שלום לכולם!!

מיקה126

New member
שלום לכולם!!

אני חדשה כאן - קוראים לי מיקה ואני בת 26 - - ככה אני היום כבר 3 חודשים סחית - אחרי שנים של עישון יומיומי בחשיש, אני עובדת במשרה חלקית ומנסה לעשות גם תואר ראשון - מה שממש קשה לי מאז שהפסקתי לעשן.. אני כאן כדי לשתף אתכם בסיפור שלי - אני חייבת לציין שמאז שהפסקתי לעשן אני מרגישה את הבדידות שיצרתי סביבי בשנתיים האחרונות. לפני שנה שנתיים אני וחברה ממש טובה ניתקנו את הקשר - מה שגרם לי קצת לא לסמוך יותר על בחורות ולא להתקרב יותר מדיי לבנות חדשות וליצור חברויות. היהלי חבר עד לפני כמה חודשים וגם זה נגמר - מאז החלטתי שהכי טוב זהלא להתקרב יותר מדיי לאנשים כדי לא להפגע שהם נעלמים לך מהחיים. אין מה להגיד שהעישון עשה את שלו - אפשר להגיד שהחשיש היה החבר הכי טוב שלי , ונורא נהניתי והכל היה יחסית בסדר - זה עזר לי הרבה לשכוח דברים שממש הכאיבו - עד שלפני שנה ומשהו שהתחלתי ללמוד עם הזמן התחילו לי ייסורי מצפון - ופחדים שמה יהיה איך אני יעשה תואר ואלמד דברים קשים שאני מסטולית כל הזמן - התחלתי לפני מס' חודשים לעבוד בעבודה טלפונית מלחיצה - שצריך לזכור וללמוד שם הרבה דברים חדשים והתחלתי להילחץ עוד יותר - פתאום ראיתי מלא בנות סביבי בגילי וצעירות יותר עם חבר רציני או נשואות או בהריון ואז חשבתי וואי מה יהיה איתי איזה מין בחורה אני מה איתי ?? מה עם החיים שלי מתי אהיה כבר רצינית עם עצמי?? וכל יום של עישון התלווה תמיד בתחילתו או בסופו גם בייסורי מצפון - ואז לקחתי את המושכות לידיים ובבום - הפסקתי במכה אחת (יש לציין שכבר עשיתי את זה פעם ל 5 חודשים וציפיתי לתחושות קשות אבל לא כמו מה שקרה הפעם).. בשבועיים הראשונים של ההפסקה הכל היה מוזר פתאום בועה שהתנפצה - מישהו בטוח מכיר את זה פה - על המזל שלי זה היה איזה חודש לפני 2 בחינות לא קלות - מה שהכניס אותי יותר לחדות - פתאום מחשבות של מה לעזאזל ייצא מהתואר הזה ? למה אני חייה כאן יותר .. רציתי למות - פתאום אני רואה שגם אין לי חברים יותר מדיי שאין לי חיים הבנתי שבזמן האחרון בגלל שקצת נפגעתי מאנשים העדפתי לשמור על קשר אולי עם 2-3 אנשים וגם הם לא קרובים .. התחלתי להילחץ בטירוף ומפה ועד לקחת ציפרלקס הדרך הייתה קצרה. לעומת הפעם שעברה שהפסקתי החלטתי לעצור את הבור השחור שאני נכנסת אליו לפני שהוא יהיה בלתי נסבל - ונשברתי - אני שכל חיי הייתי נגד כדורים -(הייתי מסבירה למה אבל זה סיפור ארוך יותר וכואב) , ואני שפחדתי וחשבתי שזה אבסורד להפסיק התמכרות אחת ולהתחיל באחרת נשברתי - והלכתי לפסיכיאטרית - וזה כבר חודש שאני לוקחת כל יום כדור אחד - וחברים אין מה להגיד בגדול התחושות הממש רעות קצת עברו - להגיד לכם שזאת גלולת "אושר" אני לא אגיד - אבל להפחית את הסימפטומים של הדיכאון והחרדה - זה עשה קצת את העבודה.. להגיד לכם שטוב לי - אז אני אשקר - כי זה קשה פתאום לחיות ככה אחרי שנים של הרגל - אין כמעט יום שלא עובר לי בראש מה היה פעם - אני יודעת שזה אולי קצת מוזר כי אף אחד לא הכריח אותי להפסיק לעשן - אבל אני עדיין מתקשה להתרגל לעולם הזה - אני מרגישה חדשה בו- אני הולכת במקביל גם לשיחות עם מישהו - שאלתי לגבי קבוצת תמיכה - הוא המליץ על N.A אני לא יודעת אם זה המקום - אני חוששת אני חייבת לומר.. מה שכן הבדידות היא קשה - וזה הרבה בגלל שאני חייבת ללמוד (שבוע הבא מועד ב' של מבחן 1 שנכשלתי בו) , אני לא יוצאת , בקושי.. לעבודה פעמיים בשבוע ללימודים וזהו - העובד סןציאלי המליץ לי לעשות הפסקה עם הלימודים - אני לא יודעת מה לעשות - אי רק יודעת שהלימודים מבודדים אותי - אבל יש לי הרגשה שגם אם לא אלמד - אני אתבודד- וגם אם אנ י אצא עם חברה לבלות ( יש לי בדיוק אחת ועוד בת דודה רחוקה ) - אין שום סיכוי שאני איצור איזשהו קשר עם מישהו גם כי אני קצת ביישנית וגם כי ירד לי לא מעט הביטחון - וגם כי אני חושבת שזה לא מתפקידי.. והיה וגם אם אכיר מישהו איפה אני אמצא לו זמן א עם הלימודים והעבודה .. והחיים סוגרים אותי - אין יותר פאן , אין שלווה ואין משהו שעושה לי טוב..איזו מגילה , בטח התעייפתם - מצטערת הייתי חייבת לפרוק

אוהבים אותך מיקה../images/Emo140.gif ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

את יודעת.. קראתי בשקיקה את מה שכתבת, ונדמה היה לי שאני קוראת דברים שכתבתי לפני כמה שנים. אותן מילים כמעט, אותן תחושות, אותם תסכולים.. לא ממש אותו סיפור אבל אותן תחושות. ההבדל בינינו, לפחות אחד ההבדלים הוא שאת כנראה מודעת לכך שאת מכורה, ואני הכחשתי בכל תוקף גם כשחזרו ואמרו לי את זה אלה שזיהו את הסימפטומים והיו מספיק קרובים אלי. לא יודעת להציע לך בקשר ללימודים וכאלה, אין זה מתפקידי או ביכולתי, אבל אני כן ממליצה לך בחום להתחבר לאן איי משום שרק שם הבנתי עד כמה אני יכולה לשנות, בעיקר את תחושת הבדידות. רק שם הבנתי מהי אהבת חינם באמת, ורק שם הבנתי שכמוני יש אלפים גם אם נדמה היה לי שאני הכי גרועה והכי מיוחדת בעולם. את חוששת משום שאת לא יודעת אם זה המקום - והיום מבחינתי זה המקום היחיד
לא התעייפתי לקרוא אף אות שלך, ואני מזמינה אותך בחום להמשיך לבוא, לכתוב, לשחרר ולהשתחרר. שבוע טוב, אוהבים

שטול1

New member
ברוכה הבאה מיקה ../images/Emo24.gif

רק להיום מחשבותי יהיו על קשרי החדשים אנשים שלא משתמשים ומצאו דרך חיים חדשה איזה יופי שבאת נורא נחמדים כאן והכי חשוב כשמפסיקים להשתמש יש פתאום תחושת בדידות מאוד חזקה מנסיון אישי וגם שיחות עם מחלימים אחרים . לכן יופי שבת אני אישית מצאתי כאן המון חברים (חלקם עדיין ווירטאליים) שלפעמים סובלים מאותן מצוקות שקופצות עלי חדשות לבקרים (ולפעמים בלילה). ואני יכול לשתף או לקרוא שיתופים של חברים וכך למעשה אנחנו עוזרים אחד לשני להשאר נקיים . אבל זה רק חלק מהעניין מכיוון שיש לנו גם את אנ.אי. תכנית נפלאה שעוזרת לי מאוד ממומלץ בחום לכל מי שסובל מבעיית התמכרות. בכל ערב יש לאורכה ולרוחבה של הארץ כ-300 פגישות של אנ.אי. עם תרצי נוכל לצרף לך רשימת פגישות בלי לפגוע באנונימיות שלך פשוט תבחרי את הכתובת הקרובה למקום מגוריך ותני לעצמך שעה וחצי מתנה . ועוד דבר קטן אבל חשוב. היה לי מאוד קשה בתחילת הנקיון לשמור על ריכוז חבר וותיק וחכם המליץ לי להתעמק בלימודים בהנחה . שהמוח שהתרגל לזלול סמים כל הזמן נשאר רעב וצריך לספק לו תחליף בריא כלשהוא. לקחתי את העצה ,לא היה קל בהתחלה מסיבות מובנות אבל התעקשתי וזה משתלם בגדול . הרי ממילא וויתרת מרצונך על החבר הכי טוב שלך אז מה יש לך להפסיד נסי ותהני . והכי חשוב תמשיכי לבוא לפה הנסיון מלמד שיקרו לך דברים טובים. אוהבים (אפילו שאנחנו לא מכירים אישית זאת הדרך שלנו לומר שאנחנו יודעים להעריך את העובדה שהצלחת להביא יום נקי) שטול

מיקה126

New member
תודה לכולכם

זה קצת מנחם שיש מי שמכיר ועבר תחושות דומות , אני לא כ"כ או לא בכלל רגילה ומתמצאת בפורומים , אבל אני אשתדל להכנס ולשתף אתכם.. אני קצת בחרדות לקראת מבחן שצריך להתקיים שבוע הבא - ומשום מה אני לא כ"כ לומדת .. אין לי סבלנות ומוטיבציה , אלוהים יודע איך הייתי מעשנת פעם ולומדת..והיום שאני צלולה לגמרי קשה..קשה מאוד ..אני אשתדל אין ברירה זה מועד ב'.. טוב לפחות הזיכרון שלי השתפר נראה לי - וזה כבר טוב!!! אני שמחה שיש פורום כזה , הרבה זמן שאלתי את עצמי והיה נראה לי כאילו אני היחידה שעוברת את זה , ואני מודה לכלם על ההתיחסות שלכם.. .

../images/Emo51.gif לך מיקה, אוהבים../images/Emo24.gif

ב NA יש עוד אימרה מפורסמת כזו, שהולכת ככה: זה עובד רק ביחד
ועוד אחת: אם אתה מרגיש שונה, הגעת למקום הנכון
נסי ותיהני
בכל מקרה נשמח לקרוא אותך בהמשך, אז תרגישי ב
. אוהבים

שטול1

New member
מיקה אחותינו ../images/Emo24.gif

באנ.אי. אנחנו אומרים "אנחנו יכולים לשמור על מה שיש לנו רק בנתינה לאחרים" אנחנו לא רק אומרים את זה לרובנו זו דרך חיים . הנה פטנט קטן שלמדתי בתחילת הדרך ועוזר עד היום. קוראים לזה "הפוך על הפוך" כלומר: בכל פעם שאני מוצא את עצמי בלי חשק לעשות משהו שאני צריך לעשות. אני עושה דווקא הפוך על הפוך זה נובע מהתפיסה הבסיסית שהראש שלי סוחב אותי למקומות לא טובים לכן אני עושה בדיוק ההפך. וראה זה פלא לא רק שזה עובד בכל פעם מחדש בשלב מסוים אפילו מתחילים להנות מזה . נסי ותהני . ותמשיכי לבוא כי רק ביחד זה עובד (שוב מנסיון אישי) אוהבים שטול

למעלה