שלום לכולם

שלום לכולם

האמת שאני מרגיש שאני מכיר כל אחד ואחת מכם שכן אני צופה באופן סמוי באתר כבר למעלה משנה. עד כה לא כתבתי ולא קשקשתי, אבל נראה לי שהגיע הזמן. אנחנו בונים בית בגן יבנה על מגרש בן 435 מ"ר שקבלתי במתנה (גדולה) מסבי היקר. התוכניות נמצאות בועדה המקומית (זמורה")... נכנסו למליאה ביום 2.3.08 ומקווים לטוב. אנחנו שלמים מאוד עם התוכניות שלנו ולכן לא השתתפנו ושיתפנו בשלב הזה, אבל עכשיו שמתחילים "להכנס לעניינים" מצאתי לנכון להיות קצת יותר אקטיבי. בתקופה האחרונה אני מנסה לעשות קצת תחשיבים , שכידוע לכולם זה השלב שבו קיימים מרבית סימני השאלה. מכיר את כל התאוריות והכללים הקיימים בנושא (ושלמעשה אין לכך כללי "בית ספר") אבל בכל זאת אני מנסה להבין על כמה אנחנו מדברים פה. הבית שאנו בונים הוא בית סטנדרטי לחלוטין (לא בעיצוב אלא בדרישות המיוחדות) בן 170 מ"ר לערך. והדבר "המיוחד" היחידי בו הן מדרגות "צפות" מעץ וברזל וגשר מאותם החומרים שעובר בחלל הכפול בבית. אשמח לשם התחלה, באם תוכלו לצרף לכאן, במידה וקיימים, תחשיבים כלליים שכל אחד עשה לעצמו לטובת הבניה, כל קבצי האקסל למיניהם שם ישנם נתונים משוערכים/מדוייקים (בדיעבד) באשר לכל פרמטר בבניה (אני לא מחשיב את האדריכלית, המהנדסת, המודד, אגרות בניה ושאר ירקות שכבר שילמתי עד כה). אלא מתייחס לבניה עצמה (וכן, ידוע לי כי קיימים סטנדרטים שונים, אני מחפש את הממוצע). למעשה מה שאני מחפש זה מהו האחוז "שתופס" כל פרמטר מסך השלם. כמה אני צריך להקציב מסך כל התקציב לריצוף, לשלד, לאלומיניום וכו' מקווה שתקבלו אותי בברכה בביתכם...אני כבר מרגיש בבית

eranshap

New member
כבר בטח הבנת שאין סטנדרטי - אם כבר אז ממוצע..

באם אכן תצליחו לא להשתולל, ובלי לדעת אם יש צורך בהריסה, מרתף, דיפון או פיתוח שטח מיוחד ושאר מריעין בישין שיקפיצו העלות, אפשר לקחת כלל אצבע של 4000-4500 ש"ח למטר בין הסעיפים העיקריים יהיו שלד - 250000 אלומיניום - 70000 (בקליל 7000) טיח - 80000 חשמל - 35000 אינסטלציה - 30000 מדרגות וגשר - 30000 איטום - 25000 ריצוף פנים וחוץ (עבודה וחומרים) - 20000 צבע - 20000 מיזוג - 30000 מטבח - 30000 ארונות - 25000 כלים סניטריים - 20000 גופי תאורה - 20000 פיתוח שטח (חניה, גדרות וכו") - 30000 מזה אולי תוכלו לחסוך קצת (אם במה שעושים או על מה מוותרים - למשל גופי תאורה), אבל אין בעייה לגלוש - ובהרבה כמובן שזה תלוי בפרטי הביצוע שהאדריכל תכנן - גם יכול להקפיץ בגדול בהצלחה

Z ליאור

New member
עקרונית ...

4000 ש"ח למ"ר נחשב כסביר + 4500 למ"ר נחשב יוקרתי משהו המחירים הנ" ל הינם לבנייה בלבד! ללא הוצ' תיכנון ,פיקוח ,מיסוי ושאר ירקות .

למעלה