שלום לכולם

adilor07

New member
שלום לכולם

שמי עדי, ולאחרונה אני ובעלי, ליאור, מרגישים צורך באימון אישי, משפחתי, למשפחה המתרחבת שלנו (יש לנו ילד אחד בן 7 ואני בהריון). קראתי בבלוג של אלון גל ש - "כאשר מדובר בתהליך כמו אימון משפחתי , בדר"כ העילה לתהליך הינו משבר כלכלי, אך כפי שמסתבר די מהר, הכלכלה הינה אחד הסימפטומים של קשר משפחתי המבקש חיזוק, יחסים מעורערים , האשמות ועוד." מה דעתכם? האם משבר כלכלי חייב להיות הסיבה לאימון אישי? או ש"רק" הרגשה יכולה להיות רלוונטית? נשמח לתגובות, המלצות, וכו'. עדי וליאור.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מניע לאימון משפחתי

אני לא רואה את הדברים כך. הסיבות לאימון משפחתי יכולות להיות רבות ודומות לסיבות אשר בגללן פונים לטיפול משפחתי - כאשר מרגישים שיש קושי, שהדברים לא מתנהלים כמו שצריך, שדפוסי ההתנהגות פגומים וגורמים להסלמה. יתכן ובעלי הבעיות הכלכליות פונים אליו בעקבות התוכנית והתפיסה שהוא מטפל במקרים כאלה. אם תחליטו על אימון משפחתי, פנו למאמנים שמתמחים בנושא הזה.

bridges

New member
אין באימון מושג של "חייב", "רק" או "צורך"

אני לא כל כך עוסק בתחום האימון המשפחתי אבל אני מאמין שנקודת שבר כמו מצב כלכלי באמת יכול טריגר לפנייה לאימון או טיפול. לצערי צרות כלכליות הם גם הטריגר לפנייה לאימון עסקי או לאימון אישי. הרבה פעמים במצב הזה האימון הרבה יותר מסובך משום שיש הרבה דברים דחופים לטפל בהם שמקשים על חשיבה על העתיד הרחוק (שזו העבודה הכי חשובה באימון). המצב הרצוי לפנייה לאימון (לפי דעתי) הוא כאשר המצב טוב ורוצים להגיע לרמה הבאה ויש לי הרגשה שזה המצב שלכם. אני רוצה להוכיר את שניכם על כך שיש לכם מספיק יכולת של מודעות כדי לפנות לאימון ללא טריגרים "חיצוניים". בהצלחה, רונן

bridges

New member
שימי לב ששמתי את זה במרכאות

כשאני אומר טריגר, הכוונה שלי היא לדבר שגורם לנו לחפש עזרה או תמיכה. "טריגרים חויצוניים" קשורים למצב חיצוני לנו שגורם לנו לפנות לאימון (לדוגמא: מצב כלכלי או מחלה של הורה או אפילו שינוי שעושה בן הזוג שוגרם למשבר במערכת היחסים). "טריגרים פנימיים" נובעים מהרגשה פנימית שלנו של חוסר שביעות רצון או הרגשה של פספוס פוטנציאל. שמתי את ההגשרות הללו במרכאות כי לא ממש ניתן לדעת מהו "הטריגר האמיתי". מאחורי "טריגר חיצוני" ניתן למצוא "טריגר פנימי" ומאחור "טריגר פנימי" ניתן למצוא "טריגר חיצוני" וניתן להמשיך את זה עד אין סוף (אני פעם עשיתי תרגיל הזה). רונן

למעלה