכשיר משולב עם MSM. פרחי באך - אם את מרגישה צורך. בכל מקרה, אין לפרחי באך תופעות לוואי וחוץ מזה, אין אדם ללא בעיות, מבחינה זו זה טוב. בהצלחה בטיפול!

היי גלית

היי.... את יודעת מדוע היא אינה רוצה לגשת לטיפול בדיקור. מנסיוני דיקור ושיאצו עובדים מעולה!!השילוב של שניהם מצויין. בהצלחה, תמר קרוגלק-מטפלת מוסמכת

yamit23

New member
שלום גלית

ראשית, אקדים ואומר שאינני מטפלת ברפואה משלימה. אני עוסקת בחינוך, ובמקרים רבים גיליתי כי הפילוסופיה שמתוכה אני מחנכת, מסתדרת היטב / חופפת את הפילוסופיות העומדות מאחורי לפחות חלק מהשיטות / מהגישה ברפואה המשלימה. אני מרשה לעצמי להגיב, כי מנסיוני הרבה פעמים אינטואיטיבית אני מצליחה לקלוט ולהבין את מה שעומד מאחורי תלונה / שאלה. ואחרי ההקדמה הארוכה - אליך: מהשאלה שלך, ומהרקע שתארת, הכנסת הרבה כיוונים. את רוצה להציע למטופלת שלך גם... וגם..., וכמובן גם... ואולי להוסיף גם... ושואלת אותנו אם שכחת / לא חשבת על גם.... אני רואה כאן התפזרות, וחיפוש ללכת בכל הדרכים "אולי משהו יתפוס". בעברית יש ביטוי "כל המוסיף גורע". אני מבינה מזה שבעצם, בנקודת הזמן הנוכחית לא ברור לך מהו הטריגר פינגר הזה. למה הוא שם? מה גרם לו? אז את עושה המון דברים, בתקווה שאחד מהם ישפיע. בעיני, טיפול איכותי, שמצליח לעזור, הוא טיפול שמבין את המצב, שיש לו מטרה ברורה וממוקדת ללכת אליה (גם אם לפעמים הדרך תכלול כמה חלקים וכמה מרכיבים - ליסוע ברכב, ולעלות על ההר, ולרדת לים, ומשם לשדה עד שנגיע). לכן העצה שלי אליך היא דווקא לא לחפש עוד כיוונים, ועוד משהו שיכול לעזור, אלא להיפך: לשבת עם עצמך (ואולי גם עם המטופלת). לנסות להבין מה היא צריכה - תנועה? שיחות? מגע? חומר ללקיחה? וכו' לנסות להבין על מה בעיקר הטריגר פינגר יושב - רובד פיזי? נפשי? אנרגטי? (נכון שהכל קשור להכל, אבל לפעמים אפשר לזהות מרכיב דומיננטי יותר). ומתוך כל אלה לבחור טיפול אחד או שניים שהכי מתאימים למטופלת, ובהם ללכת. מה דעתך? מהדהד? הצלחתי לעזור?

galit 03

New member
תודה רבה לכולן על התגובות.

לגבי הטוויסא-טרפי - לצערי הרבה אינני מכירה,תודה על הטיפ על התוספת של ה msm, לגבי טיפול בדיקור- המלצתי לה בחום, אני מאמינה בטיפול,יודעת שהוא עוזר(חמתי טופלה לטריגר פינגר ועשה ניסים ונפלאות, אני טופלתי לבעיות בעמ"ש והתוצאות פשוט תענוג) וכמובן שהסברתי זאת למטופלת, אך היא בשלה, יש לה טראומה מדיקור לדיאטה שהיא עברה בעבר והיא פשוט לא רוצה... ואחרונה חביבה- לתגובה של ימית- יש לי מושג מאיפה ולמה הגיעה לה הבעיה, היא התאלמנה לפני כשנה(כשאז בדיוק פרצה הטריגר פינגר) אחרי שנים ארוכות של חיים לצד חולה לב קשה ועברה תקופה לא קלה, אנחנו משלבות המון שיחה בטיפולים שלנו, אני משלבת איתה כמה טכניקות של עיסוי ועבודה עם הרפלקסולוגיה. אנחנו לאט לאט מבינות מה היא צריכה במהלך הטיפול וזה הרבה יותר נפשי מפיסי :) את האמת, אני לא רואה התפזרות בדרך שבה אני הולכת אלא הרבה יותר שילוב של כמה כלים ביחד, סה"כ רציתי לבדוק עם מטפלים נוספים שאולי התנסו יותר ממני בנושא טריגר פינגר... אנחנו עוברות תהליך נפלא ביחד, רציתי לשמוע חו"ד נוספת... תודה :)

למעלה