שלום לכולם

Chim1Chim

New member
שלום לכולם

לפני זמן מה החלטתי שאני הולכת ללמוד ארכיאולוגיה... עם למישהו יש הצעה באיזה אוניברסיטה מומלץ (בן גוריון, חיפה או תל אביב) אני הודה לו מאוד על ההמלצה תודה מראש

בתואר ראשון אין הבדל של ממש בין האונ'

השונות. אם אתה מעוניין לשלב עוד תחום עם ארכיאולוגיה (כמו שחייבים לעשות בבן גוריון), תוכל לבדוק היכן ניתן לשלב את מה שאתה רוצה. אם יש לך תקופה מועדפת בארכיאולוגיה, תוכל להתייעץ כאן לגבי המקום המתאים יותר מההיצע בארץ. בהצלחה.

shay4442

New member
בשביל זה צריך עוד פרטים

- האם יש תחום ספציפי בארכיאולוגיה שמעניין אותך? למשל תקופות מסוימות,עניין באמנות עתיקה,אדריכלות,בעלי חיים,ארכיאולוגיה ימית, מעבדות וכו - יש הבדלים מבחינת כמות החפירות עצמם שהאוניברסיטאות מבצעות בשנה והגיוון שלהם

Lakedaimon

New member
במקרה אני חופר עם בוגרי כמה אוניברסיטאות...

אז ככה - זה באמת תלוי באיזה תחומים את מתעניינת אם בכלל וכמובן היכן את גרה... ב"ש חזקה בפרהיסטוריה (במיוחד ארכיאולוגיה של הכלכולית) וארכיאולוגיה מקראית לתואר ראשון אך מכיוון שהם עובדים בשיטת ראשי ומשני, תהי מחוייבת בלימודים רבים מחוץ לחוג. לתואר שני הם חזקים באנתרופולוגיה וארכיאולוגיה. החשוב הוא שבוגרי ב"ש מפורסמים ביכולת החפירה או הבנת החפירה הארכיאולוגית בשטח. ת"א חזקים בפרהיסטוריה, מקראי וקלאסי אך פחות בתקופות המאוחרות יותר כמו המוסלמית והלאה. ירושלים חזקים במקראי ותקופות מאוחרות, אך מעט פחות בפרהיסטוריה וקלאסי. חיפה חזקה בפרהיסטוריה ותקופות מאוחרות ותחומים נושקים כמו ארכיאוזואולוגיה, והיא האוניברסיטה היחידה שמתעסקת עם ארכיאולוגיה תת-ימית. בר אילן חזקה בקישורים היהודיים (מן הסתם) ובמקראי, קלאסי ותקופות מאוחרות.

למעלה