שלום לכולם

ortita1

New member
שלום לכולם

שמי אורית והגעתי למסקנה שאני צריכה coaching. בהתחלה חשבתי שאולי כדאי לי ללכת לטיפול פסיכולוגי, אבל אני רוצה לעבוד נקודתית על מספר בעיות. בסוף נובמבר אחגוג 32 שנים ואני מרגישה שלא השגתי כלום בחיים. אם הייתם שואלים אותי לפני 10 שנים איך אני רואה את חיי בגילי הנוכחי הזה, בוודאי שלא הייתי יכולה לחזות מצב כה עגום. לפני חודש הודיעו לי על פיטוריי מהעבודה. 3 שנים עבדתי בבנק (מקום מסודר עם תנאים מצויינים) וההחלטה לפטר אותי נבעה מאי רצון של המערכת לתת קביעות. ברור לי שזה לא משהו אישי ושהמנהלים הישירים שלי כן מרוצים מעבודתי (קיבלתי במשך השנים בונוסים ודרגות), אבל כבר חשבתי שבתחום הזה אני מסודרת והמציאות המרה טפחה על פני. אני מחזיקה בית ורכב ולאבד את הפרנסה הקבועה כך באמצע החיים הוא הלם שקשה לי להתגבר עליו. אני כבר במו"מ על עבודה אחרת (בעקבות ריאיונות שאני הולכת אליהם), אבל עדיין מאוד קשה לי. בתחום האישי אני כבר הרבה שנים לבד. בגיל צעיר יותר הייתי בררנית מדי וחשבתי שיכול להגיע מישהו יותר טוב מאלה שהכרתי. הסתכלתי על הדברים הלא נכונים והקריטריונים שהנחו אותי היו מוטעים בעליל. חיפשתי מין אהבה כזאת שקיימת בסרטים והיום אני מבינה שחשוב למצוא מישהו שיהיה חבר טוב ושותף טוב לחיים ולבניית משפחה. אני בפירוש חושבת שאני צריכה הדרכה ושיכוונו אותי למטרות שלי, כי אני מרגישה שאני לא ממוקדת. אני רגשנית מאוד ופועלת ע"פ מה שהלב שלי אומר, ולא לפי היגיון וראיה מחושבת וריאלית של הדברים (למשל, לבנק הגעתי לפני 3 שנים ממקום עבודה שהרווחתי בו יותר, אבל סבלתי מהאנשים ומהאווירה ולכן עזבתי שם. הכסף לא היה שווה את הסבל. בבנק אני לא מרוויחה משכורת גבוהה, אבל נהניתי מאוד מהעבודה ומהאנשים וזה גם סיפק לי חיי חברה וגם בתחום הזוגיות אני פועלת לפי הלב, אני מחפשת להרגיש ולא תמיד זה מגיע ישר). אני מאמינה שעם הכוונה נכונה אני כן אוכל להשיג את המטרות שלי. העניין הוא שאני לא מכירה באופן אישי מישהו שהלך למאמן כזה, אני לא יודעת למי לפנות, ממי לקבל המלצות, איך זה נעשה (בקבוצה או באופן אישי) ומה עושים כאן בפורום הזה. במקרה נתקלתי בו כשחיפשתי משהו באות א' וחשבתי שאולי כדאי לי לכתוב כאן. מודה מראש על עזרתכם.

bridges

New member
שלום אורית

אני בהחלט חושב שפנית למקום הנכון. להיות מפוטרת ממקום עבודה שאהבת (אפילו אם זה לא אישי) זה מצב קשה. אנחנו קוראים לזה נקודת שבר. אני יודע שקשה לראות את זה עכשיו אבל, בהכוונה נכונה נקודת שבר יכולה להוות נקודת מפנה חיובית בחיים שלך, ואת הולכת בכיוון הנכון - את מסתכלת על החיים שלך, בודקת איך ליצור משהו חדש שם. שימי לב שבמה שכתבתיש הרבה נקודות חיוביות: אני מבין שאת כבר הולכת למצוא עבודה אחרת, ואני רוצה להוקיר אותך על זה. זה מראה על משמעת עצמית ועל אחריות. כתבת שעזבת עבודה שבה הרווחת יותר לעבודה שהביאה לך סיפוק וחיי חברה, זה מראה על נכונות ללכת על מה שחשוב לך. לגבי חיפוש מאמן, יש קישור בפורום לדיון בנושא חיפוש מאמן. אני אישית ממליץ לך לבדוק עם חברים ולעשות סקר שוק (יש גם אתרי אינדקס למאמנים), הרבה מאמנים מציעים פגישת היכרות חינם. אני בטוח שאת, תוכלי לזהות את המאמן/ת שיתאימו לך. בהצלחה, רונן

ortita1

New member
אימון או טיפול פסיכולוגי?

רונן, תודה שהתייחסת למה שכתבתי. אני אבדוק את כל האופציות. ב- 7 ימים של ידיעות אחרונות פורסמה השבת כתבה על פסיכולוגיה חיובית (הלהיט חדש) במלאת 20 שנה לפרוזאק. קראתי את הכתבה, בסופה יש שאלון של "האם אתה שבע רצון מחייך". יש שם 5 שאלות כלליות על החיים, אם אני מרוצה מהם, ממה שהשגתי, לאן שהגעתי, אם הייתי משנה משהו, ואני חד משמעית לא מרוצה ואם הייתי יכולה לחזור אחורה ולשנות משהו, הייתי משנה הכל. פשוט הכל! עניתי על השאלון ולפי מה שיצא, אני צריכה לפנות לייעוץ פסיכולוגי. כך שאני עוד לא יודעת בדיוק באיזו דרך אבחר. אגב, גם בכתבה נכתב שעם כל הכבוד לחומרים הכימיים, התרופה הכי טובה לשביעות רצון מחיינו היא אהבה ואינטימיות, לעבודה טובה ולדימוי עצמי גבוה (בדיוק הדברים שאין לי ושאני מחפשת אותם). עובדה שעד שלא פיטרו אותי מהעבודה הטובה שלי, לא חשבתי בכיוון. ידעתי שכמוני יש עשרות בחורות (אם לא מאות) שמחפשות אהבה ולא חשבתי שאני צריכה לטפל בבעיה. אבל עכשיו כשגם אין אהבה וגם אין עבודה, אני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם זה לבד.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פסיכולוגיה חיובית

פסיכולוגיה חיובית היא לא כזו חדשה - הספר "אושר אמיתי" של ד"ר מרטין סליגמן יצא לאור כבר ב-2002, ובעברית ב-2005 (והוא מומלץ). הפסיכולוגיה החיובית היא בעצם התשתית האקדמית של תחום האימון - היא מספקת את ההסבר והמוטיבציה לכך שאימון עובד. מכל מקום, שאלונים בעיתון לא נראים לי מדוייקים מספיק בשביל לכוון. מה היית רוצה לקבל מהטיפול/אימון?

ortita1

New member
הייתי רוצה הכוונה והדרכה

הייתי רוצה שיכוונו אותי ושישפכו אור על דברים שקורים לי ועל דרכי התגובה שלי אליהם. אני לא שבעת רצון מחיי ואני רוצה להשיג דברים שהם באמת לא בלתי אפשריים או בלתי מושגים. אני חושבת שמשהו בהתנהלות שלי פשוט לא נכון, משהו בחשיבה שלי מוטעה ואולי אני לא רואה את הדברים בצורה נכונה. בהתחלה חשבתי על טיפול, אבל לא מתאים לי עכשיו ללכת שנים לפסיכולוג שידבר איתי על הילדות. אני רוצה כאן ועכשיו פתרונות לשפר את חיי.

נהדר ../images/Emo13.gif

"אני רוצה כאן ועכשיו פתרונות לשפר את חיי" תמצאי את האדם המתאים ותתחילו

bridges

New member
פסיכולוגיה חיובית ואימון

בתחילת השנה היה כנס אימון בהשתתפות פסיכולוגים מהדרגה הראשונה של תחום הפסיכולוגיה החיובית בעולם. לפי מה שהבנתי בכנס יש הרבה מהדומה בין אימון לפסיכולוגיה חיובית. אחד המדענים שם הגדיר את האימון כ"שלוחה המעשית של הפסיכולוגיה החיובית". הפסיכולוגיה החיובית לקחה את כל מה שעושים כבר שנים בסדנאות, באימון ובעולם הרוחניות ונתנה לזה תוקף מחקרי. אבל... השאלון שקראת בידיעות אחרונות (לפי מה שאת כותבת) הוא לא שאלון פסיכולוגיה חיובית! ואני חוזר הוא לא שאלון חיובי! אימון ופסיכולוגיה חיובית עוסקים בחצי הכוס המליאה (ולכן זה חיובי). אם שמת לב, בתשובתי לך הארתי את הדברים החיוביים בחייך, את החוזקות שלך ואת היכולות שלך. זה המקום לצמוח ממנו, לא ממה שאין. שאלון חיובי יעסוק: א. בחוזקות שלך; ב. בשאיפות שלך לעתיד. אם נוח לך באנגלית אני ממליך לך לקרוא באתר הבא ולענות על השאלונים בו. http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/

yaelmmmmm

New member
אימון או טיפול

שלום אורית, גם אני רוצה להוקיר אותך על כך שאת כותבת בפורום. עצם הכתיבה היא כבר עיבוד אינטרוספקטיבי של מה שקרה. אל תשכחי שפיטורים הם אבדן: של מקום שבו את בילית שמונה או יותר שעות בכל יום, ויש עוד הרבה דברים, כמו משכורת ובטחון, וגם ערך עצמי. לכן, הדכדוך יכול להיות חבר שלך לזמן מה. בהחלט נראה שההשגת כמה וכמה דברים בחייך. עבדת בבנק והרווחת משכורת גבוהה. ו-3 שנים זה לא מעט. ואת כבר במו"מ על עבודה אחרת... זה נראה שהכל מתחיל להסתדר. הרשי לי לציין נקודה אחת נוספת: את כותבת שאת רגשנית ופעולת על-פי הלב. האם את עובדת בנק טיפוסית? האם ייתכן שהדרך המקצועית שלך היא זו שגורמת לך להרגיש לא נוח? אני מרגישה שחשוב לברר מהן מטרותייך האמיתיות בחיים. ייתכן שיהיה לך מתאים לפנות לאימון. שוב, ציינו כבר שיש אינדקסים וכו'. אני מאחלת לך שתשיגי את המטרות שלך! שנה נפלאה שתהיה! יעל

למעלה