שלום לכולם

jongler

New member
...כן, גמדים....

תינוק לא מעוניין להפסיק לינוק, דחפו לו לפה גמדים במקום שד משום שהאמא לא רצתה להניק, האמא העדיפה גמדים על פני הנקה. JonGler

drall

New member
אולי , אבל העובדה היא

שפעם אהבתי לינוק, עברו שלושים שנה והיום מעדיף שוקו. מה זה משנה מה קרה אז? קרה מה שקרה והיום אני מעדיף שוקו גם על חלב וגם על גמדים. החיים הם תהליך ואולי עוד שלושים שנה אני אחזור לרצות לינוק. מה זה משנה? דרול

drall

New member
בוא נחזור להתחלה , בבקשה

כי אני רואה שהדוגמא שלי על הסמוראים הטיסה אותך אל מעבר לקשת בענן וזאת לא הייתה מטרתי. רק שתבין , יש תרבות בודהיסטית ויש בודהיזם , הדבר הכי טבעי זה שהן יסתרו אחת את השניה , כמו שהתרבות היהודית נוגדת את היהדות. אין בכך כל דבר לא שיגרתי. זה טיבן של תרבויות. הבעיה עם הסמוראים היא אחרת. הציטוט המקורי של בודהא הוא כזה כולם אוהבים את החיים , כולם מפחדים למות , זכור שגם אתה כזה . אל תהרוג ואל תגרום לטבח מכיוון שהחינוך הסמוראי דגל בביטול הפחד מהמוות , לא הייתה להם להם בעיה להרוג. הם הבינו את כתבי בודהא בצורה שונה ממך. נכון שהיה להם אינטרס חיצוני , אבל גם לך יש. כמו כן , היו מורים למדיטציה , מאסטרים של זן שהרגו תלמידים שלהם או סתם הטילו בהם מום. לגבי נאנסן ידוע שהוא פעם לקח חרב וחתך חתול לשתיים. מה שנאנסן אמר היה כזה בנקודת ההתחברות אין יותר נכון או לא נכון גם פיטפוטיו של השכל בנקודה הזאת אינם יכולים להיות פסולים לפי זה נראה שלדבר תורתו נאנסן אין שום בעיה בלהרוג חתולים. ותזכור , נאנסן היה הגדול מכולם. הוא היה תלמידו של מא-צו והיה מורהו של ג´ושו הזקן שכנראה היה מורה הזן הגדול ביותר בכל הזמנים. לכן , הנקודה שאתה צריך להבין , היא שדרך הלוחם היא התמקדות האדם בעצמו. בחקר נפשו. חמלה , אהב, והרמוניה הן תוצאות של הדרך , אבל הן רק תופעות לוואי. אם הן מתרחשות , נחמד מאוד . אבל אם הן לא מתרחשות זה לא שולל את הדרך. אם אדם זונח את הלימוד העצמי בשביל להיות "אוהב" או "חומל" , כאן הטעות שלו. לגבי הלוחם , המדיטציה היא כלי עבודה. גם החרב יכולה להיות וגם קומקום התה. כל אלו הם כלים בסה"כ. אמצעים כדי להבטיח שהאדם יהיה עירני לעצמו. ניגודים וסתירות קיימים , אם הם קיימים בפנים , כנ"ל לגבי מלחמות. ללוחם אין חלון החוצה. הוא לא צריך בכלל לדעת מה קורה בחוץ , מי מת מי חי. עבודתו ודרכו הן אך ורק כלפי פנים. דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה שנראה כחמלה

אינו תמיד חמלה. מה שנראה כאכזריות אינו תמיד אכזריות. מסופר על חכם זן שניסה לאנוס נערה על יד הנהר, מכיון שהיה זקן היא הצליחה להשתחרר ורצה לספר לאימה. אמרה לה האם: אם החכם עשה זאת, ודאי יש לכך סיבה - לכי ומלאי את מבוקשו. חזרה הנערה והציעה את עצמה לחכם... (בנקודה הזו כל הפמיניסטיות אומרות: איזו אידיוטית!) אבל הוא הודה לה ואמר: "זה עתה ראיתי שראש המנזר נפטר ונשמתו מחפשת לה גלגול חדש, מכיוון שזוג חמורים החל להזדווג לו בסמוך ונשמתו נמשכה לשם, רציתי לספק לו רחם הולם. עכשיו כבר מאוחר... והחכם העילאי יתגלגל כחמור..." טוב, יכול להיות כמובן שהילדה אידיוטית :) וחכם הזן הזקן מניפולטור תככן, אבל אם באמת ראית שנשמתו של חכם זן נכנסה ברחמה של אתון, לא היית חומל עליו משחרר אותו מחיי בהמה... באיבחת חרב אחת?
מוסר השכל: לפעמים לשחרר אנשים מחייהם או להעמיד להם אתגרים מכאיבים גם זו חמלה. ובעיקר יש לחמול כך על ה"אוייב"...

jongler

New member
חמלה?!../images/Emo12.gif

אל תערבב חמלה עם רחמים, "לא היית חומל עליו משחרר אותו מחיי בהמה... באיבחת חרב אחת?" האם להיות חמור או אתון זהו דבר רע?! "לפעמים לשחרר אנשים מחייהם או להעמיד להם אתגרים מכאיבים גם זו חמלה. ובעיקר יש לחמול כך על ה"אוייב"... " - כנראה שישנם אנשים שאדע לשמור פני מהם לעתיד לבוא..... באהבה וחמלה JonGler

אינקה

New member
../images/Emo20.gif חמלה...

החמלה היא ההבנה כי כל אובייקט במציאות אינו שונה ממך, משום כך אין משמעות לחיים, מוות, כאב, חכם, אתון... לזה השרוי בשלמות הפעולות הן ספונטאניות - בדיוק כפי שהמערכת החיסונית שלו עשויה "להרוג" חיידקים באופן ספונטאני ומתוך תפקידה, בדיוק כפי שידיו עשויות להרוג יתוש בחבטה מבלי משים או רגליו לדרוס נמלה שבא יומה, כך יתכן והוא יבצע דברים אשר אינם נראים כחמלה - בחמלה. ההבנה החשובה היא כי המהות אינה מראית העין של הפעולות - אלא המצב הפנימי בו נמצא הפועל. כשהפועל שרוי בשלמות יתכנו פעולות רבות הנובעות מטבעו הקודם. לדוגמה מלך מואר - האם לא יגייס את צבאו מול פולשים שבאו להשמיד את דרי ממלכתו? סביר להניח שיפעל בדיוק כפי שעליו לעשות, ואם לא יצלח בדרכים דיפלומטיות יכריע את המלחמה במינימום אבדות. וייתכן גם שבמקסימום אבדות לאוייב בקרב, אך ימנע בכך מלחמות רבות נוספות ואבדות גדולות הרבה יותר לשני בצדדים. מסקנה - כל שיפוט הוא שגוי. יש להמשיך למדוט...

jongler

New member
חם לה...

חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה חמלה זה : ח - מ - ל - ה 4 אותיות , כמו סל מכולת פנוי להובלה והשאלה היא: מה אני בוחר לשים במלה הנ"ל? חמלה : החמלה היא ההבנה כי כל אובייקט במציאות אינו שונה ממך, משום כך אין משמעות לחיים, מוות, כאב, חכם, אתון... משמע אהבה. אוהב את האחר אוהב את מה שקיים כאן ועכשיו בזה הרגע, ישנה אהבה ביני לבין הטבע וחמלה מכוונת כלפי יצורים בעולמינו שעיוורים לרגע מתוך בורותם . החמלה הינה הפתח שאני פותח לאחר , האפשרות שאני מראה לאחר להגיע אל האהבה וכל זאת מתוך עולמו , לעיתים כמראה, לעיתים כחומה, לעיתים בעזרה וזאת באמצעות ויתור על האגו . רחמים בה להשאירו באותו המצב מתוך אי נעימות או נחמדות. רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים רחמים זה לפעם אחרת, ואולי לפורום אחר.... אינקה מאחל לך יום מדליק באהבה וחמלה JonGler

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אהבה

אהבה היא שלמות. חמלה היא תופעה של שלמות. בשלמות אין עשייה ואין אי-עשייה. בתוך השלמות יתכן להבחין כי מי שהוא נוהג באופן אשר אינו מתפרש כחמלה. על הנמר לטרוף כדי לחיות. עלינו לפגוע אף בצמחים... כאשר אין אוכל ואין נאכל קיימת שלמות שהיא אהבה. "חמלה" היא אכן מילה פנויה להובלה. יש מי שיובל בה את הרגשות שלו, יש מי שיוביל בה את השלמות שלו. כך גם באהבה. נמשיך למדוט?

kbug

New member
אי -עשייה

כבר הרבה זמן ,או אוליי אפפעם לא פגשתי נפש שהשתמשה במונח הזה והבינה אותו. רק רציתי להגיד. היי!

deep ocean

New member
ברוך הבא לפורום דרך הלוחמים ../images/Emo39.gif

אני אשמח לקרוא דברים שבא לך לכתוב כאן בפורום

שאלה.......?!?

יש אחד בבית סיפרי שיש לא בעיות משלו..... יש לו (כנראה) גם פיגור סיכלי כל שהו..... הוא מתנהג כילד וגם חושב כילד. הבעיה היא שהוא בכיתתי והוא מצא סיבה להציק לי... (הוא זורק אבנים וכדומה). הוא כך מאז שפגשתי אותו. המורה שלי ביקשה ממני להיתעלם ולהיתרחק ממנו. עשיתי זות. (וכן גם ניסיתי להיות נחמד. תגובתו: "מה אתה מחייך עלי. מי הרשה לך?") מי שלא מאמין זה ציטוט מדויק. וז די ברור שהוא גם לא טוב בלימודים.... בכל מיקרה השאלה: 1)האם אני צריך להיתיחס אליו כמאסטר בתחפושת שבה ללמדני סובלנות? 2)האם אני צריך לשלוח אותו לבית החולים (שילמד)..... ? 3)האם אני צריך לבקש שיעיפו אותו מבית סיפרי? (זה לא בעיתי) 4)האם אני צריך להפוך אותו ל"פדוואן" שלי ולנסות לעזור לו? (המון מאמץ, אבל גם את זה אני חושב שאני יכול.) 5)אחר. כל התשובות אפשריות ואמיתיות עד כמה שהם ניראות לא(אתיות, אפשריות) אבל רק תשובה אחת אפשרית. אני מבקש שתענו ברצינות אחרי מחשבה אמיתית. (הומור לא יזיק). בתודה בארי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif בוא ונראה איך אפשר לעזור...

א. בהחלט זהו מאסטר בתחפושת שבא ללמד אותך. אבל מי אמר שסובלנות בהכרח? ב. לשלוח לבית חולים - לא. להסביר לו שלא כדאי להתעסק איתך - למה לא? אבל אל תעשה זאת באלימות. מספיק שאתה תזכור שלא כדאי לו להתעסק איתך ותקרין את זה החוצה - ללא אלימות! ג. אל תשכח שגם הוא בא לכאן כדי ללמוד משהו. להעיף אותו זה פתרון ראדיקלי. ד. לעזור לו? המממ... למה לא? אבל זו ממש החלטה שלך. ה. להתעלם? סתם התעלמות לא תפעל. כל עוד הוא באמת מצליח להציק לך זו תהיה סתם העמדת פנים שלא תעבוד. ו. נשאר רק אחר... קודם כל בוא ונבין למה הוא נטפל אליך. הסיבה נראית לי חברתית. די ברור שאתה תלמיד חדש, ובתור כזה סביר להניח כי המעמד החברתי שלך (גם כמי שאינו שולט בשפה) נתפס בכיתה די בתחתית הסולם. המבנה של קבוצת אנשים אינו שונה בהרבה מלהקת זאבים. הדינמיקה היא כזו שהמאבקים בתחתית הם מי הכי נמוך - ויש תמיד רק אחד ש"אוכל אותה" וכולם יורדים עליו. סביר להניח שהמעמד שלו היה הכי נמוך עד שהגעת. כשהגעת פתחת לו פתח "לדרוך" על מישהו כדי לצאת מתפקיד הקורבן. גם אם הוא בעצם יכול לחבב אותך בתור בן אדם הוא "חייב" לרדת עליך כדי להיות מעליך. נשמע מגעיל? אולי, אבל זה טבעי לחלוטין. הברירות שלך הן כמובן כמו שציינו, אבל בתחום החברתי עליך פשוט להוציא את עצמך מתחתית הסולם החברתי, כך שלא תהיה ברשימה שלו. כדי לעשות את זה עליך כמובן להתחבר למובילים בכיתה, ואולי גם להפוך למוביל בעצמך. אתה יכול לעשות את זה אפילו אם תבקש מהמחנכ/ת ליצור קשר בינך לבין אחד מ"מלכי" הכיתה שיעזור לך בתחומים מסויימים ויקח אותך בכך תחת חסותו, או כל רעיון אחר שתעלה. ברגע שלא תהיה בתחתית הסולם החברתי הוא ירד ממך, לפחות עד שהוא ירגיש שאתה יכול לרדת בחזרה... בהצלחה!

טוב........

תשובה טוב אבל לא בידיוק עונה על המצב.... אני לא בתכתית הסולם.... אני פשוט "מוזר". זו ההגדרה שסמים עלי. לבן אדם שדיברתי עליו אין בעיה לחטוף מכות. הוא מקבל כל שניה מכות. (לא ממני) אני אחד האנשים הכי לא אלימים בבית הספר... (מוגזם). הבן אדם הזה הוא מקיבוץ.... אני מזיכרון שליד הקיבוץ. בעיקרון אסור לי לבוא בהסעה של הקיבוץ אבל כל תושבי זיכרון שלומדים שם באים. (מעט תלמידים) הוא חושב שבית הספר שלו ו שההסע גם שלו. ("לא מרשה לך להיות בכיתה שלי") ("אין לך זכות להיות בהסע שלי") זה נישמה כאילו הוא מקנא. לא? לפחות בעבר. אכשיו זו שנא של ממש. (הוא גם קרע את השם שלי מלוח ימי ההולדת..... יש דבר כזה.) (באותה היזדמנות הוא גם קרע את השם של המורה). לגבי לימודים.... הוא בא לפה בגלל שאבא שלו אמר לו. (יש סבירות טוב לזה שיש אלימות במשפחה). אני חושב שלא הבנתה... הבן אדם אם מנטליות של ילד בן 10-11. אתה יודע מה.?! אני חושב שאני אחרי הכל אני לא יפנה לפעולה קיצונית. תודה אינקה. נ.ב הבעיות שלי בכתיב נובעות מחוסר ניסיון. תיסתכל אכשיו, וליפני חודש..... אני חושב שתיראה אבדל.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif המממ... ../images/Emo13.gif

לא היה שום דבר פוגע בתגובה שלך. פשוט חשבתי שמיצינו את הנושא. אם תנסה להבין את המניעים של הבחור, אולי תוכל גם ליצור סיטואציה בה הוא ימנע מלפגוע בך, ואולי גם ילמד משהו על עצמו. אני ממליץ לך לקרא את הסיפור של דון חואן והרודן הקטן, והאסטרטגייה של היוקש בהתמודדות עם אחד כזה. גם לי היה בבית הספר אחד כזה בעייתי. תינוק בגוף של מבוגר כבר בגיל 14. דווקא הלכתי איתו מכות לא מעט... בדיוק בשבוע שעבר פגשתי אותו. מעניין. היום כולנו בני אדם אחרים. כשתפגוש את הבחור הזה בעוד כמה שנים תסתכלו על זה בכלל אחרת.

jongler

New member
חזרתי כי ביקשת

אהבה וחמלה יכולות להיות התוצאה - כחלק מהתוצאה הסופית של חזרה למקור - ל"ליבה" של קיומנו. התהליך הינו תהליך חסר פשרות ללא משוא פנים לתחושה זו או אחרת, ללא מתן חשיבות , רק כך יכולות להיות התוצאות הגדולות ביותר! לשכוח מן המטרה, לשכוח מן הדרך - רק לבצע בציתנות, מה שעובר בדרך עובר, מה שהיה נעלם ובא חדש במקומו, שום דבר אינו חוזר על עצמו ולכן אין מה לפתח קירבה , רצון או דחיה . לבצע כי בחרתי בדרך . דרך של מאמץ, דרך של סיגופים , אך רק בכניסה לתהליך. אם כן, בכל זאת אני שואל: מה המטרה בלהיות לוחם? מדוע לבחור בתהליך זה ? ואני שואל מנקודת הכניסה, למה? דרול, אין אני מתרכז במוסר כלל וכלל אלא בכדור ולכן אין זה משנה אם היה "הגדול מכולם" או השוטה מכולם, כל האנשים גדולים גם אלו שלא נכתבו עליהם ספרים... jongler

למעלה