שלום לכולם

שלום לכולם

האמת שקצת קשה ומוזר לי לפנות לפורום לקבלת עזרה, לרוב אני מנסה (ופותרת) את הבעיות לבד או בעזרת האנשים הקרובים ביותר. הפעם נתקלתי במצב שאני פשוט לא מצליחה לצאת ממנו וזה כבר משפיע על מע' היחסים שלי כמובן ,ובעיקר על מצב הרוח שלי. אפשר להגיד שבשבועיים האחרונים חייכתי בכמות שניתן לספור על יד אחת.. הבעיה שלי היא כזו: לפני כחודשיים עברנו דירה ממקום שבו גרנו ועבדנו במשך 3 שנים (מאוד נהנתי גם מהעבודה שהיתה לי וגם מהתקופה עצמה ). בכל מקרה, הבעיה החלה כשבעצם תחלתי לחפש עבודה והגעתי למסקנה שאני בעצמי לא באמת יודעת במה אני רוצה לעבוד וחשוב לציין שלי מאוד חשוב לקום בבוקר ולא להגיד- אוף!לא בא לי ללכת לעבוד!- בדרך אליה... באיזשהו מקום אני גם מרגישה שהמעבר השפיע בצורה די קשה גם על הביטחון העצמי שלי.... בקיצור, אשמח מאוד לעזרה אם תוכלו ותודה

isaacm

New member
שלום לאולית

כן, לפנות לקבוצת אנשים ש"כאילו" קיימת אבל לא ממש, נותנת תחושה מוזרה. בודאי למי שמתקשר תמיד באופן ישיר. את יודעת, אם אציע לך לעשות כך, או אחרת, אספר לך על דברים שמתאימים לי. לא אוכל לספר לך על דברים שמתאימים לך לאחר קריאת הודעה בת תשע שורות. בעצם, גם אם ההודעה הייתה בת תשעים שורות, אני חושב שהיה לי קשה להציע לך. נראה לי שהתשובות לשאלות שלך נמצאות אצלך. מה דעתך? תרצי "לחפור" קצת ולגלות את התשובות שלך? אולי כך תצליחי לעזור לעצמך. מה דעתך? זה נראה לך תהליך מתאים? משהו שתרצי לעשות? סוף שבוע נעים איציק

שינוי במגורים ובעבודה זה שני שינויים גדולים

את מתארת תקופה של שינוי ומעבר: שינית מקום מגורים. עזבת מקום שאיפשר לך להינות מהתקופה בו. עזבת עבודה. נפרדת מעבודה שנהנית לעבוד בה וכרגע אין לך עבודה. (ואין לך הנאה.) שני שינויים גדולים בחבילה אחת. איך מתמודדים עם שינויים כאלה בחיים? קודם כל מכירים בעובדה ששינויים דורשים את הזמן להסתגלות. המעבר שלך למקום חדש איננו רק לארוז את הבגדים בקופסאות ולפרוק בארון החדש. לוקח זמן עד שמתרגלים לסדר בארון החדש. לא כך? מעבר למקום חדש הוא גם פרידה מהחיים הקודמים שלך ופינוי מקום בלב לחדש. הוא גם התיידדות עם השינוי. ההתאקלמות היא גם פיסית וגם רגשית. זה קצת כמו להתרגל לנעל בית חדשה. הרי הישנה היתה נוחה יותר... יש לך מדד לתחושת (חוסר) ההתאקלמות: החיוכים על הפנים שלך. זה יופי של מדד. בואי ננסה לעקוב אחרי מדד החיוך שלך ולראות מה גורם לחיוך להיעלם מפנייך. ומה מחזיר את החיוך לחייך. ראשית נתייחס למרחב, לסביבת המגורים. מה גורם לך להרגיש טוב בבית? מה גורם לך להרגיש עצובה ולא מרוצה? מה עשה לך להרגיש טוב במקום הקודם? מה אהבת שם? מה חסר לך? מה ממה שאהבת שם, יש לך כאן? למה את זקוקה כדי שיהיה לך טוב, לפחות כמו שהיה לך במקום מגוריך הקודם? כשאת חושבת על התשובות, שימי לב לחיוך שלך. אילו מחשבות מעוררות את החיוך בפניך? אילו מחשבות מכבות אותו? את מוזמנת לרשום לעצמך את התשובות, ואם תרצי שתפי אותנו. שנית, נתייחס לעבודה. את אומרת שנהנית מהעבודה שלך. ואני שומעת שעבודה חשובה לך מאוד. זו סיבה לקום בבוקר במצב רוח טוב. את רוצה עבודה שתתן לך הרגשה של כיף ללקום בבוקר . אני מבינה מדבריך שעבודה היא גורם מרכזי המשפיע על הבטחון העצמי, על מצב הרוח, על מערכת היחסים... האם נכון? את לא מוצאת עבודה וגם לא יודעת במה את רוצה לעבוד. זה מוריד את מדד החיוכים נמוך. אני מזמינה אותך לברר לעצמך כמה שאלות חשובות בנושא כדי שתוכלי למקד את מאמציך ולמצוא עבודה מתאימה לך שתחזיר את החיוך לפניך. מסכימה? בואי נתחיל בעבודה הקודמת. את אהבת אותה ונהנית בה. מה את הבאת איתך לעבודה, שאיפשר לך להינות שם? מה גרם לך הנאה בעבודה? במה היית בטוחה בעצמך בעבודה? מה את אוהבת לעשות? מה את יודעת לעשות? כשאת חושבת על התשובות לשאלות את מוזמנת לכתוב את מחשבותיך. שימי לב, מה מעורר בך חיוך. מה עושה לך טוב על הלב. ומה מוחק את החיוך. ספרי לנו על מדד החיוכים.

מעברים

שלום אולית בחיים יש את ההתקופות הללו שבהם אנו עוזבים משהו , ועוד לא ממש מוצאים משהו שיחליף או ימלא את אשר עזבנו, התקופה הזו מלווה בכאב מסוים,אך כאב זה הנו כאב צמיחה. התקופה הזו מכילה הזדמנות נפלאה לחשוב על מה שעשינו ומה שאנו מתעדים לעשות. אל תמהרי לגבש החלטות , חישבי על כל הדברים שאהבת בדירה הישנה, למה עזבת את הדירה? האם זאת הייתה בחירה או כורח? מה בעצם אהבת,את העבודה?או את התקופה? מה בעבודה גרם לך סיפוק? האם זה היה המגע עם האנשים למשל? הכסף? האתגר? וכו... אם היית יכולה לבחור כל עבודה איזו עבודה היית בוחרת? תנסי לענות על השאלות הללו ואז נוכל להמשיך

שלום אולית

נעזור בשימחה אבל במה היית רוצה שנעזור? את מספרת על המעבר למקום חדש וחיפוש מקום עבודה את מספרת על השפעה על מערכות יחסים על תהיות בנוגע לעיסוק על מה חשוב לך בנוגע לעבודה ועל השפעה על ביטחון עצמי איפה מכל אלו נמצא הפוקוס שלך, מה מכל אלו (ואולי כלל לא מדברים אלו) הוא הדבר המשמעותי ביותר שמעסיק אותך?

למעלה