שלום לכולם.

yb3963

New member
שלום לכולם.

שלום חברים אשמח אם תייעצו לי.אני מעוניין לרכוש מבנה נייד ולהניחו ליד בית הורי מכיוון שמדובר על מושב שהיום כל אחד עושה מה שהוא רוצה אינני יודע מה יהיה בעתיד ובמידה ויהיה תוכניות כאלה או אחרות ייתכן ואני יצטרך להזיז את המבנה. א.אני רוצה מבנה בגודל 60 מ"ר.סדר גודל של כמה זה אמור לעלות לי? ב. אני אמור לעשות משטח ביטון כדי להניח אותו?צריך מודד? ג.אם יש מהחברים המלצות מניסיון אם מה כדאי לא להתעסק אשמח לשמוע. ד.מה קורה אם חברת החשמל במבנה נייד הם באים ומחברים או שזה כמו בבניה דירה רגילה שצריך טופס 4? אשמח אם תכוונו אותי.

efratcn

New member
לא רוצה להטעות

חברים שלי הוסיפו קראוון בשטח של ההורים. זה ללא אישור אז טופס 4 הוא לא רלבנטי למיטב הבנתי. לא יודעת איך הם התחברו לחשמל ומים אבל יש להם
סביר להניח שהחיבורים פרוביזורים. הם רכשו קראוון (2 ח' + סלון ומטבחון - נדמה לי 60-70 מ"ר) יד שניה בכ-35 אלף ש"ח. לא חושבת שהניחו אותו על משטח בטון אבל באמת שלא זוכרת. מודד? למה? לא חוקי, כפי שאתה כבר מבין, אבל בועדות לא קפדניות יש הרבה שעושים את זה. תבדוק בסביבה שלך איך ביצעו ומה המחירים.

yb3963

New member
יש לך מושג

מהיכן הם רכשו את זה נשמע לי מאוד נמוך.לגבי מודד חשבתי כדי שאדע איך לשים את הקרוואן ואזה גודל לעשות את היציקת ביטון אולי מהנדס אני פשוט לא מבין בזה כלום. אשמח לעוד רעיונות.

באתרים כמו הומלס או יד 2

יש המון קראוונים יד שניה בכל מיני גדלים/מחירים/אזורים בארץ (כי גם ההובלה היא חלק ממרכיב המחיר). בזמנו חשבתי על זה והגעתי לעולם שלם של מבנים יבילים יד שניה במחירים מצחיקים יחסית לרכישה מהחברה. צריך להבין ששמי שרוצה להתפטר ממבנה כזה לא יכול ככה סתם להשליך אותו... זה לא אוהל...

פיטנגו4

New member
לא חוקי ללא אישור והיתר

בכלל לא משנה שזה מבנה יביל. וגם לא משנה ש"במושב כל אחד עושה מה שהוא רוצה". גם לשם הנחת מחסן פלסטיק בגינה פרטית צריך אישורים, לא כל שכן עבור מבנה של 60 מ"ר. טופס 4 לא תקבל למבנה לא חוקי, לכן אין שום אפשרות להתחבר לחח"י ולמערכת המים העירונית בצורה חוקית.

למעלה