שלום לכולם,

orendi

New member
שלום לכולם,

אני הולך לבלבל לכם קצת את המח, אז תהיו סבלנים איתי. שמי אורן ואני גר בבאר שבע, לאחרונה התפרסם בעירי מכרז של ממ"י בעבור 97 מגרשים לבנייה צמודת קרקע באזור חדש הנקרא פלח 7. הגשתי הצעת מחיר למגרש ובעקבות הצעתי זכיתי באפשרות לבחור מגרש במקום ה-61. הבחירה תעשה במשרדי המנהל ב-23/09/2008 אציין כי המכרז לא היה על מגרש פרטני אלא הצעת המינימום הייתה החל מ-52,000 ש"ח ומעלה ואז מי שהציע הכי גבוה למשל 100,000 ש"ח זוכה לבחור אחד מתוך 97 המציע השני שבוחר הוא זה שהציע למשל 95,000 ש"ח וזכה במקום השני לבחור אחד מתוך 96 מגרשים שנותרו. תהליך זה חוזר על עצמו עד לבחירת כל המגרשים. כל אחד שבוחר מגרש משלם את הוצאות הפיתוח בגינו שנעות בין 230,000 ש"ח למגרש הכי קטן שגודלו 460 מטר לבין 280,000 ש"ח למגרש הכי גדול שגודלו 640 מטר. המחירים הללו כוללים מע"מ למעט הצעת המחיר שאליה יתווסף מע"מ במידה והזכייה תמומש. אני כאמור זכיתי במקום ה-61 בעקבות הצעה של 80,000 ש"ח ואני מניח שמיקומי בדרוג ישתפר בעקבות אנשים שלא ירצו לבחור מגרש בגלל שהמגרש הספציפי שאותו רצו כבר נתפס או שפשוט לא יגיעו לבחור מגרש ביום ובשעה שננקבו להם, בתנאי שזה יתקיים אני קופץ למעלה ברשימה. אבל מכיוון שאני לא לוקח "ריזיקה" אני צריך לסמן 61 מגרשים פוטנציאלים . כאן אני צריך את עזרתכם בכמה נושאים: 1. אני מצרף מפה בקובץ pdf (מקווה שזה יעלה) כדי שתעזרו לי לסמן מגרשים רלוונטיים מבחינת כיווני אויר וכדומה כאשר ישנם כמה מגבלות והם: א. המגרשים הניתנים לבחירה הם רק המגרשים הממוספרים. ב. אל תתייחסו למגרשים המבודדים בחלקה העליונה של המפה, אלו 16 מגרשים המוכנים לבנייה מיידית וסביר להניח שהם יתפסו קודם ומכיוון שאני במקום ה-61 הם לא רלוונטיים לגבי מה שמשאיר אותי עם 81 מגרשים אופציונאליים המרוכזים בגוש התחתון של המפה. ג. כל המגרשים הממוקמים בחלקו החיצוני של הגוש (אלו עם 2 שכנים בלבד) הם מגרשים לבנייה דו מפלסית ומכיוון שאני רוצה לבנות מפלס אחד זה משאיר אותי אך ורק עם המגרשים הפנימיים, אך אם לא תהיה ברירה אני יכול לבחור מגרש לבנייה דו מפלסית ולעשות שינוי תב"ע אבל אז אני מקבל שני שכנים שגבוהים ממני בקומה ומוציא ימבה כסף כדי לעשות שינוי תב"ע. 2. שאלה שנייה אני מתכוון ללכת ביום של בחירת המגרשים בבוקר ולתת לכל מי שבוחר מגרש את המייל שלי בשביל לנסות ולאגד את כל מי שמתכנן לבנות כדי לצור סוג של קבוצת אנשים שכנראה הולכים לעבור את אותו התהליך וכך נוכל להפרות אחד את השני במידע וגם לנסות ולהשיג הנחות קבוצתיות אצל בעלי המקצועות השונים במהלך הבנייה. שאלתי היא האם מישהו מכם כבר עשה ניסיון כזה בעבר, ומניסיונו האם כדאי בכלל להיכנס לפרויקט כזה? תודה מראש לכל המגיבים

רשר

Well-known member
מנהל
ללא תוכנית דרכים עם גבהים קשה לעזור

בנוסף אין כאן כל פירוט של מבני ציבור, גנים,,, שצריך להתקרב או להתרחק מהם (וזה רק אתה יכול להחליט), הקובץ ב JPG ולא PDF ולכן קשה להגדיל כדי לראות יותר טוב,

רשר

Well-known member
מנהל
לצערי מאוד קשה לעזור בגלל איכות המפות

כי כדי להבין אותן באמת צריך להשקיע הרבה מאמץ, ממליץ לך לפנות לאדריכל/ית שיעזור לך כבר בשלב זה וימשיך אתך בכל הדרך אחרת תלך לאיבוד או תמצא עצמך בשכנות לחלומך במקום בחלום עצמו, בכל מקרה הכלי שיעזור לך מאוד זה שני התשריטים (הדפס אותם בגודל A3 לפחות) והתקנון מתוך הקישור למטה, בדוק מיקום חניה במגרשי הבניה הטוריים ואם היא ברחוב (כתוב בתקנון שבתוך המגרש אך יש לקבלנים נטיה לבקש הקלה וגם לקבל)- התרחק מהם כי זה מקור לצרות כל יום, ודאא שאין קוי ביוב ממגרשים שמעליך שעוברים במגרשך - זו צרה שעלולה לעלות לך בחפירה לאורך המגרש גם אחרי 10-20 שנה שתכלול הריסת כל הגינון אך לפני החפירה תהיה תקופה של ביוב והצפות (אל תאמין לאף "סמוך"), לקבוצת מגרשים בעלי מפלס זהה יש דרישה לגדר סמלית בינהם - אם זה מתאים לך מצוין אך אם לא הוסף את מחיר החומה שתרצה לבנות לעלויות שלך, קבוצות בניה הן כשלון כלכלי ואכזבה קשה ליוזמיהן אלא אם הם הקימו את הקבוצה לפני המכרז (כי זה מביא לפחות קצת רווח כספי), לפניך שנתיים מאתגרות מאוד אך אפשר לעבור אותם בהנאה (במיוחד עם נעזרים בנו), בהצלחה

צימעס

New member
אנחנו נעזרנו בשלב זה באדריכלית.

נראה לי שאף אחד לא יכול לדרג בשבילך מגרשים - אנחנו לא יודעים אם יותר חשובלך נוף, שכנים, שקט, גישה ברגל לשטח צבורי וכיו"ב

אנחנו הגרלנו

זה אך ורק עניין אישי של סדרי עדיפיות. היינו מספר ארבע בהגרלה של 24, שני הראשונים בחרו יחידות שאנחנו מראש החלטנו שאם הן נשארות לנו אנחנו פורשים מהפרויקט. היחידה שבחרנו הייתה העדיפות הראשונה שלנו. גם הרבה מאלו שבחרו אחרינו (כולל מי שהייתה במקום ה - 17) בחרו את העדיפות הראשונה שלהם. יתכן שהרבה אנשים נלחצים מבניה מיידית, רוצים רק דו מפלסי, מחשיבים נגישות יותר מנוף ולהיפך. אתם צריכים לשבת ולחשוב מה חשוב לכם, ומשם להמשיך. לגבי התארגנות: אני ניסיתי לארגן קבוצה מתוך הדיירים המאד הומוגניים (היישוב הומוגני והבונים הם כמעט כולם באותו גיל, יכולת כלכלית ועוד) ולא הצלחתי כי הרצון של כל אחד היה להשקיע בדברים אחרים.

אטיוד5

Active member
אין לי תשובה שלך

רק נזכרתי בזה. לא יודע אם זה שייך או לא. גגל על "97 מגרשים" - יש שם כל מיני דפים, חלקם לא נפתחים לי.

M הדרך

New member
אז נהייה שכנים אהה?

בשביל מקום 61 האם הם מבקשים שתבוא מוכן?? נראה לי בלתי הגיוני כי רשימת הממתינים לפניך גם ככה ארוכה... לדעתי?? ביום התגרולת תהייה שם אחרי שלמדת את המפה ..כיוונים..הוואדי...מה מימין ומה משמאל...שצפים ועוד שאר ירקות שים בינגו... כי אחרת האכזבה גדולה על הציפיה... בהצלחה...

orendi

New member
שוב שלום לכולם ותודה לכל המגיבים

אתמול בשעה טובה בחרנו מגרש. אני מצרף תמונות עם מידות וגודל, תנו חוות דעת אוביקטיביות על מידות המגרש ומיקומו ביחס לאיזור. תודה ובהמשך אני יביא תמונות מהמגרש עצמו ואת הנוף הנשקף ממנו. תודה אורן

למעלה