שלום לכולם

תשובות לנספח ב.

הרסן המשוחרר של הציבור החילוני, לא עושה טוב למי שהיה רגיל עד גיל עשרים להתנדנד על הסטנדר. אני מבינה שצורם לך לשמוע את זה. תסלח לי שלצורך הענין אזכיר לך שלא מזמן העלית לפורום קונפליקט, שכבחור ישיבה, כלל לא היית מגיע אליו. ובקשר לשאלה על החורבן, כתבתי מראש שאני נמנעת מלדון בצדק הדברים. כי גם אני לא חושבת שיראת שמים בהכרח מגיעה מהמסגרת. הצגתי את החשיבה החרדית הכללית, כמו שביקש הבחור ולא יותר.

הצגת את מה שאת מעדיפה

שיראו אותך. הצגת את מה ש"מקובל" להציג. וזה אחד מהדברים שמעצבנים אותי. יש לך דעה? תביעי אותה בלי פחד. תיהי מי שאת. אל תקחי אחריות על מה יסיקו מהדברים שלך, גם אם יש כאלה שלא יאהבו את מה שאת כותבת. לפחות תיהי נאמנה לעצמך ולדעותייך.

אבי87

New member
את טועה.

אם את רוצה להשמיע את דעתך על לימודים כלליים, את מוזמנת לעשות זאת בשרשור נפרד, או תחת הכותרת: נצל``ש. הבחור שאל מהיא ההסתכלות החרדית! וכיון שאת מסכימה שהנך מהמיעוט, אז התשובה לשאלתו היא, בהחלט! צעד כזה יצמצם לו את ההיצע.

את מנסה לייצג את הדיעות שלי.

לא מחמיא לך. את יכולה שוב להציץ בתגובה שהוספתי על הראשונה שלך, אולי הכיוון שלי יתחדד לך יותר.

ORITB3

New member
מסכימה עם דברייך ועוד..

לדעתי היום גם המודרנים שבינינו מבררים עד תרח,ולכן אתה לוקח סיכון,בחור שלומד משפטים יכול להתאים לבחורת מכללה או לבחורת סמינר מאד מודרנית שבאה מבית עם רקע כזה,רוב הבנות היום החרדיות רוצות בחור ישיבה מישיבה!לא ממכללה לא מקרית אונו ולא משום מקום אחר,גם אם הוא לא ילמד כל החיים לפחות שיהיה מתוך מסגרת ישיבתית(אני לא מתנגדת ללימודי משפט ההיפך אני גם לך לומדת לתואר אני רק מסבירה את הגישה של הבנות מתוך מה שאני יודעת מהיותי חרדית בחורת סמינר שסיימה)לכן,אתה צריך לקחת בחשבון שאתה משנה סגנון ואם אתה מרגיש טוב עם זה וזה מה שאתה,ואתה שלם עם עצמך תתפלל שלא תקבל בחורה גרועה בגלל זה ואל תהיה שבבניק בגלל שאתה לא בישיבה תישאר בחור טוב ותתפלל ה' יעזור לך כי מה שנקבע לך נקבע,ותפילות מחזקות את מה שנקבע...בהצלחה!

אתה צריך לקחת בחשבון עוד מס` דברים.

דבר נוסף שלא התיחסו אליו בפורום,אם אתה יוצא ללמוד משפטים אתה מוכרח לברר איפה אתה לומד,לפי מיטב ידיעתי אין מכללות חרדיות ללימוד משפטים,כמו מכון לב וכו` מד שאומר שאתה תצטרך ללמוד במסגרת לא דתית.(ראה תגובות קודמות) ולנקודה הבאה אני שואפת;יש המון עורכי דין כל סטודנט שני מועמד לכך,העניין הוא שקודם כל שנה מכינה אחכ פסיכומטרי,וכשתעבור בהצלחה,ותלמד 4 ש` יש סיכוי שעדיפים עורכי דין לא דתיים על פניך וזה מוכח ומקרוב,אלא אכ` אתה מתכנן לשנות חזות(דבר שיתבקש מאליו)חיצונית מה שגם בטח ישפיע פנימית.מוכר בכורה בנזיד עדשים??!!

פיקנ6י

New member
ויש בעיה ללמוד את התחום הזה

כי יש חוקים במדינה שסותרים חלק מההלכות...כמו למשל בעניני גיטין. וצריך לקחת את זה גם בחשבון...

למעלה