שלום לכולם

קפיטו

New member
שלום לכולם

פה ושם יש לי חלומות צלולים באופן ספונטני שהייתי מנסה לכוון לזה זה היה עובד פחות טוב משום מה היום היה לי אחד פצצה באמצע קלטתי שאני חולמת ויצאתי לבלות וזה התמשך המון זמן והיה מעולה הבעיה היא שישר איך שקמתי הרבה פרטים מהחלום פרחו לי מהזיכרון ממש ממש מבאס יש איזושהי דרך לזכור יותר טוב מה הלך בחלום כשקמים אני צופה שתגידו יומן חלומות אבל אני לא יושנת הרבה בלילה וזה אף פעם לא מצליח לי תודה

EndOfAllHopes

New member
שלום גם לך!

קודם כל לעניות דעתי אין תחליף ליומן חלומות לשיפור זכירת החלומות לטווח הארוך. אבל, אם קרה והתעוררת מחלום שאת מעוניינת לזכור, הדרך הטובה ביותר היא באופן מיידי לעבור על פרטי החלום הלוך ושוב במשך זמן ממושך ואז לרשום אותו. חשוב להתרכז ולא לתת למיינד לנדוד למחשבות אחרות, וגם לא להתמקד/להתקע בפרט ספציפי בחלום. אז המממ כמה שעות את ישנה^^ בלילה?

Esho

New member
שלום וברוכה הבאה!

את צריכה להבין שכשלא ישנים מספיק, יותר קשה לזכור חלומות בנוסף לזה שזה גורם לעייפות במשך היום. כשתשני יותר תזכרי חלומות יותר טוב.

silverhawk

New member
כמו שכבר אמרו לך

יומן חלומות הוא הדרך היעילה ביותר לשיפור זכרון החלומות (גם הדרך שמוותרת עליו דורשת ממך להשקיע את הזמן בהתעוררות לשם שיחזור את החלום). וכמו שאמרו לך עוד, ככל שתשני יותר, כך תגדילי את הסיכוי לזכור יותר חלומות (מהסיבה הפשוטה שתחלמי יותר יותר וחלומות ארוכים יותר).

קפיטו

New member
תודה על התשובות

אני ישנה.. משהו כמו 5 שעות בלילה וממש קשה כשאני מתעוררת מחלום להתחיל לחשוב עליו לרשום אותו אם אני אדאג להתעמק בחלומות פעמיים בשבוע (שישי ושבת) עדיין תהיה לזה השפעה? תודה!

Spider Web

New member
מנסיוני לזכור חלומות..

גם אני ניסיתי פעם לכתוב יומן חלומות... זה לא עבד - זכרתי הכל לפרטי פרטים, וחצי מהיום נשרף לי כשרשמתי הכל... (ובכל זאת אני ממליצה לנסות, רק כדי לקרוא על החלום כמה חודשים אחר כך, זאת חוויה מוזרה מאוד!) אם את רק רוצה ליהנות מהזכרונות הנעימים - כדאי לעשות כמו שאמרו לפני, מיד ברגע שאת מתעוררת לשחזר את כל החלום שלך, אם אפשר מההתחלה עד הסוף (הסדר יעזור לא לפספס פרטים), פעם או פעמיים. לי עוזר לא לפקוח עיניים ולא לזוז כשאני עושה את זה, כל שריר שפועל מרחיק אותך מהשינה והחלום.. ספרי לי אם עבד!

oobe

New member
עוד משו

תשתדלי לא לעשות תנועות חדות. לא לשבור את השינה ולהתעורר אלא לסחוב משהו מהישנוניות והאיטיות וגם לגלגל את החלום בזכרון שוב ושוב ושוב.כאילו משהו ממך עדיין קשור לשם לחלום. מקווה שהעברתי את הרוח של הדברים....

למעלה