שלום לכולם!!!

שלום לכולם!!!

אולי מישהו פה יכול לעזור לי... אני צריכה חומר על תופעות לוואי של ריטלין. זה לא צריך להיות משהו ברמה של דוקטורט, אבל הסבר קצר על החסרונות של ריטלין ותופעו הלוואי שלו. האם הוא ממכר? ובמיוחד אני צריכה חומר\ קישור\ הסבר קצר על ההבדל בין שימוש בריטלין בנוער לשימוש בריטלין אצל מבוגרים. אפשר גם באנגלית... תודה רבה

דליה.ד

New member
שלום שירה וברוכה הבאה !../images/Emo140.gif

בקשר לריטאלין: במאמרי הפורום (בשורה האפורה למעלה יש כל מיני כותרות כגון"לוחות, קישרים וכמובן מאמרים. יש שם מאמר בקשר לריטלין, תופעות הלוואי והדעות הקדומות הנוגעות לריטלין. וכל זה בשפה פשוטה (מיועד להורים ולא לאנשי רפואה). בקשר לשימוש בריטלין אצל נוער אני מחזיקה בידי את הספר הראשון בעברית המתייחס לadhd בגיל ההתבגרות: "אולי אתם מכירים את המתבגר שלי?" מאת מרי פאולר. היא אינה מציינת דברים מיוחדים בשימוש בריטאלין לגבי מתבגרים השונה מהשימוש אצל ילדים. היא כן מתייחסת לכמה שאלות אחרות: האם הטיפול בריטלין גורם לצריכת סמים? האם בני עשרה עלולים להתמכר לריטלין? ומה קורה כאשר גם משתמשים בריטלין וגם צורכים סמים...? מתברר שטיפול בריטלין אינו מעלה את הסיכון להשתמש בסמים אצל מתבגרים (בהשוואה למתבגרים שאינם מטופלים בריטאלין) המטופלים בריטאלין. ולמעשה נמצא "שטיפול בריטאלין למעשה הפחית את צריכת החומרים הממכרים... החוקרים הגיעו למסקנה שטיפול באמצעות תרופות עשוי להגן על בני-עשרה מפיתוח בעיות צריכה והתמכרות..."( ע"מ 112) אי טיפול בadhd מוביל בדר"כ לבעיות בבית הספר, לאי התאמה חברתית, לקונפליקטים במשפחה, למשוב שלילי ודימוי עצמי נמוך שכמובן יכולים לשמש גורם ממריץ לשימוש בסמים. בני עשרה משתמשים,לעתים, לרעה בריטלין כמו שכל אחד יכול לעשותץ שימוש לרעה בכל תרופה או חומר (דבק מגע....טיפקס...). הם עלולים לרסק את הכדור ולשאוף אותו. צריך אם כן לעשותמעקב ולשוחח איתם על הדברים ולפקוח את עיניהם בנושא. צריך, למרות הרצון לתת למתבגרים עצמאות, לפקח על נטילת התרופה. בנוגע לשאלה השלישית:סמים אסורים בכל גיל, וסמים בשילוב עם ריטלין יחמירו את ההשפעה. מה שמדאיג את הרופאים זה לא השילוב בין סמים וריטלין אלא האפקט הממכר של הסמים (וגם האלכוהול) בנפרד מהריטאלין. בנוגע לטיפול בריטאלין אצל מבוגרים...איני יודעת , אבל מבטיחה לחפש חומר. מקווה שעזרתי והארתי עינייך. בכל מקרה חשוב שכשאת בודקת את חסרונות הריטאלין תתייחסי גם ליתרונותיו, והם רבים יותר מהחסרונות (לדעתי, ולדעת רבים אחרים)!

דליה.ד

New member
מצטערת, קפצתי מהשאלה הראשונה

לשלישית. לגבי השאלה האם ריטאלין ממכר? חד משמעית: לא! לאחר שהתרופה יוצאת מהגוף אין המטופלים נתקפים ב"קריז" או כל תופעה אחרת השייכת להתמכרות. הם אינם מחפשים ריטאלין באובססיביות, והשפעת התרופה פגה מיד כהיא יוצאת עם השתן מהגוף.

ריטלין

היי שירה,אני לא רופאה רק אמא שאחרי לבטים רבים החלה לתת ריטלין לבן שלה כדי שיוכל לעזור לעצמו. עשיתי המון ברורים לגבי הריטלין לפני שנתתי אותו,יש לנו חבר שהוא אח בבי"ח ועשה את עבודת הגמר שלו על ריטלין... בכל אופן ריטלין הוא סם כימי. מי שסובל מהפרעות קשב באמת ריטלין איך שהוא מסדר את האיזון הכימי הזה במוח ועוזר. הילד לא נהפך לזומבי או משהו כזה - פשוט יותר רגוע ומרוכז. השפעת הריטלין נשמכת 4 שעות בלבד וברגע ששהשפעה נגמרת אין שום סימנים. מבחינה רפואית ריטלין מגיע לכבד ויש צורך בבדיקות תקופתיות של תפקודי כבד לראות שלא מצטבר שם חומר. קראתי הרבה מאמרים לגבי ההשפעה הממכרת כביכול של ריטלין. אך לפי הסקר הפרטי שלי שאלתי כ 10 אמהות שנתנו לילדיהם ריטלין במשך שנים ולאחר שהפסיקו - לא היתה שום תופעת לוואי מעבר לעובדה שאולי אכלו קצת יותר. אריאל הבן שלי לא מקבל ריטלין בשבתות חגים חופשים או טיולי ביה"ס ובינתיים אינני מרגישה שום בעייה. הריטלין עוזר לו מאד ושיפר את יכולת הלימוד שלו והקשר החברתי שלו. בקיצור מי שבאמת זקוק לריטלין הריטלין היא תרופה מצויינת.

שלום שירה וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

תוכלי למצוא חומר רב על ריטאלין אצלנו בקישורי הפורום. אם יהיו עוד שאלות אחר כך - את מוזמנת לחזור.

תודה רבה! ../images/Emo51.gif

אכן הארתם את עיני! בדקתי בקישורי הפורום ואחד המאמרים שם היה בדיוק מה שחיפשתי! באמת לא חיפשתי מאמרים ברמה רפואית או אקדמאית, אלא סתם הסבר קצר כי הנושא מעניין אותי מאד. תודה רבה!

למעלה