שלום לכולם :)

crovee

New member
שלום לכולם :)

יש לי בעיה שאני רוצה לדבר עליה, למרות שכבר העליתי את הנושא בפורום אחר. הייתה לי חברה במשך 4 שנים אותה אני אוהבת מאוד, כל יום בלעדיה נראה לי כמו נצח, אני לא מפסיקה לבכות, הראש מסתובב, הגרון חנוק, הכל נראה חסר טעם ואני פשוט מרגישה כאילו שכבר אין טעם לחיים האלו אם היא לא בתוכם. אני אוהבת אותה והיא חסרה לי ברמות מטורפות. היינו יחד בחו"ל במשך חודש ובחודש הזה התחלתי לשאול את עצמי כל מני שאלות.. מה יהיה עם ילדים (למרות שאני יודעת שלא חסרים גם זוגות הומוסקסואלים שמביאים ילדים לעולם) אבל אז- אני לא רוצה ילד שיהיה שלי אבל לא באמת שלי. אני לא רוצה שיסתכלו עלי מוזר כי אני מחזיקה יד לבחורה ברחוב. אני רוצה שההורים שלי ישמחו בשבילי באמת ולא רק כי הם חייבים. בקיצור- כל מה שאי פעם אמרו לי ותמיד נכנס מצד אחד ויצא מצד אחר- היום כבר נכנס ולא יוצא. הכל כבר עמוק, הכל כבר חילחל עד כדי כך שזה לא משנה מה החברה אומרת, כבר נהיה לי רע עם עצמי. אז עשיתי צעד ונפרדתי ממנה. ואני מנסה לבדוק את העולם הסטרייטי אבל אני לא יכולה בלעדיה. קשה לי מאוד, וברגעים מסוימים אני אומרת לעצמי שאני מוכנה לוותר על כל הטוב שטומנים בחובם החיים הסטרייטים בשביל להיות איתה. אבל בשאר הרגעים נראה לי שאני לא צריכה להיות איתה. אני יודעת שהכתיבה שלי קצת מבולבלת, אני בסערת רגשות.. מצטערת מראש. אם מישהו יוכל להגיד לי מה היה עושה במצב שלי, אם ההחלטה היא נכונה, או להכניס קצת לפרספקטיבה (מנקודת מבט אובייקטיבית לגמרי, ולא כגאה שרוצה לתמוך בגאה אחרת), או סתם להגיב אני ממש אודה לכם. ערב מקסים לכולם!

שלום קרובי, המאבק שלך עם עצמך מוכר

כולנו כאן רצינו להיות חלק מהזרם המרכזי של החברה, לחיות חיים סטרייטים, להקים משפחה רגילה, ולחיות כמו אחות שלנו, בן דוד שלנו, ההורים שלנו, וכדומה. אבל הגורל רצה אחרת ונולדנו כחברים בקבוצת מיעוט בחברה, ואפשר לומר גם בשולי החברה. השאלה מה לעשות עם זה. כל אחד, כשנולד, קבל פרי אחר. אחד קבל תפוח יפה, השניה קבלה תפוז מתוק, והשלישית - ענבים טעימים, ואילו את ואני ואחרים כאן כל אחד מאיתנו,קבלנו לימון. השאלה מה לעשות איתו. התשובה היא: במקום לשבת ולבכות על הלימון החמוץ שנפל בחלקנו, עשינו ממנו לימונדה משגעת וטעימה
חבל לי לשמוע שזרקת משהו טוב שהיה לך, רק כדי לנסות להשתייך לרוב, למרכז. אל תזרקי את הלימון. לימונדה משובחת גם היא דבר רצוי וטוב. לרוויה
פורטי

פורטי היקר,

כואב לי שכך אתה מרגיש, שזה מה שאתה חושב על החיים שלך, שקיבלת לימון חמוץ והצלחת להפוך אותו ללימונדה משגעת וטעימה. אני לא באה להתווכח עם ההרגשה שלך, אבל מהמעט שאני יודעת על החיים שלך היום, יש לי נקודת ראייה שונה עליהם. אתה בנית לך קריירה, זוגיות טובה וארוכת שנים, ומעגל חברים רחב, בגלל האדם שאתה. לא לכל אחד יש את מה שיש לך, לא כל אחד מצליח לבנות חיים כמו שאתה בנית, וזאת בלי קשר לנטייה המינית שלו. פורטי, גם בתוך תפוח יפה יכולה להסתתר תולעת שאוכלת אותו מבפנים, התפוז הוא אולי מתוק אך יכול להיות גם יבש וחסר מיץ, ולא כל הענבים, גם על אותו אשכול, טעימים. פירות שנראים לכאורה יפים יכולים גם להיות בוסריים ובלתי אכילים.

זקנת השבט החביבה, לא רק חמוץ היה לי אלא גם מר

כשהייתי ילד וכשנוכחתי שאני שונה מחבריי, מאחי, מאבי, ומבני דודיי. אבל זה היה מתוך חוסר יידע, שכחשבתי שאני היחיד בעולם שהוא בן שנמשך אל בנים. למרות זאת, בעזרת מערכות תמיכה שהיו קימות אז (האגודה לשמירת זכויות הפרט, ספרים אמריקאים על הומואים, חברים שפגשתי בגן העצמאות), הבנתי שאני לא רע ולא פגום ולכן אני חייב למצות את הכישורים שלי ולא להתיאש מראש. באותן שנים (לא יודע מה גילך ומה נסיונך, זקנת יקרה) הומואים רבים התיאשו לא רק מאפשרות של חיי משפחה אלא גם מאפשרות להגשים קריירה וחלומות רק משום שהם חשבו שהם לבדם בעולם עם ההומוסקסואליות שלהם. המצב היה קשה עד כדי כך, שהיו כאלה ששקלו להתאבד, ואף עשו זאת. עבורי זה בהחלט היה לימון, או אפילו מרור. ולמרות זאת מצאתי את הייתרונות. כך דרכם של מיעוטים: הם נוטים להתגבר על החסרונות המוּבְנִים, ומתאמצים שבעתיים. אני מסכים איתך בהחלט שמי שמקבל תפוח יפה ביום לידתו, אין לו הביטחון שחייו יצלחו. אבל וודאי שיש לו ייתרון על מי שנולד לתוך קהילת מיעוט שעדיין רבים בזים לה, שונאים אותה וחושבים את בניה ובנותיה לחוטאים. ביום שבו כל החברה האנושית תראה הומוסקסואלים ולסביות כחלק אינטגרלי מהחברה, כולנו נקבל פפאיות, מנגואים ואננסים טעימים

ערב טוב לך קרובי,

קרובי מהדברים שלך אכן נראה שאת מבולבלת, ובראש ובראשונה מאד מאד כואבת, אז קודם כל קבלי חיבוק חזק, מנחם ומחזק
אני לא יודעת מה הייתי עושה במצב שלך, כי מעולם לא הייתי בו ולא חוויתי את הבלבול והכאב שאת מרגישה עכשיו. הדבר היחיד שאני יודעת הוא שמה שלא תבחרי לעשות, באיזו צורה שלא תחליטי לחיות את החיים שלך, את אף פעם לא תוכלי לרצות את כולם. אם תבחרי לחיות כפי שאת חושבת שההורים שלך, החברים שלך, והחברה בכללותה רוצים ומצפים שתחיי, וזה לא יתאים למי שאת ומה שאת רוצה, את תהיי אומללה. אם אפשר לשאול, לאחר ארבע שנים של אהבה, שעדיין נמשכת, מה גרם לשאלות ולפחדים שלך לצוף? היה איזה מאורע ספציפי שגרם לך להתחיל לשאול את השאלות הללו? למה את מרגישה שילד שלך לא באמת יהיה שלך? מצטערת שאני לא יכולה להציע לך יותר מלבד עוד חיבוק אחד

בופיק

New member
היי כרובי...

היי חומד ברוכים הבאים.... רוצה קפה? בדיוק הרתחתי מים? או שאת מעדיפה את הלימונדה של פורטי? (אהבתי את הדימוי ממש!!!) אני כל כך מבינה ללביך, כל כך מבינה מה את אומרת, כל מבינה את סערת הרגשות שאת נמצאת בה.... אני בחיי עוברת משהו דומה בימים אלו.... אני מניחה שלאט לאט עם הזמן, את תלמדי לקבל את עצמך, לקבל את מה שאת מרגישה.... לפעמיים לומדים להעריך משהו רק שהוא חסר וחבל!!! אני חושבת שאת לא צריכה לעזוב את החברה שלך כי את לא מקבלת את עצמך ורוצה להיות חלק מהחברה....(אני אומרת לך את הדבים האלה ובעצם גם מדברת לעצמי...) נכון, כולנו רוצים להיות חלק, אבל אפשר להרגיש חלק גם במקום אחר, חלק מהקהילה זה גם גם להרגיש חלק, להרגיש שייכת וזה לא פחות חושב.... אני מאמינה שההורים שלך אוהבים אותך ושמחים בשבילך, אולי הם היו רוצים שתיהיה אחרת ותיהיה סטרייטי, אבל לא בגלל שהם רוצים בת אחרת, אלא בגלל שהם רוצים שהחיים שלך יהיו יותר פשוטים... אני בטוחה שהם עומדים לצידך ומנסים לעזור לך לעשות את החיים יותר קלים .... מכשולים נועדו כדי שנעבור מעליהם... יהיה בסדר אל תידאגי... איך את יודעת או איך בא לידיי ביטוי זה שההורים שלך שמחים בשביל כי הם חייבים? התקופה הזאת מאוד מבלבלת, מאוד לא קלה, אבל נעבור את זה .... יום אחד נשלים ונקבל את עצמינו... (שוב מדברת לעצמי ועל עצמי...) כתבת שאנשים מסתכלים עליך באופן מוזר כשאת הולכת ידי בייד עם אישה, את גם מסתכלת על עצמך וחושבת שזה מוזר? חיבוק ענק ממני ואני שמחה שאת פה... שלך בופיק

crovee

New member
תודה על התגובות החמות :)

כששאלת אם גם אני מסתכלת על זה וזה נראה לי מוזר שאני הולכת שלובת ידיים עם אישה- אז כן. אני אוהבת אותה אבל מצד שני מרגישה שאני יכולה להימשך גם לגברים. מה זה מרגישה- יודעת. לזקנת השבט- כשאמרתי ילד שלי אבל לא באמת שלי- ילד שהיא ילדה, יהיה ילד שלה. אני לעולם לא אצליח לחשוב שהוא באמת שלי. לא משנה כמה אני אעבוד על עצמי. ואני אוהבת אותה אבל מאז שאני בת 14 יצאתי רק עם נשים כי העולם הזה מאוד קסם לי ומשך אותי ופתאום, כשהיינו בחו"ל, נתקלתי בכל כך הרבה הומופוביה מצד אחד ובכל כך הרבה זוגות שהולכים באושר על חוף הים עם הילד הקטן או הבטן של החודש השמיני מצד שני ואני שואלת את עצמי- אם אני מסוגלת להימשך לגברים (ואני יודעת שאני מסוגלת) אז למה שאני אהיה איתה? רק בגלל האהבה? ומה יקרה עוד 10 שנים כשיצטברו החובות והילדים יהיו מוקד ללעג וההורים יתאכזבו כל פעם מחדש ויהיה קצת קשה בעבודה וכתוצאה מכל אלו האהבה תיגמר? אז מה יחזיק אותנו יחד? על זה אני חושבת. ובכלל, שמעתם פעם על בחורה מבולבלת כמוני שפתאום, אחרי 7 שנים שהיא מחוץ לארון בפני כולם מחליטה שהיא רוצה לחזור לגברים? אחרי אהבה שניצחה והתגברה על כל כך הרבה מכשולים?

sidoni

New member
כרובי....

ברוכה הבאה ... האמת שכולנו כאן עברנו דרך וכולנו כאן עוד נעבור דרך . חזרתי מחברה שסיפרה לי על חבר שלה שניפתח לפניה וסיפר לה כמה ח ר א הוא אוכל מאישתו כבר שנים נמאס לו ממנה מהילדים מהחיים וא גמור אין לו כלום ובטח לא אהבה א ב ל יש לו חברה טובה שהוא יכול לשטף אותה . יקירתי החיים הם שלך את האדון שלהם את מנהיגה את עצמך ולאן שתובילי את עצמך לשם תגיעי !!! כתבת...רק בגלל אהבה.?אז כן בגלל אהבה אבל לא רק ומה יקרה עוד 10 שנים שיצטברו החובות נילדים בעלך יהיה נשוי לך ולא מעבר לזה ובכל לילה תלכי לישון שאת יודעת ששיקרת לעצמך עזבת אהבה למען החברה כדי שאנשים לא יסתכלו עליך כעוף מוזר אבל ...נראה לי שאני מבוגר ממך ביומיים החברה ( כמעט כולה) תדבר מאחורי גבך אם את סטריטית אם יש לך ילד כזה או כזה על איך את מגדלת אותו על הזוגיות שלך ועל עוד מליון דברים שרק אפשר להגיד עליך גם אם התחתנת עם הגבר הכי הכי לעולם לא תסלחי לעצמך. כנראה שלא התגברת על כל המכשולים העצמים ...גם לי עמד פעם ששכבתי עם בחורה אז מה אני לא הומו ...אבל אני גבר ..גי י אבל הכי סטרייט בעולם ושיבוא גבר אחר ויקרא לי הומו !!! אני מהווה מקור לגאווה עצמית חברתית משפחתית אישית פנימית אני גאה להיות אני . מסוגלת להימשך לגברים ...כפרה זה לא נשמע טוב !!! חיבוק גדול מלא ג א ו ו ה ענקית על מי שאני ועל מה שאני מיצג בקיום שלי. סליחה אם היתי ישיר מידי היתי חייב , האושר מקורו בפנים האדם ולא במקום שהחברה מניחה אותו. ערב טוב ... אם לא הבנת משהו ממה שכתבתי אשמח להסביר.

dotandvir

New member
לפי דעתי את עושה אידיאליזציה של ה הסטרייטים

תמיד נוח לחשוב שלו היינו יכולים לחיות את חיינו על פי תכתיבי החברה הכל היה קל יותר. אבל אלו חיים שוחקים שאין בהם בחירה אישית. חשבת פעם כמה סטרייטים מתחתנים רק כי מצפים מהם? כמה מהם מביאים ילד שני או שלישי כי "צריך"? אני מכיר לא מעט בחורים שהיו חיים מצויין בלי ילדים אבל בנות הזוג שלהם לא מוכנות לחשוב על כך בכלל והם נאלצו להכנע? בכלל חיבוק חסר תנאים מצד ההורים לא בטוח שיגיע גם אם תצאי עם גבר אלא אם כן תעני לכל גחמותיהם ואז יתלוננו שאת חסרת חוט שדרה
- בקיצר עלייך לחיות את חייך כפי שאת רואה לנכון ולא כפי שמישהו אחר רואה לנכון. גם אם יעלה הדבר במחיר אהבות ושמחות כלשהן הרי שהן היו מראש תלויות בדבר ולכן לטעמי פחות משמעותיות. תני לעצמך להנות ממה שיש לך עכשיו. ילדים תוכלי להביא בבוא היום ולגדל אותם יחד אם בת זוגך. תוכלי גם להביא ילד בשיתוף גבר שלא יהיה בן זוגך כמו שעלה פה בשרשור אחר. כל ההזדמנויות פתוחות לפניך וחבל שתהרסי משהו טוב שיש לך בשביל דבר מה לא בטוח שאינו בכלל בנמצא. בכלל זהות מינית לא בנויה רק על משיכה אלא על הרצון להיות עם מישהי או מישהו. כל אהבה דרכה להתמוסס עם אין מחדשים אותה ואהבה שנהרסת שהיא נתקלת בקשיים יש גם בעולם הסטרייטי - היכנסי לפורום "בינו לבינה" ודומיו ותראי שמגוון הרגשות והמקרים דומה עד כדי שתי טיפות מים. דותן

בופיק

New member
היי כרובי כרוב...

את יכולה להמשך לגברים,אני מאמינה שכל אחד יכול לעשות הכל, אבל השאלה אם את רוצה גברים? את מרגישה טוב איתם? את מרגישה שאת נמשכת עליהם? את מפחדת לאוהב אותה כי זה לא מקובל? כי את מפחדת שלא יקבלו אותך? נכון יש הרבה מאוד אנשים הומופובים, אז מה? בחברה יכולים לא לקבל אותך כי את שמנה, כי צבע העור שלך אחר, כי המבטא של שונה...בגלל כל כך הרבה סיבות... אל תנסי לרצות את כולם, זה בלתי אפשרי.. אני מאוד מסכימה עם מה שדותן אמר לך... אי אפשר לרצות את כל העולם! תיהיה בן אדם טוב ואמיתי ותאמיני לי שזה מספיק בשביל לאוהב אותך באמת... מי ירצה לא לקבל אותך ימצא את הסיבות למה לא לקבל.... תאהבי את מי שאת ויאהבו אותך.... מותר לך להרגיש מבולבלת, להרגיש שאת פתאום רוצה לנסות משהו אחר... זה לגיטימי זה בסדר אל תחששי!!! פה בשבילך, להקשיב, לדבר ולתת חיבוק ענק!!! שלך בופיק

yosef 30

New member
ללכת אחרי הלב.

היי כרובי ברוכה הבאה למשפחת זוגיות גאה אני רואה שכבר קיבלו אותך בפנים חמות ובחיבוקים גדולים, מקווה שזה שיפר קצת את הרגשתך. נשמע שאת שואלת את עצמך הרבה שאלות מאוד משמעותיות על עצמך ועל חייך, ואולי את צריכה זמן עם עצמך, בשביל לתת לעצמך מרחב חדש בכדי לענות על השאלות. אם בא לך ללכת לבדוק עם עצמך ועם הסביבה מה יהיה לך טוב יותר - אני אומר קדימה לכי על זה. לכי על זה בגלל שאת זו שרוצה לתת לעצמה תשובות, את זו שרוצה להיות סגורה על המיניות שלך, על העתיד שלך, על הדימוי העצמי שלך. אולי במסע ההכרות שלך עם עצמך, תגלי דברים חדשים ונוספים שלא ידעת עד היום. זה בסדר ללכת ולבדוק, נכון, זה לא תמיד קל, זה לא תמיד פשוט, אך זה לא אומר שלא ננסה, שלא נתנסה. הפרידה אכן כואבת, וזה ייקח זמן להתגבר על הכאב, גם הוא יילמד אותך משהו על החיים. שאלת אם להשאר בזוגיות בגלל אהבה? אני אומר בעיקר בגלל האהבה, השאלה היא מה היא בשביל אהבה? האם זו רק משיכה מינית? האם זה להנות ביחד ולא יותר? האם אהבה חונקת ולא מאפשרת? אני רוצה להמליץ לך ולחבריי לפורום לקרוא את הספר ללכת אחרי הלב של יונית עובד רומן לסבי מקסים מאוד. ומתאר בדיוק את כל השאלות שאת מעלה כאן בפורום. איזה מחיר אני מוכן לשלם על החופש שלי? האם אני אמור ורוצה לספק את צורכי החברה ולא את צורכי הלב שלי
האם אושר של אחרים יינהל את האושר שלי
אני חושב שהיום אנחנו חיים בחברה הרבה יותר פתוחה, מקבלת ותומכת. נכון יש עוד הרבה עבודה בדרך ואנחנו בדרך
וכמו שאמרו כאן חברי, תמיד יידברו על בני האדם, כנראה שזה חלק מהטבע האנושי, אז לא משנה מה תעשי תמיד יהיו אלה שיהיה להם מה לאמר. וגם למשפחה שלך. בעיקר הם. מה את הכי רוצה בחייך? האם המשפחה שלך מקבלת אתך ואת בת זוגתך? האם אומרים לך "אולי תנסי משהו אחר"?. מקווה שהחיים ייפתחו בפנייך הרבה דלתות שבהם תוכלי לגלות כל פעם מחדש משהו חיובי. באהבה גדולה וברוכה הבאה יוסף.

hbsn22

New member
יוסף ענית לי על כל השאלות המפחידות. תודה.

את הזמן הזה, כמו שאמרת, היית חייבת לעצמי ולה. זה לא פיר להישאר במערכת יחסים שבה אני לא מרגישה בטוחה ומוגנת. האהבה שלה איתה היא גם משיכה מינית, גם כיף, גם טוב, גם הבנה, גם הזדהות.. הכל. פשוט הכל. הבעיה היא דרך אגב, שארבע שנים נלחמתי בשיניים כדי להיות איתה ובסופו של דבר אני מרגישה שהמלחמה הזאת היא אין סופית. אז נכון- הרבה מספרים לי על קלישאות כמו "החיים שלך יהיו מה שאת תעשי מהם" או "את תחליטי איך יראו החיים שלך" או "טוב זה משהו שאת יוצרת" אבל בחיי שניסיתי, וניסיתי בכל כוחי להילחם ולהיות איתה כי היא שווה את כל זה. אבל כבר אין לי כוח להילחם. אני מרגישה נטולת כוחות לגמרי. העדפתי להיפרד ממנה כדי להיות לבד ולנסות לקבל תשובות ולחוות את הכאב העצום והאינסופי הזה רק כדי לא להכביד עליה יותר ובמיוחד- על עצמי. מה אני הכי רוצה בחיי? אני הכי רוצה בחיי שני דברים: 1. להיות איתה עד סוף החיים, ואפילו מעבר אם אפשר. 2. לחיות עם גבר. בדרך כלל שואלים אותי את השאלה הבאה- מה את רוצה יותר? אני רוצה את שני הדברים באותה המידה. אתה מבין את הדילמה? כמובן שאני לא יכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה וזו הבעיה שלי. האם המשפחה שלי מקבלת אותה? האחים ובני הדודים כן, אמאבא והדור המבוגר יותר לא. האם אומרים לי- אולי תנסי משהו אחר? כל יום. וגם אני אומרת את זה לעצמי. אני לא יודעת מה לעשות. אבודת עצות לגמרי. אתמול נפגשתי איתה והיא אמרה לי שהיא לעולם לא תחזור אליי יותר כי היא לא מאמינה בי, אין לה ביטחון בי אחרי מה שעשיתי לה. הסברתי לה שאמון וביטחון אלו שני דברים שנבנים כל פעם מחדש. אני משכנעת את עצמי כל יום שעדיף לי בלעדיה אבל הכאב הזה הורג אותי. זו לא פרידה ראשונה שלי ואני מכירה את הכאב, אבל הפעם הוא הרבה יותר עמוק. אז מצד אחד רוצה לחיות בלעדיחה ומצד שני רוצה לחיות איתה. אני מפחדת שאת התשובה לזה אני לא אמצא לעולם. אני ממש מודה לכם על ההתייחסות, הייתי שמחה לקרוא עוד תגובות שלכם. אתם ממש מקסימים.

sidoni

New member
ב ה צ ל ח ה

לכל אשר תפני הכי חשוב שתרגישי שלמה ומאושרת.

למעלה