שלום לכולם

lion 7

New member
שלום לכולם

נפתח לא מזמן פורום ארכיאולוגיה בתפוז , כרגע יש שרשור על חג המולד , ואם ישוע היה דמות הסטורית או דמיונית , כאמור מחוץ לברית החדשה יש אגרות בין ישוע לבין המלך אבג`ר מלך אודיסה או רהא , אני כתבתי מלפני שנה וחצי שנתיים על זה בפורום תיאולוגיה , ומן הסתם כתבתי בקומונה שלי ``נולדים מחדש`` באותה עת , האגרות נמצאות באתר של כנסיה סריאנית בשפה הסרינית , נא להביא עדויות הסטוריות למי שיש על ישוע , או אזכורים כמו שהזכיר הסטוריון שומרי בסביבות שנת החמשים לספ` . יש עוד? אני בנייד , וזאת תהיה מתנת קריסמס וחשובה לנו. תודה

ד ר א ל

New member
האם יש ספקות באמיתותן של האיגרות האלה ליון?

פעם ראשונה שאני שומע על מכתב שכתב ישוע שלנו

lion 7

New member
שלום דראל

אין ספקות, עדויות מחוץ לברית החדשה הן דלות , הנה מה שהבאתי פעם בפורום תיאולוגיה : מכתבי היד הסוריים (סריאנית) שם: lion 7 נושא: [סמיילים וסימנים לנושא] תוכן: [סמיילים וסימנים לתוכן] ◄ שלח/י מסר למחבר/ת ◄ שליחה באימייל ◄ הדפסה ◄ RSS ההודעה הנוכחית בהקשרה: • עדויות נוספות מחוץ לברית החדשה עלו lion 7 ו 22:45 | 03/08/05 . מכתבים שהיו בין המלך אבגר וישוע: אדיסא היתה בירת הממלכה אוסרין (Osrhoene) שנמצאת על גדות הפרת בעירק היום, ההיסטוריון היהודי יוסאפיוס הזכיר כי ביקר את העיר זאת במאה ה4- לספירה, ומצא את המכתבים שהתכתבו ביניהם בין המלך אבגר מלך אדיסה וישוע המשיח , המלך כתב : "שמעתי עליך כי אתה מרפא בלי עשבים וצמחים ובלי תרופות, נותן ראות לעוור ויכול לתת לנכה ללכת, והחולה להבריא. אני מתחנן אליך לבוא ולהבריא אותי. וגם שמעתי כי היהודים רוצים לפגוע בך , כך שהעיר שלי ולמרות היותה קטנה אלא היא מדינה מסודרת ותרבותית ומספיקה לי ולך". ישוע ענה לו: "אשראי לאלה שמאמינים בי למרות שלא ראו אותי ,וצריך לגמור את כל מה שנשלחתי לעשותו, ואחר כך לחזור למי ששלח אותי, אבל אני אשלח אחד מתלמידי להבריא אותך ולתת את החיים לך ולכל אחד במחיצתך". יוספיוס מזכיר כי השליח תומא שלח "תדאוס" אחד השבעים (לוקס 10:1 ו17) למלך שנברא , וגם רבים אחרים בעיר, ועשה נסים ובישר שם.

AlYahudii

New member
יסוע מוזכר בתלמוד בכמה מקומות

באופן אבסורדי - או שלא - במהדורות הנפוצות ביותר של התלמוד הוא לא מופיע, משום שהצנזורה בוונציה מחקה כל אזכור כל הנוצרים במסגרת המאבק התאולוגי ביהודים. בדפוסי התלמוד שאינם מבוססים על הדפוסים של וונציה, כמו גם בכתבי היד הקדומים לצנזורה, הוא מוזכר כמה פעמים בתלמוד, אם כי יש לזכור שהתלמוד אינו מקור היסטורי אלא הלכתי - וחוקרים רבים מפקפקים בדיוק ההיסטורי של המאורעות המוזכרים בו (חלקם בדרך של "אגדתא" = אגדה). "תניא בערב הפסח תלאוהו לישו..." (תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין)

למעלה