שלום לכולם

שלום לכולם

רציתי להתייעץ איתכם לגבי התנהגותו של בני והתגובה שלי: בני בן ה6.8 ילד מאוד סקרן, נבון ומתוק, אך בעל התנהגות ילדותית, לא רפלקטיבית. פעמים הוא עושה דברים מבלי לחשוב וגורם להרס של רכוש. למשל: אתמול הוא לקח בלי אישור את העגלה של תינוק (של שכנים) לשולי הכביש ובדרך איבד גלגל ובזה הוא הרס את העגלה, בהתנהגות הזו הוא גם ביצע חבלה ברכוש שלא שייך לו וגם לא הבין מה לא בסדר, התגובה שלי הייתה להעניש אותו בחדר שלו עד שאני אתקרר. אירועים שקרו לפני הם, גזירת דגלים של השכנים, חתיכת ענפים מתוך שיחים של השכנים, צביעת קיר חדר המדרגות בצבע כחול שמצא בחוץ, והתנהגות אלימה כלפי הילדים בשכונה. אני לא משפילה אותו בעייני הילדים או המבוגרים ברחוב אלא רק בבית הוא מקבל את העונש אך אני מרגישה אפיסת כוחות כי כל פעם מחדש הוא מבצע חבלה, ואני לא יודעת איך להתמודד איתו. כיצד כדאי לי להגיב?

Kalla

New member
לפחות מהתיאור שלך עולה

שההתנהגות של הילד באמת חריגה יחסית לבני גילו, ושהוא עצמו אינו מודע לכך ואינו מבין את ההשלכות למרות ניסיונותייך להסביר לו. יכול להיות שהוא סתם שובב מאוד ויכול להיות שיש איזו בעיה גלובלית יותר (כמו הפרעת קשב וריכוז). בכל מקרה, גם אם זו סתם שובבות, ברור שנדרש כאן טיפול רציני ומעמיק, מתוך הכרות עם הילד. לאור העובדה שלא עולה בידייך למצוא פתרון, הייתי פונה במקומך לאבחון וטיפול אצל גורמים מקצועיים.

פלגיה

New member
אני מסכימה

אני חושבת שבדיקה ובחינה מקצועית הכרחיים במקרה הזה.

Kalla

New member
אני לא כל כך מבינה בזה.

אני יודעת שיש מכוני אבחון שונים ופסיכולוגים שעובדים עם הורים וילדים, אבל אולי למישהו אחר יש מידע יותר קונקרטי. אגב, אם הילד לומד בבית ספר ניתן לפנות ליועצת. היא אמורה לדעת למי להפנות במקרים כאלה.

תאנה 2

New member
אולי המכון להתפתחות הילד של קופ"ח

הם מראיינים את ההורים ועורכים אבחונים (האבחונים מאוד נעימים לילד). לפני שמגיעים אליהםהם מעבירים דרך ההורים טפסים למילוי של הגננת/מורה. אחרי האבחונים הם מדווחים על קשיים/בעיות ועל סוגי הטיפולים המומלצים.

פרח82

New member
מה הוא באמת צריך?

מאיפה נובעת ההתנהגות שלו. הוא הרי ילד והוא חוקר את העולם. הוא עוד לא יודע מזה טוב ומזה רע. אולי אפשר ללמד אותו בעדינות ובסבלנות על התוצאות של מעשיו ומדוע כדאי לנהוג אחרת. אם הוא יבין את הכדאיות שבהתנהגות טובה הוא ודאי ינהג כך. בהצלחה!

Kalla

New member
ילד בגיל כזה יודע מה זה טוב ומה זה רע.

יש הבדל עצום בין מעשה קונדס מקרי פעם ב.. לבין פגיעה שיטתית ברכוש של אחרים, תוך התעלמות מוחלטת מכל מה שנאמר לו.

למעלה