שלום לכולם :)

שלום לכולם :)

צהריים טובים אנשים. אני וחברתי רוצים לקנות סוס אך אין לנו הרבה ידע בנושא. נשמח אם מישהו יכול לתרום לנו קצת ידע ומה צריך לדעת לפני שקונים סוס כי לא כל כך מצאנו את זה באתרי האינטרנט. לדעת קצת על סוגי הסוסים ועל ההבדלים ביינהם במיוחד על הסוס טורבדריד קווטר וסוס ערבי/מיצרי. ובאיזה גיל כדאי שיהיה, מסורס או לא.. ואם באים לקנות סוס אז איך רואים/בודקים אם הוא רגוע או פראי. נשמח לתשובות וכמו כן אם מישהו מכיר אתרים מכוונים ובעלי ידע עשיר על סוסים נשמח לקבל
תודה רבה מראש והמשך יום קסום.

dixie chick

New member
ואחרי שעצרתי את התגובה הצינית

אשמח לתגובה רצינית אם אתם מעוניינים באחת בעצמכם לטיולים? לתחרויות? כדי שיהיה מישהו לתת לו גזר כל ערב? מה אתם כן יודעים על סוסים? למה דוקא לקנות?

נו לרכיבה היתה הכוונה לא לתחרויות

רכיבה=טיולים. ואם זה רק בשביל לתת גזר חבל על הסוס יקר מידי אפשר להאכיל ארנבות.

dixie chick

New member
יש גם כאלה בעולם ../images/Emo9.gif

מהתשובות המתחמקות משהו אני מבינה שאין הרבה נסיון בסוסים ולכן עליכם לדעת כי הפער שיש להשלים הוא גדול מאוד יש הרבה ללמוד והרבה להתמקצע קשר עם סוס יכול להיות דבר מתגמל מאוד ומדהים אבל הוא גם דורש הרבה מאמצים הוא לא מתפשר והוא דורש איכות גבוהה והרבה זמן והקדשה ממכם כמגדלים וכרוכבים כדי להשלים את הפער הדרך היחידה שהיא מספיק טובה היא להשלים אותו באופן מעשי כלומר: להרים טלפון לחוות רכיבה מסודרת באיזור מגורכם (או שתי חוות, אולי אפילו 3), ולהתחיל להגיע לחוות האלה, עם השאלות, עם תוכנית מסודרת, עם נקודות לבדיקה, ולהתחיל ללמוד (לפעמים בכסף). "טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים"- ובמקרה הזה את הידע שאתם מבקשים אי אפשר ללמוד בהתכתבות, יש ללמוד אותו הלכה למעשה, עם סוסים חיים ונושמים.

dixie chick

New member
רשימת השאלות שלכם צריכה להכיל משהו כמו:

(ולא בטוח שזה הכל בכלל) שטח הסוס (התא, החצר, המרעה): גידור, מצע, גודל, כיוונים, מים, אוכל, צל, אפשרות לנקות, עיצה: רצוי מאוד שתהיה לסוס אפשרות לנוע בחופשיות בגלל שאני מבינה מדבריכם שלא תרכבו עליו מדי יום ביומו וסוס הוא אינו חיה שאוהבת לחיות ב"כלא". כדאי לקחת בחשבון את המוטיב החברתי, סוס צריך חברה בין אם היא סוס אחר או אפילו חמור או עז! אני מכירה אנשים ששקלו לצרף לסוס רכיבה שלהם סוס שהצילו מהתעללות למשל רק בשביל החברה והחיים הטובים והשקטים של אותו סוס. האכלה: חציר טוב, תוספים באם צריך, מים: איכותם וכמותם טיפולים: פרזולים או טילופים, חיסונים, טילואים, שיניים, מחלות וסממנים, ניקוי, ניקוי ציוד. עבודה: עבודה נכונה, פעילות מספקת, סרגל מאמצים, הכרות עם הפזיולוגיה של סוס אופי הסוס: הכרות עם אופי של סוסים, הכרות עם אופי ההתנהגות שלהם, הבנת השפה שלהם, תקשורת איתם, התמודדות עם קשיים ציוד: ציוד רכיבה, ציוד לטיפול בסוס, ציוד לניקוי השטח שלו. רכיבה: רכיבת שטח, רכיבה במצבים בעייתיים, אומדן יכולות רכיבה בהתאם לסוס, רמת רכיבה אישית קניית סוס: אופי הסוס הספציפי, גילו, מינו, מצבו הגופני, גזעו

dixie chick

New member
קצת רקע:

סוסים קיימים בכל המינים, הצבעים, הסוגים והגדלים בארץ ישראל הסוס הכי נפוץ הוא הסוס ה... מקומי...! כלומר: מעורב בכמה גזעים. לרוב קו הדם של הסוסים המקומיים מעורבב עם ערבי (בשל שכיחותם ונפוצותם בארץ), ובהרבה מקרים בעיקר אצל אנשי טיולים כמגמה מתפתחת בשנים האחרונות הסוס יהיה מעורב עם קווטר או אפלוסה. על כל הגזעים שציינתי (ערבי, קווטר, אפלוסה) וכן על גזעים רבים וטובים אחרים (טנסי ווקר, מורגן, פיינט, טורברייד ועוד המון המון) שקיימים בארץ אפשר לקרוא המון באינטרנט ולכן אין טעם להרחיב בדברים.. רק אציין לסיום שהמגוון הוא עצום, גם בתוך גזע וגם בסוסים מקומיים (בצבעים, בגדלים, באופי), ולכן לדעתי ההתאמה אליכם צריכה להיות על בסיס אישי כמעט בלבד! כלומר שימו לכם כרף את היעד מבחינת מבנה אופי גיל גודל והתאמה ותקציב, וצאו לחפש לכם סוס כזה... כשהדרך הכי טובה לקנות היא ברגליים... ללכת, לגעת, להתבונן, לשבת, לדבר, להעביר בדיקה וטרינרית ואז להחליט... כדאי לשים לב שגידול הסוסים בארץ הוא תחום מאוד פרוץ לצערי, בעיקר במשקים ובתחום הפרטי, אבל לא רק, והרבה אנשים מגדלים סוסים בתנאים לא נאותים (ואפילו בתנאים של צער בעלי חיים לעיתים קרובות!), ואין שום פיקוח או חוק על הנושא ולא על מכירה וקניה של סוסים, ולכן כדאי לשים לב שלא יעבדו עליכם וימכרו לכם סוס שפרטיו (גילו או מצבו הבריאותי למשל) אינם נכונים.

כל הסוסים האלה מתאימים לטיולים?

יש משהו מיוחד שמאפיין כל אחד? יותר בעניין של ה טורברייד והערבי והקווטר.

תםטםOHIO

New member
בוא נראה,

כולם אוהבים גזר. הטורוברייד אוהב אותו אחרי שהוא מפיל אותך באמצע גאלופ, הסוס הערבי ילחך את הגזר בהנאה אחרי שהשאיר אותך תלוי על העץ בפרדס מהשלייקס, והקווטר ינחר לך באוזן בקול איימים אם לא יקבל אותו מהר ורצוי בכפולות של 3. בנימה ידידותית זו, (כי חברתי הצינית לניהול מבליגה יפה) כל הסוסים האלו מתאימים לטיולים לרוכב שידע איך לטפל בהם. הרחיבו בעניין רבות
(גם בטאגז)

MaYa505

New member
שלום =]

איפה אתן תחזיקו את הסוס? אם זה יהיה בחווה שאתן רוכבות בה , מומלץ להעזר במדריך שלכם כי הוא ידע איזה סוס יתאים לכן.... וכמו ששאלו... מה אתן מבינות בסוסים? (אתן רוכבות איפשהו וכו') אם אתן לא יודעת הרבה כדי לכן ללכת לשעורי רכיבה לראות אם העניין מוצא חן בענייכם... ולפני הכל תראו שיש לכן יכולת וכסף לטפל בסוס!

:)

הסוס יהיה בבית נבנה לו אורווה. ולא אנחנו לא רוכבים איפשהו אלא רק מידי פעם.לא משהו קבוע ומאוד נהנים. ולכן שאלתי איזה סוס הכי מתאים לגידול אישי ולא בחווה וכמו שציינתי אם יש אתרים מכוונים יותר אשמח כי אני בטוח שאי אפשר לכתוב בפורום את כל תורת הסוס וברור שלא אקנה משהו שבסופו של דבר לא יתאים לי כי סה"כ זה לא עסק זול לכן אני מתעניין ומבקש כיוון כלשהו.

shirli0811

New member
חוץ מהעניין של הצורך בניסיון לפני רכישת סוס.

לא מומלץ להחזיק סוס לבד בבית. סוס זוהי חיית עדר, חיה שזקוקה לחברה של סוסים אחרים סביבה. מאיזה איזור אתם נמצאים ונמליץ לכם להגיע לחוות מסודרות לפני רכשית סוס. כמו כן אני ממליצה לכם לבדוק האם יש לכם את האמצעים האחראים לטיפול בסוס: תא נקי, הברשה מידי יום, שטיפה בימים חמים, טיפול וטרינרי, פירזול, רכיבה מסודרת/הוצאה למגרש/לונג', וכו'. החזקת סוס עולה המון כסף ודורשת זמן רב, כדאי שקודם כל תצברו ניסיון עם סוסים בעבודה איתם בחווה ואח"כ תחשבו האם אתם מסוגלים להתחייב לטפל בסוס בטיפול כ"כ ארוך ואינסופי.

giri

New member
אדם שווה עולם היקר...

אחזקת סוסים - בניגוד לכמה חיות אחרות - דורשת הרבה ידע מוקדם. הסיבה העיקרית היא שסוסים הם חיות יחסית מאד רגישות, והרכיבה - גם בטיולים - היא ספורט עבורם. אם מטפלים לא נכון בכלב או חתול, אלא אם ממש מצליחים להתעלות, הסיכון הוא שהם יהיו קצת לא מטופחים, אולי לא מחונכים ואולי שמנים מדי
אצל סוסים המנעד שונה לחלוטין. טיפול לא נכון בפרסות (אפילו אי-אבחנה במועד של בעיה שלא נגרמה באשמת המטפל) יכול להביא לנכות של הסוס; טעויות קטנות בהאכלה עלולות להסתיים בקוליק - כשאני הייתי בתיכון זו היתה הסיבה מס' 1 לתמותת סוסים בשבי; טעויות ברכיבה עלולות להרוס לסוס את הגב, לעיתים מעבר ליכולת שיקום - וכמובן שאף אחד לא רוצה להגיע לכך. מה שאני מנסה לומר הוא, שבאחזקת סוסים - עם כל הכוונות הטובות - חוסר בידע מעמיק הוא סיכון משמעותי. לכן, למרות שיש לי כמה שנים של נסיון בטיפול בסוסים, אני מחזיקה את הסוס שלי בפנסיון, בחווה שבה אני יודעת שיש אנשי מקצוע יותר מנוסים ממני שרואים אותו יומיום, ואם אני אפספס משהו - הם יעלו עליו. ואין לי ספק שאני מטפלת נכון, אבל יכול להיות שסטיה קטנה - אולי לא באשמתי - תחמוק מעיני, ולא תחמוק מעינו של איש סוסים מנוסה. הסוס שלי יקר ללבי (ולכיסי) וזה שווה לי את השקט הנפשי. אם לא שכנעתי אתכם שכדאי שעוד אדם - רצוי מנוסה - ישגיח על הסוס בשוטף, שקלו את העניין הבא: סוס שלוקה בקוליק - לצערנו תסמונת מאד נפוצה, שאפשר לפשט אותה לקלקול קיבה למתקדמים - עלול למות תוך שעות ספורות מרגע הופעת התסמינים. כמובן, לא תמיד זה קורה, אבל אם סוס לוקה בקוליק חריף, כדאי שיהיה מישהו בסביבה שישים לב שמשהו קורה. תאר לעצמך מצב (לא עלינו!) שבו אתם לא בבית מהבוקר, והסוס שלכם מתענה בכאבי תופת יום שלם, וכשאתם חוזרים הביתה אתם מגלים שמאוחר מדי ואין ברירה אלא להרדימו? בנימה אישית, אני חושבת שעדיף קודם ללמוד לרכב, להתנסות קצת ואז להחליט אם אתם מעוניינים להחזיק בסוס, בעיקר כי זו הוצאה לא קטנה ואחריות עוד יותר גדולה לטפח סוס, ומרגע שקניתם - ייתכן ותתחרטו ויקח זמן מה למכור (זה שוק קטן מאד...). במקומכם הייתי מטיילת קצת על סוסים של חווה, מחליטה כמה הדבר טבוע בדמי ואז מחליטה אם לקנות או לא. אבל אם כבר החלטתם לקנות - אנא עשו כמיטב יכולתכם להחזיק את הסוס תחת השגחה מקצועית ואל תתפתו לזלזל באחזקה. בהצלחה בכל אשר תבחרו לעשות

NightWind Rider

New member
שלום שלום

קשה קצת להתיחס לשאלה שלך מבלי לדעת בן כמה אתה ובכל זאת- סוסים זו אכן חיה מדהימה, אך היא דורשת טיפול רב וכמו כן עבודה עם החיה אני מציעה לפני שאתם הולכים על זה פשוט לחשוב עם עצמכם אם אתם מוכנים לה-כ-ל, הכוונה היא כמובן גם לגרוע מכל.[אפרט בהמשך] קודם כל סוס היא חיית עדר ולכן לא מומלץ לדעתי לגדל סוס בודד. מבחינת השטח ותנאי הגידול - אם הבנתי נכון בכוונתכם לגדל אותו בבית. מכיוון ואני מאוד רציתי לגדל את הסוס שלי בבית, אני יכולה להגיד לך שירדתי מהרעיון כי: צריך לבנות ארווה - כזאת שתהיה מגנה גם בקייץ וגם בחורף מבחינת הגודל נדמה לי שבסביבות 3 מטר על 3, נחשב פחות או יותר סטנדרט. האורווה צריכה להיות כזאת שניתנת לנעילה, כי לצערנו יש הרבה גנבות בתחום הזה. כמובן שצריך לנקות את האורווה לפחות פעם היום. המצע המומלץ ביותר ואם אני לא טועה הנפוץ ביותר הנו נסורת, שעולה כסף. שטח שחרור - סוס צריך שטח או מרעה כדי שיוכל להיות בו במשך היום. האם יש לכם מספיק שטח כזה? האם הוא ניתן לגידור והאם הוא בטיחותי? בשטח השחרור צריך להיות מקום שהוא מוגף שלסוס תהיה אופציה להיות תחת מחסה בין אם זה בחורף ובקייץ. כמובן שמבחינת תזונה צריך לרכוש לסוס חציר ועוד תוספת כמו תערובת או שעורה. שוב צריך מקום לאכסן באלות של חציר, עם חשיבה שהחציר לא ירטב בגשם. כל זאת ועוד לא הזכרתי אוכבים וציוד רכיבה שזה החלק הפחות נורא. מהבחינה הבריאותית- יש חיסונים תקופתיים גם תילוע, טיפולי שיניים ופירזולים= הם בגדר חובה לדעתי זה בהנחה שהסוס לא נכנס לאיזה שהוא מצב בריאותי מורכב כמו שקרה לסוס שלי. טיפולים בריאותים חריגים עולים אפלי שקלים, אני הוצאתי בכמה חודשים האחרונים על הסוס שלי סכום של מעל 10K עקב ניתוח קוליק ואשפוז. מבחינת רכיבה את/ם חייבים לקחת כמה שיעורים גם אם בכוונתכם רק לטייל עם הסוס, עליכם לדעת לדעתי להוביל סוס ולשלוט בו, כי מה יקרה אם באמצע טיול הסוס יבהל ממשהו ויתחיל לדהור??? עליכם להכיר ולשלוט במקצבי הסוס, הליכה טרור וקאנטר. בנוסף סוס חייב להיות רכוב, ז"א אם שניכם עסוקים אז כדאי ומומלץ לפחות לעשות לו לונג' כל יום על מנת ולשמור עליו בכושר. אם יש שאלות נוספות אשמח ולנסות לענות.

NightWind Rider

New member
כמובן שהלונג' הזה

לא מקצועי אבל לא ממש חיפשתי משהו אחר אלא רק להדגים הסוס אמור לעבוד בצורה רציפה במשך רבע שעה בערך לכל צד על טרוט וקאנטר

למעלה