שלום לכולם

yellooyp

New member
שלום לכולם

אני חדש פה ובכלל בנושא הגירושים. אני מעוניין לקרוא חומר כדי להתעדכן להיות מוכן. אישתי ואני מעוניינים להתגרש, היחסים בנינו הם עם עליות ןירידות כאשר לא פעם היא מאיימת עליי בכך שיש לה עליונות עלי אם וכאשר היא תפתח בהליכים ראשונה , לה יאמינו יותר. לא פעם משתמע ממה שהיא אומרת שגם אם היא תעליל עלי דברים אני לא אוכל לעשות הרבה בעניין כי לה יש יתרון. אני אבא טוב, אני אומר את זה . אישתי יודעת את זה. והסובבים אותנו יודעים את זה. אך מה זה כל זה יעזור לי אם אישתי תגיד מה שהיא רוצה -תשקר בבית משפט. אני יודע שהיא כבר מגששת ואני לא רוצה למצוא את עצמי מופתע. תודה מראש

אל תסכים לסחיטות ולאיומים

דבר ראשון אני חוששת מהאשמות פליליות כלפיך. תתייעץ ומהר (מיידי) עם עורך דין כיצד להימנע ממצב בו היא תתלונן תלונת שווא עליך. אם זה אומר לצאת מהבית ולהגיע אל הבית תמיד בליווי של חבר. לא להיות איתה ביחידות לעולם. תמיד שיהיה עד מטעמך להתנהלות הפיסית ביניכם. תקפיד בלשונך לא לקלל אותה, לא לאיים ולא לומר דברים שעלולים להתפרש כאיום. אתה תחסוך לך הרבה עוגמת נפש ואפילו מאסר אם תנקוט משנה זהירות בדברים האלה. זה בעיניי חשוב עוד לפני שמדברים על משמורת ומזונות. תגיד לה שכדאי לכל הצדדים לסיים את העניינים יפה, גם בשביל הילדים שלא יהיו חשופים למאבק ביניכם. שאתה רוצה לחיות בשקט ושאתה צריך ראש שקט לצאת לעבוד כדי שתוכל לשלם מזונות וגם כדי שלך תהיה פינה נעימה ויפה בבית בשביל הילדים. דבר איתה, זה שווה. אם היא לא מפסיקה לאיים, אל תחשוש להציג פנים יותר קשוחות - תאמר לה שגם אתה יודע להיאבק אם יש צורך וכשדברים מגיעים לבית המשפט אף אחד לא יודע מה יחליט השופט והוא גם עלול להחליט נגדה אם יתרשם כך. תפחיד אותה מעט כדי שתתאפס ותרצה להגיע להסכם בדרכי שלום ולא פחות מזה ואפילו יותר מכך, גם ליישם אותו. לגבי חומר קריאה, נסה לעשות חיפוש בפורום, הייתה כאן מגשרת בשם סוזן שפרסמה ספר, אולי הוא יוכל לעזור לך. אני באופן אישי מאמינה בשיחות רבות עם בעלי ניסיון במקביל להתייעצות לא ארוכה עם עורך דין אבל הדגש הוא על למידה מאנשים שעברו את זה ולדבר ולשמוע כמה שיותר. מה שאתה עושה כעת הוא אחד הכלים הטובים לדעתי. נסה לשאול גם חברים ומכרים, אולי הגולשים כאן עשויים לתת לך מעצמם. בהצלחה

yellooyp

New member
אני בהחלט נזהר

בזמנו פניתי לעו"ד לייעוץ, חיפשתי בדפי זהב ומצאתי משרד עורכי דין שנראה לי גדול ושיש לו סניפים נוספים מתוךהנחה שמשרד כזה יהיה עם הרבה ניסיון בנושא. שאלתי אותו מה אני עושה אם אני רוצה רוצה לקבל את הילד, הוא אמר לי שזה כמעט לא אפשרי , ושכדאי לי להבין שבתי הדין/משפט יתנו לאישתי עדיפות. גם זה תרם לכך שאני מבין שאני נמצא בנחיתות מול אישתי במאבק. אני לא רוצה יותר מידי לפרט פה . כי יתכן שיזהו אותי . האם זה נכון שאני כאבא לא יכול לקבל משמורת על הבן שלי אלא במקרים יוצאים מהכלל?

אב משמורן-לא שכיח אבל קיים

fכתבתי לך תשובה ארוכה אתמול והמחשב נפל ממש לפני ששלחתי. אני אנסה לשחזר... ראשית, אל דאגה. יש עוד "מיליוני" (אולי לא מיליונים אבל הרבה מאוד) גברים כמוך. אף אחד לא יזהה אותך כאן. כעת אהיה מעט צינית אבל בכל זאת קבל את המסר: אם אתה רוצה משמורת על ילדך אתה בעיקר צריך למצוא חן בעיני פקידת הסעד. ממש ברגעים אלה אני שאינני פקידת סעד יכולה לכתוב תסקיר לבית המשפט לפיו טובת הילדים שיהיו אצלך (יש שורה של טיעונים שחוזרים על עצמם) ומדוע לא אצל אימם. השופט לא יחשוב הרבה ויצא מנקודת הנחה שפקידת הסעד אמונה על טובת הילד ובדקה והיא בת הסמכא בעניין ופשוט יתן לתסקיר שלה גושפנקא חוקית. עד כאן הציניות אבל יש בזה הרבה אמת. מה שאני רוצה לומר הוא שאם ילדיך לא צריכה להיות שאננה, היא אינה יודעת אם אתה דווקא ולא היא תמצא אפיק ללבה ולראשה וגם לעטה של פקידת הסעד, היא אינה יודעת מה יחליט השופט. כך שלפחות להפחיד אותה, שתתישר ולא תעשה בעיות עם הסדרי ראיה - את זה אתה כן יכול לעשות. אני באופן אישי לא הייתי מייעצת לך לתבוע משמורת כיוון שמדובר בתהליך ארוך, יקר אך בעיקר גובה מחיר נפשי מהמשפחה כולה, ממך מהאם ומהילדים. העכרת היחסים לא שווה את המשמורת (בהנחה שגם האב וגם האם מסוגלים להעניק טיפול סביר לילד). זה לא אומר שאתה מותר על זכותך וחובתך לגדל את הילדים אלא כהורה לא משמורן יש לך גם הרבה זכויות ומעמד איתן. כהורה לא משמורן תדרוש הסדרי ראיה כמעט שווים כלומר פעמיים בשבוע לינה אצלך וכן כל סופשבוע שני ומחצית החגים והחופשות. אני לא מאמינה בהסדר בדיוק שווה בשווה ולא צריך לריב על יום פה ויום שם או כמה שעות פה וכמה שעות שם (תאמין או לא אבל יש זוגות שנלחמים על שעות וזה עלוב וקטנוני לדעתי משני הצדדים). בהצלחה ותעדכן אותנו

yellooyp

New member
ניסוי

ערכתי ניסוי על חבר רציתי לראות איך הסיפור שלי נשמע לאדם מבחוץ. והוא לא כלכך מבחוץ כי הוא חבר והוא שמע לא פעם , אבל באופן כללי. סיפרתי לו מה קורה בבית ביום יום והייתי בטוח, שלו הוא היה השופט הוא היה נותן לי להיות המשמורן. לצערי הוא לא ממש האמין לי, לא היה לו נעים כי מצד אחד פעם ראשונה שאני חושף אותו לפרטים ומצד שני הוא לא רצה להיות בוטה אבל הוא לא האמין לי. נעלבתי .. ולאחר שנרגעתי הבנתי שזה המצב . אם חבר לא מאמין לי למה ששופט יאמין לי? הכי טוב היה אם הייתי יכול לעשות "סנפ-שוט" של מה שקורה ולהביא את זה למשפט. אבל אני לא יכול וזה הצרה שאני מתמודד איתה. אגב החבר הוא עובד סוציאלי

חוכמת חיי על קצה המזלג

תן לי להמליץ לך המלצה חמה מכל הלב: אל תתבע משמורת ואל תיכנס לצרות. להתעסק עם תלונות במשטרה זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לך ולא אובדן המשמורת. מה שאני מציעה הוא פתרון מתוחכם יותר בו אתה תקבל מה שאתה רוצה אבל ייראה כלפי חוץ שהיא קיבלה וכוונתי היא זו: אתה מבקש מגרושתך להיפגש לשיחה ומסביר לה שאתם יכולים להילחם בבתי משפט במשך שנים ואם יהיה צורך אתה תילחם עד חורמה, כולל על המשמורת ותילחם בה גם בתלונות וכמו שהיא יכולה להתלונן במשטרה גם אתה יכול. הסבר לה ששניכם לא תצאו מזה טוב ובודאי שבמצב הזה ייגרם הנזק הגדול לילדים. אתה מתוך כוונה להקל על הילדים את הטראומה מוותר על הדרישה למשמורת. אבל התנאי שלך הוא שייקבעו הסדרי ראיה מורחבים עבורך, דרוש יומיים בשבוע כולל לינה וסופי שבוע כל שבועיים ומחצית החגים והחופשות. הרשה לעצמך להתגמש בימים ובשעות אבל רק לפני סגירת המשא ומתן. אם האם מעט הגיונית ויש לה גם לב לילדים (ואולי לך) היא תסכים להצעה מפתה זו ואתה תקבל שיתוף פעולה של האם ביישום ההסכם, בגישתה לילדים ובקיום הסדרי הראיה. אחת הבעיות הקשות ביותר בהסכמים הוא לא להגיע לנוסחה אלא ליישם אותה. אם אחד הצדדים מרגיש שנעשה לו עוול קשה בהסכם, למשל כאשר השופט כופה הסכם קשה מדי לאחד הצדדים, יש תחושת השפלה מרירה ונקמנות שמובילה להערמת קשיים גדולים. מילת המפתח היא השגת שיתוף פעולה ממנה. חרוט את המילים האלה מצדי על קיר חדר השינה שלך.

במה להתחיל? בבשורה הטובה או בבשורה הרעה?

שלום לך, הבשורה הטובה - כיום יותר ויותר בתי המשפט נוטים לבחון באופן ענייני את שאלת המשמורת, כך שבהחלט יש לך גם סיכוי טוב לבירור תביעתך, ושתינתן החלטה על-סמך מכלול הנסיבות ולא "אוטומטית" משמורת לאם. הבשורה הרעה - כמה שלא תיזהר (ושלא יהיו אי הבנות - טוב מאוד שאתה זהיר), אין שום תעודת ביטוח כנגד אישה שתממש את אזהרותיה ותפצח באין ספור תלונות שווא וסצינות מפוברקות, בלי להתעייף ובלי למצמץ, קל וחומר אם תעז להעלות על בדל שפתיך את רצונך לקבל משמורת על הילדים, ובמקרים רבים הדבר ייעשה תוך שימוש ציני בילדים, ובעזרת "שכנוע קל" של הילדים לספר לכל מי שחפץ לשמוע את מה שהאם מעוניינת להשמיע. מוזמן להציץ אצלי בבלוג כדי לראות כמה קל לשחד ילד קטן. אבל תתעודד, לפחות במקרה שלך "זכית" לקבל אזהרה מוקדמת מצד האישה על כוונותיה (וכדאי לקחת את איומיה ברצינות ולא לזלזל). במקרה שלי, בערב בו הודעתי על רצוני להתגרש (אחרי שגיליתי מה שגיליתי) ועל כוונתי לבקש משמורת על הילדות, "זכיתי" בהפתעה שבהחלט לא התכוננתי אליה - סצינה מפוברקת מלווה בצרחות ובושות מול השכנים, שבעקבותיה תלונה מפוברקת במשטרה, ובהמשכה, עד היום (קרוב לשנתיים), תלונות מפוברקות אין ספור, תוך שימוש בלתי פוסק בילדות ככלי נשק "לגיטימי" במאבקיה של הגרושה ואימה, ובנסיונותיהן ההזויים "לתפור" לי עוד ועוד תיקים. למה אני מספר לך את כל זה? לא כדי "להבריח" אותך, אלא דווקא כדי שתדע שאתה לא לבד ושיש לך סיכוי לתבוע משמורת על הילדים. פשוט חשוב שתדע בפני מה אתה עלול לעמוד. אגב, אינני מסכים עם הדברים שכותבת מיכל, שהמדד ל"המלצה" על משמורת הוא רמת החנפנות שלך אל פקידת הסעד. אם זה היה המקרה - עם כל הביקורת הקשה והנוקבת שהשמעתי כנגד פקידת הסעד, הייתי אמור היום לשבת במאסר עולם...
מסתבר שגם בתי המשפט, בניגוד לדעה הרווחת, אינם מוכנים תמיד לשמש "חותמת גומי" לכל המלצה של הרווחה. אצלי, במשך קרוב לשנה המליצה פקידת הסעד לערוך בדיקת מסוגלות הורית, עד שבשלב מסויים, אולי מתוך תקווה שהדבר יתרום להפחתת המתח, חזרה בה מהמלצתה הקודמת ואף המליצה מפורשות לבית המשפט לא לערוך בדיקת מסוגלות, ואף לדחות כליל את תביעתי למשמורת. השופט שהתרשם כי יש הרבה דברים מתחת לפני השטח, סירב לשמש "חותמת גומי" להמלצות פקידת הסעד, למרות נסיונו של עורך-דינה של גרושתי "לקפוץ על המציאה" ולבקש שבית המשפט יאמץ את המלצותיה. לפני כשבוע, לאחר שחלפה כחצי שנה נוספת, ולאחר שברווחה הבינו גם שהמצב החריף נמשך למרות המצג ה"אידילי" כמעט שהציגה הגרושה, חזרו בהם גורמי הרווחה מהמלצתם הקודמת, והודיעו לנו בפגישה אליה הזמינו אותנו, כי בכוונתם להמליץ כעת בשנית על בדיקת מסוגלות הורית. ברשותך, לא ארחיב מעבר לכך, מאחר וגרושתי ואימה גולשות ואף מגיבות לעתים כאן בפורום. נכון, זה עוד לא אומר כלום, והכל עדיין פתוח מבחינת הרווחה ומבחינת בית המשפט. עם זאת, ללא ספק, הדבר ממחיש עד כמה שאלת המשמורת היא לעולם אינה בבחינת סוף פסוק, וכשמתגלות נסיבות המצדיקות זאת (גם אם לפעמים התחושה היא שהכל זוחל יותר מדי לאט...) יינתן לכך משקל. בקיצור, ידידי, אל תאבד תקווה, אל ייאוש ולא לאבד את הסבלנות. המשך לפקוח עיניים ולהיזהר, גש לקבלת ייעוץ, נשום עמוק, ושיהיה בהצלחה! נ.ב. הערה למיכל - אני מברך על השינוי החיובי, לפי התרשמותי, שחל בפורום בחודש האחרון, תחת ניהולך, שינוי שבזכותו, למרות הביקורת שהייתה לי בעבר (ושבדיעבד מסתבר כי בכל זאת הביקורת תרמה לשינוי מה...
) אני מרשה לעצמי כעת לשוב ולהגיב בפורום, בתקווה שהדברים יימשכו.

yellooyp

New member
וואוו

מזעזע. אני לא יודע אם אני אוכל לעמוד בדיונים ותביעות שימשכו כלכך הרבה. לא פעם אני חושב שזה המחיר לטיפשות שלי על כך שהתחתנתי איתה.ואני לא יכול לבוא בתלונות לאף אחד חוץ מלעצמי. מלמדים אותנו הרבה דברים אבל אף אחד לא מלמד אותנו להתחתן נכון.

צודק!

לא שווה להתדיין בבית המשפט שנים רבות. לא שווה את המחיר הנפשי, הבריאותי, הכלכלי ואובדן שנים יקרות להתחיל את החיים מחדש.

זאת לא הביקורת אלא זווית הראיה שלך

הריני לבשר לך שלא חל שינוי לא בהנהלה ולא בגישה. חנה ואני הוגות ומייסדות הפורום נקטנו תמיד באותה הגישה. חנה אמנם לא בפורום בזמן האחרון (דרך אגב היא החליפה אותי בחודש מארס כשיצאתי לחופשה בת שבועיים) אבל רוחה תמיד כאן. חנה ואני משתפות פעולה מאחורי הקלעים גם בעניין הפורום וגם בעניינים אחרים. מה שאני חושבת היא שאולי גישתך אתה השתנתה, אולי אתה רגוע יותר ופחות קופצני לאמירות כאלה ואחרות של נשים. אולי כיוון שגרושתך וחמותך לפי טענתך אינן מופיעות כאן לאחרונה. מכל מקום אני מאחלת לך או יותר נכון לכם להגיע להסדר נוח ומקובל פחות או יותר על שני הצדדים. אני מציעה לך לקרוא את הדברים שכתבתי היום לyoop (או מה שלא קוראים לו) שחשוב לקבל הסכם שלא ישפיל את הצד השני, חשוב להגיע לפשרה מוסכמת פחות או יותר כדי שתוכלו להמשיך לחיות הלאה בלי תביעות בבתי משפט ותלונות במשטרה לכל הפחות ואם אעז לומר, תוך פרגון הדדי. שיהיה בהצלחה

צר לי לאכזב אותך....

אולי לא הבחנת במה שכתבתי. דווקא הדגשתי שהן לא רק גולשות כאן אלא גם ממשיכות להגיב צר לי לשמוע את ההתעקשות על שכלום לא השתנה, למרות שהייתה תחושה אחרת. איך שלא יהיה, ומה שלא תהיה "זווית הראיה שלי" (אגב, "זווית ראיה" זה מושג יפה, רק שהוא פועל לשני כיוונים...), העובדה שאולי "זווית הראיה" שלי נוגדת לשלך (או של מישהי אחרת, אין זה משנה), אינה מצדיקה בשום אופן את "סתימת הפיות שהייתה פה בעבר, ומחיקת הודעות שלי שלא מצאו חן בעיני פלוני או אלמוני. אגב, יש ביטוי יפה שלקוח מהיהדות - "מודה ועוזב - ירוחם". זו לא בושה להודות שמחיקת ההודעות בעבר הייתה משגה. להיפך! תודה על האיחולים, אך אני מזמין אותך לקרוא שוב את הדברים שכתבתי בהודעה הקודמת, כדי להבין שבמקרה שלנו הסיכוי להידברות הוא בערך כמו הסיכוי שלי לזכות בפרס הגדול בלוטו (רמז: לא קניתי כרטיס הגרלה...) תודה וליל מנוחה

אכזבה אינה המילה..

לא הבחנתי שהן ממשיכות להגיב כאן, נראה שחסר לי איזשהו פרט.. אין לי שום בעיה להודות בשגיאה. אם אתה סבור שנעשה לך עוול במחיקת הודעותיך - אני מתנצלת על עצם תחושתך אם כי איני רואה היכן שגיתי/נו.

הייתי שמח דווקא לקרוא את התייחסותך

לנושא העיקרי שעל הפרק - השרשור שהחל ע"י yellooyp וכן תגובתי הראשונה אליו. מעדיף להתמקד בו ולא במי מגיבה, מתי, ותחת איזה כינוי... (איך שהוא יצא שהגבת רק ל "נ.ב." בהודעתי... ולא לשאר הדברים). ו

שמתי לב לכל דבריך ובחרתי להגיב רק על חלק מהם

בקשר לתגובתך הראשונה אל יילופ, דווקא הסכמתי (פחות או יותר) עם דבריך בארבע הפסקאות הראשונות (לא אחזור על הדברים הם מפורטים בתגובתך) ולא היה לי מה להוסיף עליהם. אני מגיבה בדרך כלל על האמירות היותר מרכזיות או שאני במחלוקת איתם גם כך תגובותיי ארוכות מאוד ביחס לתגובות מנהלים בפורומים אחרים וגם בכלל. תגובותיי מצריכות מחשבה מעמיקה וריכוז ודורשות הקדשת הרבה יותר אנרגיה מאשר בפורום אחר. אמירות שכבר עסקתי סביבם לא מעט אני לא מרבה להגיב שוב. למשל, אני חושבת שכבר התייחסתי בימים האחרונים לעניין הזהירות מהתמודדות מול תלונות במשטרה. אני מקווה שכעת אתה מבין שהתעלמותי לכאורה מדבריך הראשונים אינה אישית ועומדת מאחוריה סיבה.

אבל בשורה התחתונה

עדיין לא זכית במשמורת ולצערי מסוגלות הורית שאולי בניגוד למקרה שלי שפרודתי חינוך מיוחד וכו' אים גרושתך היא אישה נורמטיבית מהיישוב ואפילו עובדת בשכר מינימום ( קצבית , סדרנית וכו' ) אין לך סיכוי כי לפי חוקי ישראל עדיין חל חוק הגיל הרך עד גיל 6 ולאחר מיכן טובת הילד עד גיל 12 ( המשכיות ) ורק בגיל 13 הילד יכול כמו בסרט אבא גנוב 1 לבוא לשופט בסצינה אים מי אתה מעדיף את אבא או אמא ? ואז זה תלוי עד כמה שכנעת את הילד אבל בד"כ אישה שמשתפת פעולה עם פקידת הסעד הסיכוי קלוש אבל בהצלחה וגב אתה מוזמן לבוא לבוא לראות את תיק תביעות קטנות אני נגד חמי על סיפור התמונות

למעלה