שלום לכולם,

שלום לכולם,

אני אומנם משתתף חדש אבל, מכיר את הפורום בתור קורא כבר זמן מה. אני חייב להגיד שחלק מהבעיות שאתן מעלות כאן הן גם הבעיות שלי, כמו לדוגמא להתמודד עם הסטגמה הזולה של הדרבוקה. כאילו זהו כלי נחות שלא דורש שנים של השקעה ושל לימוד מעמיק. בכל אופן, שיהיה לכולם יום מקסים ונשתמע.

udi001

New member
על הדרבוקה

דרבוקה זהו כלי מדהים, לא ניתן לשמוע את צלילי תיפופו מבלי להניע את הגוף או לפחות חלק ממנו. כאשר מאזינים לסולו דרבוקה אי אפשר שלא להתרשם ממגוון נצלילים והמקצבים שכלי זה מניב. אני מעריצה כל מי שמסוגל לקחת דרבוקה לידיו ולהנעים את סובביו. אין משמחת לבב אנוש ( שמבין במוסיקה...) כמו הדרבוקה, וגםרקדניות המחול המזרחי יעידו כך.

udi001 , לא יכולת לנסח את זה טוב יותר../images/Emo13.gif

רק תנסי להסביר לתלמידים שבאים ללמוד בהתחלה שדרבוקה זה כלי שדורש שעות של תרגול ועבודה על תכניקה. רוב האנשים חושבים שדרבוקה זה כלי מאוד קל, והאמת היא שאפשר תוך זמן קצר לשלוט במקצבים הבסיסיים אבל כדי להגיע לרמה גבוהה צריך להתאמן ולהשקיע הרבה מאוד.

gatissima

New member
כמו כל דבר

זו תכונה של בני אדם באופן כללי וישראלים בפרט, חושבים שהכל קל ושטויות וקטן עליהם, ריקודי בטן זה הרי רק לענטז קצת, וגם להרשם לחדר כושר זה מאוד קל, להתמיד שלוש פעמים בשבוע וממש להזיע זה כבר משהו אחר, גם באוניברסיטה יש נשירה גדולה מאוד בשנה הראשונה ובאופן כללי זה לא רק בדרבוקה אתה יכול להתנחם אבל בעצם זה רק אומר כמה שהתחום שלך נפלא, כשמישהו גורם למשהו להראות קל למרות שהוא מאוד קשה זה אומר שהוא עושה את זה ממש טוב

מזכיר לי חתונה שהייתי לא מזמן -

הביאו לבמה, בנוסף לדי.ג'יי, מתופף, שזה כשלעצמו יפה, אבל צרם לי קצת באוזן ועשה בהמשך הערב חור בראש. מוזר לשמוע את המוזיקה המזרחית שהדי.ג'יי שם (בליווי מוזיקת טרנס, כרגיל במקומות אלו...) ולשמוע ברקע תיפוף מערבי של תופים. העדפתי במקום את צליליה של הדרבוקה, כמובן, דבר שהיה מגביר בי את החשק לרקוד. לא קמתי לרקוד.

הי עזבו אתכם משטויות,

קבלו קטע ענק , הילד בקושי נולד וכבר איזה ביצועים !!! http://www.youtube.com/watch?v=Sq6L4qaILgg

אח שלו שם אותו בכיס הקטן.

והאמת היא שממש לא קל דרבוקה, אני לומדת (עדיין בבסיס) וזה קשה לי מאוד!!!!!! קלוט את אחשלו...

levona

New member
כלי מדהים!

שלום גם לך
במסגרת הקורס להכשרת מורות ומדריכות למחול מזרחי ב"ערבסק" אנו זוכות ללמוד ולהכיר את הכלי המדהים הזה "דרבוקה" לזהות את המקצבים השונים ולתופף בה. אני לא חושבת שאוכל לתאר במילים את ההנאה והכייף הצרופים באותן שעות. ומי כמוני יודעת כמה שזה לא קל וכמה שעות אימון ואוזן קשבת נדרשים, (עזוב את הכאבים בכרית כף היד האצבעות הדואבות וכמה היא כבדה)
.. סתם מפונקת נו..והאימונים (רעש מחריד ואיום שלא דומה לשום מקצב) בבית
אבל העיקר הכוונה...והנכונות... (נכון)? בסוף יצא משהו דומה לעיוב.. או מלפוף.. או מסמודי...
גם אם זו נגיעה, טעימה, עצם ההכרה פתחה צוהר ללמוד ולדעת כי קיימים כל כך הרבה סוגים וסגנונות שאוזן רגילה לא יכולה להבדיל ויותר מכך הקושי לבצע אותם. אני באופן אישי מהופנטת ומוקסמת מכל אותם אומנים מכל שכבות הגיל הרקע והנסיון המחזיקים בידם את הדרבוקה ומפיקים ממנה בכזו מיומנות צלילים קסומים. (כמה "מכות" מיותרות שחטפה ממני הדרבוקה האומללה שלי עד שהגעתי ל"בום" הרצוי)
עד אז...
שבת שלום

למעלה