שלום לכולם!

שלום לכולם!

יש לי שאלה לסטודנטים. אני עכשיו מתלבטת בין כמה תפקידים בצבא שכמה מהם מציעים במהלך השירות (המורחב יש לציין) לעשות תואר הנדסאית או טכנאית- לומר לכם את האמת פעם ראשונה שאני שומעת על תארים כאלה.... מישהו יכול להסביר לי יותר מהם התארים האלה, לאיזה מקצועות הם מובילים, מה בדיוק לומדים שם? ואולי שאלה קצת יותר "צבאית": אולי יש בינכם מתכנתים או מנהלי רשתות מערכות מחשב לשעבר שיכולים לספר לי על שירותם? ועל איך השיריות הזה הועיל להם אחרי הצבא? תודה רבה רבה מראש לכל העונים!

GuestOfHonor

New member
טכנאי והנדסאי

אהלן, תואר טכנאי מוענק לבוגרי י"ג, ותואר הנדסאי מוענק לבוגרי י"ד. יש לימודים בתחומים האלה בכמה מקצועות, למשל אלקטרוניקה ומחשבים. מה שעושים זה שלומדים שנה (י"ג) או שנתיים (י"ד) אחרי הצבא, רק מקצועות שקשורים למקצוע, ובסוף מגישים עבודת גמר. חשוב להבין שלא מדובר בתואר אקדמי ( = של אוניברסיטה או מכללה). בוגרי המקצועות האלה בדרך כלל מיועדים לעבודה יותר מעשית ופחות לפיתוח. זה אומר שאת לא תפתחי את הטנק החדש של צה"ל אלא תהיי אחראית על בדיקה של המערכות שלו ועל התחזוקה שלהם. יוצא דופן בקטע הזה זה עולם התוכנה, שבו גם טכנאים והנדסים משתלבים בפיתוח ואפילו חיילים שעשו קורסים צבאיים מקבילים מבחינת היקף (מה שאת מכירה בתור 'תוכניתנית' או 'ממר"ם'). בדרך כלל מה שקורה אצל טכנאים או הנדסאים זה שבתום הלימודים במידה והם מגוייסים למקצוע הם מחוייבים מראש לעשות קבע מעבר לשירות החובה. דוגמא לתוכנית כזאת היא תוכנית 'רקיע' שמיועדת לבנות בלבד. לגבי השאלה הצבאית - אני תוכניתן במיל. . כתבתי הרבה על התפקיד במאמרים בפורום מתגייסים (64). אם יש לך שאלות על המקצוע מעבר למה שרשום שם אני אשמח לענות.

generala

New member
אני

הייתי בפיתוח למשל בחימוש של מע' הטנק והייתי הנדסאי. אגב הנדסאי זה לא תואר זאת דיפלומה וזה שרשום עליה תואר זו טעות בהבנה של שנים.

Ja Tomer

New member
אלקטרוניקה

היי, אם באלקטרוניקה עסקינן - יש לי כמה דברים לומר לך. בניגוד לבחוריקו פה שהחליט שי"ג י"ד לא עוסקים בפיתוח, אני כבר אומר לך שיש הרבה הנדסאים וטכנאים וגם בוגרי י"ב שעוסקים בפיתוח באלקטרוניקה בצבא. מעבר לכך - ישנם תפקידים מעניינים מאוד בנושא, ומערכות מתוחכמות מאוד ומעניינות מאוד, אם זה בחיל המודיעין, אם זה בחיל האוויר, וגם אם זה בחילות אחרים. ישנו צורך לחתום קבע אם הולכים במסלול י"ג או י"ד, אבל לדעתי האישית, אם יש לך נתונים טובים (קב"א,דפ"ר), כדאי לך.

liransh177

New member
טכנאי זה אולי בסדר אבל הנדסאי זה בזבוז זמן

רוב ההנדסאים בסופו של דבר מגיעים לתפקידים שיב' רגילים מגיעים אליהם בחיל אויר לדוגמה זורקים אותם בטייסות מעטים מגיעים לתפקידים טובים של הנדסאים אל תשכחו שיש את כל העתודאים המהנדסים שבפיתוח וגם לא רבים. אולי יג זה טוב כי מקבלים קצת רקע וזה רק חצי שנה של המשך לימודים ונותן את התיקווה להגיע למקום שמתעסק במקצוע והכי חשוב אחרי צבא זה נותן את ה"נסיון" הנדסאי זה מיותר אלא אם כן את לא מתכוונת להמשיך לתואר והנדסאי זה המקסימום שאת מסוגלת להפיק מעצמך כי זה פשוט בזבוז זמן לצאת מהצבא בגיל 23 עדיף בגל 21.5 או 22 כטכנאי תמשיכי לחקור את הנושא.....

למעלה