שלום לכולם...

SvNaIgRaS

New member
שלום לכולם...

האם זה נהוג או סביר שאופניים חדשות שיצאו מחנות יצאו עם שמיניות בגלגלים?? קניתי אופניים לפני חודש והגלגל הקדמי סובל קצת משמיניות וזה מציק ברכיבה קצת במיוחד במהיריות גבוהות שלא נדבר על השליטה באופניים ... האם החברה צריכה לטפל לי בזה והאם זה נחשב כחלק מהאחריות.

עניין של 5 דקות עבודה

מאוד סביר שהאופניים עמדו זמן רב בחנות - השיחים התרפו, וכאשר רכבת עליהם בפעם הראשונה התפתחו השמיניות אני מניח שאם תפנה לחנות האופניים ותסביר להם, יבצעו לך ללא תשלום במקרה הגרוע תשלם 20 ש"ח, מחיר של מנת פאלאפל ושתייה...

bonanai

New member
אני בכלל לא בטוח שזה המחיר...

בטח לא של מקצוען. אם הגלגל קיבל שמיניות תוך תקופה כ"כ קצרה הוא לא בנוי טוב - אין קשר לכמה זמן עמדו האופניים בחנות. גלגלים שבנויים טוב יכולים להחזיק כמה שילדות מבלי שיקבלו שמיניות. גלגלים כאלה עברו STRESS RELIEF ולא אמור להיות מצב בו השפיצים מתרופפים... מן הסתם באופניים שלך היו גלגלים סידרתיים שנבנו ע"י מכונה ולא ע"י בונה מקצועי ("פנימי גובלן"). גלגלים כאלה עשויים באמת לפתח שמיניות. לא ברור מתיאורך עד כמה חמור המצב אבל אני לא רואה בונה גלגלים מקצוען משקיע מזמנו על הגלגל שלך תמורת 20 ש"ח...

בשביל שמיניות צריך בונה גלגל מקצועי?

אם הצלחתי לסדר חישוק שהפך אובלי אז זה הופך אותי לבונה גלגלים? ההתרשמות שלי שמדובר על אופניים פשוטים, עם חישוקים פשוטים וכנראה שאינם בעלי דופן כפולה חישוקים כאלו מפתחים מאוד מהר שמיניות - מדובר בסה"כ על מתיחה נכונה של השיחים כדי להחזיר את החישוק למצבו המקורי ומכיוון שהשמיניות התפתחו מעצמם, ולא מאיזה מכה רצינית שהגלגל קיבל, לי זה נשמע לי כמו 5 דקות עבודה אם אתה מאזור הגליל המערבי מוכן לסדר לך לא תמורה...

timon1

New member
דניאל, בקשר ישיר לחתימה שלך

אני יכול להעיד מנסיון של כמה שנים שרובם המכריע של גלגלים שעשו דרכם לארץ [בוודאי אלו שעשו אותה בתוך קרטון של אופניים קומפלט], מגיע עם שמיניות כאלה או אחרות. יש כאלו ממש קטנות בגדר הלא מורגש ויש כאלו המצריכות התערבות כירורגית וניכר שעברו טראומה קלה באחד משלבי ההובלה. יתכן והטולרנס שלי קטן מהממוצע אבל בגדול, תראה לי גלגל חדש ואראה לך שמיניה... לא יודע עד כמה חמור המצב אצל פותח השרשור וממה בדיוק הוא נגרם אבל אם אכן לא מדובר בתאונה, אני מניח שבחנות המקור יפתרו לו את הבעיה בדרך משביעת רצון מבחינתו ומשם גם אמליץ לו להתחיל בפתרון המצב.

bonanai

New member
זו בעיה בהבנת הנקרא או סתם נסיון נוסף לחפירה?

תשובתי הייתה מיועדת לפותח השירשור וכך גם שורשרה... הוא חיפש מקצוען לתיקון הבעיה ולזאת התייחסתי.

רק רציתי להבהיר שלא צריך לרוץ לבונה גלגלים

על כל שמינית שהתפתחה בגלגל אולי באמת בעיה בהבנת הנקרא...

למעלה