שלום לכולם

dagystyl

New member
שלום לכולם

אני מתענייו בהגירה לבלגיה ע"י רילוקיישן. מי פה בבקשה יוכל לתת לי מידע לגבי הפרוצדורה? יש כאן מישהו שגר בבלגיה ושיוכל לענות לי על שאלות? :) אשמח לתגובות גם במסרים אישיים. תודה... ערב טוב

cola light

New member
לא מבלגיה אבל אולי אוכל לעזור

אין לי מידע לגבי הפרוצדורה בבלגיה, אבל אולי אוכל לעזור לגבי תנאי החוזה לרילוקיישן... באיזה תחום?

een ogenblik

New member
כדי לדעת האם אפשר לענות לך על שאלות

כדאי לשאול את השאלות. פרוצדורת רילוקיישן, עד כמה שהבנתי מגעת, היא בינך לבין החברה שממקמת אותך בבלגיה, וסביר להניח שמי שעבר רילוקיישן (וכדי להיות מובנת - לא אני) למקומות אחרים מבלגיה יוכל לעזור לך בכך. לעומת זאת, כדי לעזור לך בשאלות הנוגעות לבלגיה (אולי אני, אך לא בטוח), צריך לדעת אילו שאלות יש לך. כדאי להתחיל עם הנתון המאוד בסיסי של איזור אליו המעבר העתידי אמור להתרחש - פלנדריה, וולוניה או בריסל רבתי.

dagystyl

New member
התחום הוא יהלומים

ולחברה יש סניף באנטוורפן בצפון בלגיה... מדובר על עוד לפחות 3 שנים, ואני מעוניין לדעת קצת יותר על האיזור, על תנאים של רילוקיישן (מה מגיע לי מהחברה). וכמו כן, מושגים כלכליים (כמה המינימום שדרוש למעבר ע"י רילוקיישן)

een ogenblik

New member
לפרט משמעו לשאול שאלות ספציפיות ולא כלליות

"מה מגיע לי מהחברה" זה בינך לבין החברה, בהתאם למה שמקובל באותה חברה ולדרישות שלך. לגבי "כמה המינימום הדרוש למעבר ע"י רילוקיישן" - מינימום של מה? אנטוורפן - עיר הבירה של מחוז אנטוורפן. השפה המדוברת היא פלמית. קיימת בה קהילה יהודית מפותחת. ענף היהלומים בה מפותח מאוד. השליטה בענף היהלומים מתחולל מעבר משליטה יהודית מובהקת לשליטה אירנית חזקה. מוצאה של מפלגת ה-ולאמס בלאנג מאנטוורפן. אם לא תפרט מה ברצונך לדעת, אי אפשר לעזור לך.

dagystyl

New member
אנסה להיות יותר ספציפי

רציתי לדעת כמה פחות או יותר דרוש לי סכום כספי למעבר ? (נניח בלי רילוקיישן) מהם מחירי הדירות להשכרה? בקיצור, מה בדיוק עליי להכין? :) אילו דברים עליי לדעת בנוסף? תודה

gatissima

New member
אתה רציני?!

אתה שואל על עוד יותר משלוש שנים!!!!, אתה יודע מה יכול לקרות בשלוש שנים, המחירים יכולים להכפיל את עצמם או לרדת או להשאר אותו דבר, אני מציעה לך לחכות בסבלנות עד שזה יהיה ריאלי ואז שתדע שאתה אכן הולך לעבור תשאל, נגיד חצי שנה קודם

אלוניס

New member
ממליצה לך

מאחר שמדובר על עוד 3 שנים - להכין לעצמך תוכנית עבודה ברורה, קודם כל. ולהתחיל לבלות את כל החופשות האפשריות באזור המיועד למעבר הדירה. לשלב בנסיעות את בני המשפחה שיעברו לשם גם כן. לנסות לוודא שהנסיעות מתרחשות לא בחגים מקומיים, להתחיל ללמוד את השפה, ולגשת למשרדי ממשלה מקומיים בארץ ובבלגיה עם השאלות שיש לך. חוקים ותקנות משתנים כל הזמן. גם בארץ. לכן מה שגטיסימה כתבה מאוד נכון - זה מוקדם מדי לברר כעת. בעיקרון אתה צריך להתארגן על לפחות 6 חודשים בלי משכורת - כלומר צריך שיהיה לך גב כלכלי. אם באמת החברה תהיה מעוניינת לשלוח אותך לתקופה של כמה שנים לבלגיה אולי היא תהיה מוכנה לשלוח אותך לסמינרים/כנסים שם לשם התחלה. זו תהיה הזדמנות להכיר אנשים בתחום שכבר גרים כאן. אנא זכור שמאוד לא מנומס לחקור אירופאים לגבי משכורת, מספר ילדים וכו' גם אחרי 5-6 פעמים שישבת איתם על כוס בירה, אלא אם הם בוחרים לספר לך בעצמם. בקר בבתי כנסת למשל, תעיף מבט לגבי ישראלים וכו'. אתה זה שאולי הולך להעביר את החיים שלו ליבשת אחרת. ורק אתה יכול להתחיל לחשוב אם זה בכלל מתאים לך לקבל כזאת הצעה. כשאמרו לך שאתה כללי מדי בשאלות שלך - הכוונה היא שיש הרבה מקצועות בתחום, יש הבדל ענק בין רווק לבין למשל גבר נשוי עם 3 ילדים שגם צריך לברר לגבי גנים ובתי ספר. אם אתה רציני - הכי מהותי להתחיל לעבוד על למידת השפה.

een ogenblik

New member
אלו עדין שאלות כלליות מדי, כמו גם מוקדמות מדי

סכום כספי למעבר משתנה בהתאם לסוג המעבר אותו אתה עובר. לא רק האם הוא רילוקיישן או לא, אלא גם האם הוא קבוע או לא, ציוד שאתה מעביר או לא מעביר, עבודה מובטחת או לא ועוד. המחירים, כמו גם התקנות בקשר לחוקיות חלק מאותן אפשרויות, משתנים חדשות לבקרים. מידע שיתן לך מי שעובר היום, לא יהיה בהכרח נכון בעוד חצי שנה. הקשר בינו לבין המצב עוד שלוש שנים יהיה מקרי בהחלט. מחירי דיור כיום אינם דומים למחירי דיור לפני שלוש שנים, ואף אחד אינו יכול להתחייב על מחירים עוד שלוש שנים. אם אתה ממש רוצה לדעת על מחירי דיור כיום, ולהסיק לעצמך מסקנות, כדאי להכנס ל-www.immoweb.be ולבדוק מחירי שכירות. אין לי מושג מה עוד אתה צריך לדעת. מה אתה צריך לדעת זה החלק שלך במתן עזרה של הפורום לך. הגירה היא תהליך שונה מאדם לאדם, ואין דומה הגירת רילוקיישן לזמן קצוב של משפחה להגירת צעיר רווק לתמיד. בין שתי אפשרויות אלו קיים משרע ענק של אפשרויות נוספות. מבלי שאתה תדע מה המידע שאתה זקוק לו, אף אחד לא יוכל לתת לך אותו.

dagystyl

New member
אני רווק, מתכנן הגירה לבד

ובכן, ראשית תודה על התגובות... הנני רווק ומתכנן מעבר לבד. הכיוון הוא לעבור לתמיד ולא רק למספר שנים. עבודה מובטחת לי שם. אני בהחלט יעשה את הנסיעות שלי רק לשם עכשיו ויעבוד על למידת השפה. אכן 3 שנים זה בהחלט זמן רב.... בגדול עניתם לי על השאלות ואני מבין שיש שאלות שאין ביכולתיכם לענות היות ואלו דברים מאוד דינמיים (כמו שינויי מחירים וכו') ברצוני לדעת מבחינת החוק: האם עם אישור עבודה אני יכול לקנות שם בית או שדרושה לי אזרחות? והאם אזרחות ניתנת רק ע"י חתונה או גם אחרי שנות עבודה? תודה

een ogenblik

New member
בבלגיה

קניית בית אינה קשורה כלל לאזרחות. כל עוד יש לך כסף לשלם עבור הבית, אתה יכול לקנות אותו. זה נתון שאיני רואה שהולך להשתנות בקרוב. מחירי בתים, לעומת זאת, ממשיכים להשתנות כל הזמן בשמונה שנים האחרונות לפחות. המחירים בבלגיה נמוכים עדין באופן יחסי למדינות השכנות, אך כל הזמן נמצאים בהשוואת מחירים כלפי מעלה. חוקי אזרחות משתים ללא הרף, ולכיוון ההחמרה. בלגיה אינה מדינה קולטת הגירה, כך שקבלת אזרחות אינה הליך קל ו/או סתמי. יש מספר דרכים להשיג אזרחות בלגית, זוגיות עם אזרח/אזרחית בלגית היא אחת הדרכים, ושהייה לאורך זמן נקוב בצורה חוקית היא דרך אחרת. שתיהן מלוות בדי הרבה ניירת, סידורים וריצות, אך שתיהן שוות מבחינת האפקטיביות שלהן.

למעלה