שלום לכולם...

miki551

New member
שלום לכולם...

היי, אני בת 20 ומגיל קטן התעמלתי ורקדתי אבל זנחתי את זה די מהר לטובת עיסוקים אחרים וגם מחוסר יכולת לממן את השיעורים. לאחרונה הגעתי למסקנה שאני רוצה לחזור או אולי יותר נכון לומר להתחיל לרקוד. רק שיש כמה דברים שקצת מרתיעים אותי ורציתי את עצתכם בנושא: 1. הגיל. נכון יש אנשים שהתחילו מאוחר והצליחו, מה גם שאני לא חושבת להפוך את הריקוד למקצוע אלא פשוט לעשות את זה בשביל עצמי ובשביל הגוף שלי,אבל עדיין 20 זה קצת מאוחר לא? בהתחשב בעובדה שמתחילים ללמוד מחול מגיל 4... 2. יש לי פלטפוס ועקמת קלה בגב התחתון. אפשרי לרקוד בלט/מחול/ג'אז עם בעיות אורטופדיות כגון אלו? ומה ההשלכות של הריוקד על הגב במקרה כזה- מישהו יודע? 3.התדירות שבה אני יכולה לרקוד. אני בצבא מה שאומר שיש לי רק את הסופ"שים. אני יודעת שבסטודיו B יש שיעורים גם בשישבת ונראה לי שלשם אלך, אבל האם פעמים בסוף שבוע זה אפקטיבי? 4. עוד שאלה - מישהו מכיר את המגמות של המתחילים בסטודיו B ויכול לספר לי עליהן? תודה רבה מראש ושיהיה אחלה סופ"ש!

..

1. אף פעם לא מאוחר מידי, בטח שאם את לא רוצה את זה כממקצוע אלא כסתם תחביב שיעשה לך טוב. 2. את צריכה ללכת לאורטופד ולברר, אבל אני חושבת שאם הכאבים הם יומיומיים זה יקשה עלייך 3.פעם בשבוע זה בסדר גמור אבל אני לא חושבת שזה מספיק טוב בשביל לחזור לכושר, ועוד יותר כשזה יומיים ברצף ואז שבוע הפסקה.

דנית666

New member
בטח שתחזרי לרקוד!

1. אין גיל לריקוד, הריקוד הוא בשביל כווולם! וזה משהו שכדאי שכולם יפנימו. הריקוד הוא בשביל הנשמה ולפיתוח העצמי בכל המובנים. יש הרבה מקומות והרבה קבוצות לגילאים שלך. 2. ריקוד המועבר בצורה הנכונה בד"כ משפר פלטפוס ואת הגב, הוא מקנה עמידה ויציבה נכונה, על כל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא... 3. גם פעם בשבוע ופעם בחודש יכול לתרום, פשוט בסדר גודל שונה.. בדיוק לפני כמה זמן פירסמו כתבה בעיתון להפרכת מיתוסים ושם נאמר לגבי ספורט שיש הרבה אנשים שלא מתחילים עם זה רק בגלל שהם יודעים שהם לא יכולים להרשות לעצמם בקביעות וזה לא נכון! כי כל תנועה וכל תרגיל שמבצעים בעצם תורם לגוף לא להתנוון. לסיכום: תחשבי חיובית וקחי את עצמך לרחבת הריקודים, את תראי שברגע שתעשי את הצעד הראשון יהיה לך קל להמשיך עם זה, אז בהצלחה : )

natyly

New member
בקשר לעקמת-

גם לי יש עקמת (למעשה 4) בגב, וזה לא מפריע לי לרקוד. הריקוד שיפר את היציבה מאוד וזה... רוב הזמן חוץ מבתרגילים מסוימים אני לא מרגישה בהבדל.. לא ידוע לי על מקרים שבהם הריקוד יחמיר את העקמת.. פלטפוס גם היה לי עד שהתחלתי לעלות על פוינט... לגמרי לא מפריע לרקוד רק אפשריים כאבים ברגליים מידי פעם, אפשר לחיות עם זה. הכל אפשרים אם רוצים
בהצלחה..

../images/Emo45.gifלגבי הפלטפוס-

כשהייתי קטנה כולם אמרו לי שיש לי פלטפוס...הבלט פיתח לי את הקשת בצורה מטורפת
אז,זה רק עוזר לדעתי

tink 16

New member
../images/Emo203.gif כל הכבוד על המוטיבציה ../images/Emo13.gif

1. 20 זה לא מאוחר מדי, יש לך את הבסיס כבר ממזמן 2. אני יודעת מחברות שזה לא כזה מפריע 3. זה יותר טוב מכלום
4. הקלאסי של דנית מעולה!!

למעלה