שלום לכולם

babybooms

New member
שלום לכולם

הילד שלי עדיין לא עולה לכיתה א' אבל יש לי הרגשה שההחלטה שאני אקח עכשיו לגבי שנה הבאה- תהיה רלוונטית בהמשך רום שלי בן שלוש וחצי יליד דצמבר (14.12.05) מה שאומר שהוא נכנס בשנתון לטרום חובה- אבל יהיה הקטן ביותר. ומצרפת לכם את השאלה מפורום הבית שלי אשמח לעצות

כמו שכתבתי לך בפורום ההוא - אני לא רואה

עם זה בעיה של גיל בכלל. הילדים שלי תמיד הכי קטנים וגם אני הייתי הכי קטנה. יש עניין של בשלות ומוכנות. אם נראה לך שהוא מסוגל להתמודד עם הקשיים של כיתה א' חבל לעכב אותו עוד שנה שלמה בגן.

מאוד קשה לענות באופן כללי, וגם הילד צעיר

עדיין כך שקשה להאריך מבחינת בשלות, אז אני רק יכולה לומר לך ממה שאני רואה סביבי. ילד שנולד בדצמבר, יכנס לכיתה א' בגיל 5 ותשעה חודשים. בעיני זה קצת מוקדם. עוד שיקול (ואני מקווה שלא יתקפו אותי כאן על הסטיגמות) - לבנים לוקח לפעמים יותר זמן להבשיל מבחינת מוכנות. כמו כן אני חושבת שלבן עדיף להיות מהגדולים בשכבה ולא מהצעירים. הבן שלי יליד ינואר (12/1) ונשאלתי יותר מפעם אחת למה אני לא מתעקשת להעלות אותו שנתון (הוא נכנס השנה לגן טרום חובה / חובה, בקבוצה של ילדי הטרום חובה) כדי שלא יפסיד שנה. בעיני זה לא להפסיד שנה, אלא פשוט להגיע מוכן יותר. רוב הגנים העירוניים הם דו גילאיים כך שאמנם הוא מהגדולים בקבוצת הטרום חובה אבל יש גם ילדים יותר גדולים ממנו בקבוצת החובה. בכל מקרה, תמיד מסתכלים על כל הילדים לפני העלייה לכיתה א' (ולא רק על אלו שנולדו בתאריכים הגבוליים) ומעריכים האם הם בשלים לעלות לכיתה א' או שאולי עוד שנה בגן תועיל להם.

babybooms

New member
אל תדאגי

השני שלי נולד ב-8-1 אז הוא יהיה תמיד גדול....איך לא חשבתי על כל הנושא לפני שהבאתי ילדים לעולם? טוב, אני אמשיך לחשוב ולקחת אישהיא החלטה עוד השבוע כדי להפסיק את ההתחרפנות שלי.

את לא חשבת על הכל?

הגדולה שלי נולדה באמצע החופש הגדול... איזה חוסר התחשבות מצידי

למעלה