שלום לכולם

kapit10

New member
שלום לכולם

האם במקרה יש למישהי/ו משהו כתוב על המשמעות המסורתית של שמיכת הטלאים? (הכוונה למשמעות סנטמנטלית- רגשית)... אשמח לקבל תשובה:)

justmom

New member
../images/Emo92.gif

מתוך ספר שנכתב בתחילת המאה העשרים ונקרא Aunt Jane of Kentucky.

kapit10

New member
קודם כל תודה...

אני אשמח אם יש משהו בעברית, מהסיבה שאני מעוניינת לצרף את הקטע לאלבום שאני עושה לחתונה של חברה (בעבר ביקשתי כאן עזרה בהכנת השמיכה) האלבום בעצם מציג כל טלאי ואת משמעותו ובתחילת האלבום אני מעוניינת לצרף איזשהו קטע כתוב על משמעות שמיכת הטלאים. נראה לי יותר מתאים לכתוב משהו בעברית... אולי יש לספר תרגום??

chayahd99

New member
ועוד משהו שמצאתי

יש את הספר הזה Quilting Path: A Guide to Spiritual Discovery through Fabric, Thread and Kabbalah שאני לא יכולה להעיד על תוכנו, אבל בפרסום שלו יש לא מעט ציטוטים קצרים שאולי יכולים לשמש אותך, כמו: Quilting is the miracle of giving new life and purpose to fabric scraps. It can rejuvenate your spiritual life too או השבחים שמחולקים לספר בסוף הדף ע"י אישים שונים. אני אמשיך לחפש משהו על המשמעות של שמיכת טלאים עבור המקבל, שכן זה מה שחשבתי במקור שאת רצית. ואת מוזמנת למקד ולהגיד מה בדיוק את רוצה, שכן מחיפוש באינטרנט אני רואה שאפשר לקחת את שאלתך לכיוונים שונים.

chayahd99

New member
../images/Emo45.gif כיוון מעניין

מצחיק. אני חשבתי שהכוונה של kapit10 היא למשמעות של השמיכה עבור מי שמקבל אותה וכלל לא חשבתי על המשמעות של השמיכה עבור מי שמכין אותה. תודה עדי שהארת את עיני. הקטע בקישור כתוב בשפה של פעם (נדמה לי של 'דרומיים') והיה ממש כיף לקרוא את זה. אני לא חושבת שיש רע בתרגום עצמי לעברית כל עוד את מציינת את המקור. במקומך הייתי מתקצרת ומתרגמת את כל הקטע או מתמקדת בסוף: "You can give the same kind o' pieces to two persons, and one'll make a "nine-patch," and one'll make a "wild-goose-chase," and there'll be two quilts made out o' the same kind o' pieces, and jest as different as they can be. And that is jest the way with livin'. The Lord sends us the pieces, but we can cut 'em out and put 'em together pretty much to suit ourselves, and there's a heap more in the cuttin' out and the sewin' than there is in the caliker."

kapit10

New member
אני לא חושבת שזה סותר..

אני יודעת שמשמעות הסמלית בשמיכה שהכנתי לחברתי לחתונה היא מעין חיבור של כל האוהבים את הזוג והקרובים להם במטרה שהאהבה הזו תעבור מדור לדור... אש חשבתי למצוא איזה קטע שאני אוכל לכתוב בתחילת האלבום (בו כאמור אני מדביקה את התמונות של כל טלאי והמכתב ממי שהכין אותו). מיקדתי קצת??

justmom

New member
ולמה שלא תכתבי בדיוק את זה?

זה הרי רגש כל-כך יפה . את יכולה להרחיב, לכתוב על כל המחשבות הטובות והאיחולים שעברו בראש מי שהכינו את הריבועים לשמיכה במהלך ההכנה, לשלב בזה את האיחולים והקארמה הטובה של השמיכה - דברים כאלה.

kapit10

New member
אני אכן מתכוונת לכתוב את זה

פשוט רציתי איזשהי הקדמה שלקוחה מאיפשהו..

למעלה