שלום לכולם

אוריה19

New member
שלום לכולם

איפה קונים אסרטיביות? איפה קונים בטחון עצמי? אני סטודנט לחינוך, בן 28 . עד שמצאתי את התחום המקצועי שאני רוצה לעסוק בו,לקח כמה שנים טובות. ומהרגע שהתחלתי ללמוד, ועד היום, אני מרגיש שביטחון העצמי שלי גדל פי כמה. אך עדיין, יש בקיעים בבטחון העצמי.באסרטביות. זה מתבטא בפחד ללומר מה אני חושב-להיות ישיר וללכת לפי הלב, בחוסר הערכה עצמית, ואני שאתם יודעים באילו עוד דרכים מתבטא בטחון עצמי ירוד. מישהו\מישהי יודע\ת לאיזה כיוון עלי ללכת ע"מ למצוא את הבטחון העצמי שלי? תעשו יים עד ההודעה הבאה...

האם מה שאתה אומר הוא

שאין לך אסרטיביות? שאתה לא אסרטיבי? אם היית אסרטיבי, היית כל מי שאתה רוצה להיות ואינך היום? (אני מתכוונת לדברים שרשמת כאן...)

אוריה19

New member
יקירתי,

קודם כל, תודה. על ההתייחסות. אינני אסרטיבי. אף פעם לא הייתי אין לי ספק שהאסרטיביות והבטחון העצמי,יולידו רק דברים טובים. התחלתי ללמוד השנה אחרי שהתלבטתי מה ללמוד במשך 5 שנים. אין לי ספק שהתוספת המדוברת רק תעצים את החוויה וההתנסויות גם בכל תחומי החיים:בזוגיות,בחברה,בעבודה וכו' מה את אומרת?

אני תמיד שואלת.

אז אשאל גם הפעם. אם מעולם לא היתה לך אסרטיביות, מניין השיחה שהיא יכולה לעזור לך? מניין אתה יודע שהיא תעצים את החוויה וההתנסויות גם בכל תחומי החיים? האם אתה יכול לדבר איתי קצת על המציאות שלך בה אין לך אסרטיביות? איך נראים חייך נטולי אסרטיביות? איך אתה מדמיין את חייך כאדם אסרטיבי? יכול לצייר תמונה שלך כאוריה האסרטיבי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להתחיל ולברר

הי אוריה, לצערנו לא קונים בטחון עצמי בחנות. בונים ומחזקים אותו בהרבה עבודה והתנסות. נראה שהלימודים מחזקים את הבטחון שלך - אתה עוסק בתחום שאתה רוצה לעסוק בו, ונראה שהוא נכון לך. המקומות בהם יש חוסר בטחון עצמי נובעים ממקומות לא מנוהלים, נסתרים יותר בדרך כלל. בשפת האימון קוראים להם שדונים (קרא במילון המונחים של הפורום). קולות השדונים מפריעים לך להקשיב לקול הפנימי האחר שלך, זה שיודע מה הוא רוצה ומאמין בעצמו. מה אומרים השדונים שלך? תוכל לספר עליהם קצת?

bridges

New member
סביבה מקדמת

היי אוריה, כפי שאתה אומר, בעקבות הלימודים שלך, ההתנסות שלך הבטחון והאסטיביות גדלים פי כמה. כלומר, זה שבחרת במקצוע שאתה רוצה לעסוק בו ואתה לומד אותו ומתרגל אותו איפשר לך לגלות את הבטחון העצמי שלך. במילים אחרות זה שאתה לומד מה שאתה רוצה ואני משער גם רוצה לעסוק בו נתן לך מוטיבציה להגדיל את הבטחון העצמי והאסרטיביות. אתה יצרת לעצמך "סביבה" שבה אתה "חייב" להגדיל פי כמה וכמה את הבטחון העצמי והאסרטיביות. עכשיו, אתה רוצה להגיע לשלב הבא בבטחון העצמי והאסרטיביות. אז אני מזמין אותך ליצור "סביבה" חדשה הרבה יותר מאתגרת. מה אתה חושב יכולה להיות סביבה כזאת? בהצלחה, רונן

יש מקום כזה..

המקום שבו תוכל להשיג עוד אסרטיביות ובטחון עצמי הוא בתוככך.. אין זה משנה מהי הסביבה שלך ומהם הפידבקים שאתה מקבל.. בטחון עצמי הוא פנימי ולא תלוי בסביבה.. אם תרצה לחוות את הבטחון העצמי שיש בך אין עליך לעשות דבר.. רק להיות..להיות בעל בטחון עצמי ואסרטיבי.. אור ואהבה

ramib6

New member
ביטחון עצמי ואסרטיביות

קודם כל מזמין אותך לפרגן לעצמך מדבריך עולה שהביטחון העצמי שלך השתפר עם הלימודים ובמהלך הלימודים אז אמנם לדעתך אתה לא מספיק אסרטיבי אך אתה רואה את השיפור לכן ראשית תוקיר את השיפור ואת הדרך שבה אתה נמצא. כיצד להעצים את הביטחון והאסרטיביות 1 מה עזר לך לשפר את הביטחון בשנים האחרונות? אתה יכול למקד את זה יותר ולראות כיצד יכול לייצר לך מרחבים שיעזרו לך לשפר את הביטחון העצמי באופן דומה? 2 האם הביטחון שלך או האסרטיביות שלך נעלמים כשמתעורר איזה שדון בתוכך ואומא "אני לא מספיק טוב" אני לא מספיק יודע" וכיו"ב . אם מופיע כזה האם אתה יכול לנהל איתו דיאלוג ולנטרל אותו מעוצמתו? 3 האם אתה יכול לברר עם עצמך את כל הדברים שאתה אוהב בעצמך ולפרגן לעצמך על כך? כל זה ועוד יכולים לעזור לברר לחפש ולמצוא. רמי

isaacm

New member
ראיתי אותן

הראשונה בחנות לממכר יכולות רחוב כבוד עצמי פינת כבוד לזולת ליד כיכר חמלה. השניה בחנות לממכר אמון רחוב קניית ידע פינת שימוש בידע ליד כיכר שמחת העשייה.
את שניהם תמצא בשכונת המעשה. בהצלחה לך. איציק

יעלי03

New member
דמיון מודרך יכול מאוד לתרום לאסרטיביות

וביטחון עצמי. ממליצה לך לחפש משהו שינחה אותך בטכניקות של דמיון מודרך ו- NLP . מניסיון זה יעיל מאוד וממש עוזר להעלות את הביטחון.

אוריה היקר

המקום שנתן לי את כל זה ואף יותר הוא הומנקיישן יותר נכון להגיד סדנת מהות שמתעסקת בדיוק אבל בדיוק בנושאים הנ"ל...פרטים באתר

למעלה