שלום לכולם

שלום לכולם

עברתי את התהליך המפרך של הרשמה לפורומים של תפוז כדי שתהיה לי האפשרות לשאול כאן שאלה
אהלן, יש לי עץ בונסאי פיקוס אצלי הוא 4 חודשים, קיבלתי אותו כשהיה בן שלוש (אם זכרוני אינו מטעני) וכרגע עליו קומלים. אני אנסה לצרף תמונה. אני משקה אותו במים מהברז או מהבריטה כל יום פחות או יותר, עד שנוזלים החוצה קצת מים. פעם בחודש וחצי אני מוסיפה לו דשן אורגני שמקנה לו תוספת חנקן, כף כל פעם. הוא נמצא בתוך הבית, אין עליו שמש ישירה. יש לציין שאני מאוד מוצלחת בגידול עציצים וצמחים אחרים בבית שצומחים ופורחים והעץ הקטן והחמוד שלי לא כל כך פורח, והייתי מעוניינת לדעת מה אני לא עושה נכון ומה לעשות אחרת. לא מצליחה לשלוח... פשוט רואים עץ עם עלים קמלים מתים ליפול.... תודה

סן תאי

New member
שלום בוןבון סאי

מאוד חשוב לראות צילום,נסי להקטין את הצילום באמצעות 'צייר' ולשלוח שוב. את מציינת שהוא ממוקם בבית ואת משקה יום יום - ייתכן שהוא סובל מהשקיית יתר. הכלל הוא שאין להשקות לפני שפני המצע מתייבשים! באיזה דשן את משתמשת? נשמע לי מיותר ואף מוגזם המינון והתכיפות של הדישון, אבל זה כמובן תלוי בסוג הדשן. נמתין לצילום, אני מניח שבאמצעותו ניתן יהיה לעזור יותר.

אולמוס

New member
ככל הנראה עודף דישון

שלום רב לפי תיאורך הבאת ככל הנראה את הפיקוס שלך למצב של "הרעלת דישון" דשן אורגני לפיקוסים- לכלי שתילה בנפח של 3- 5 ליטר מצע - עפ"י הנסיון - יספיקו בהחלט כ- 2 כפות שטוחות של קומפוסט או דשן אורגני דומה לעונה שלמה או לפחות לחצי שנה- כשהוא ניתן לצמח באביב פעם אחת ולא ברצף כל מספר שבועות. פירוק דשן אורגני מהסוגים הנמכרים במשתלות נמשך בד"כ לאורך תקופה של כ- 6 חודשים- מותנה במיקום בקרינה,ובטמפרטורה והלחות במצע וכמובן גם בסוג הצמח. עודף כזה פשוט "שורף" את הצמח. אם אומנם זה המצב - מציע לבדוק את הגזע ע"י גירוד הקליפה - אם עדיין ירוק מתחת לקליפה- מומלץ להעבירו מייד למצע סטרילי (טוף גרוס דק או חול שטוף או פרלייט) לאחר שטיפת מערכת השורשים בזרם מים ולתת לו להתאושש מספר חודשים. שיהיה בזהירות ובהצלחה.

תודה למשיבים, סוג הדשן

הוא דשן אורגני לכל צרכי הגינון עם שחרור איטי של חנקן נ(זה מה שכתוב על שקית 100 גרם שקיבלתי איתו מהחברה שקנתה לי אותו). ובאנגלית perfect blend - organics מאחורה תוב, וזו הסיבה שנהגתי כך, שיש להוסיף 2 כתות דשן לליטר אדמה, ובמובן שיש פחות מליטר אבל הייתי נדיבה איתו כי חשבתי שזה מזון בשבילו. ועכשיו אני רואה שמצויר פה דשר בכלל על השקית מאחורה. מאחורי הקליפה, שהיתה לא קלה לקגירוד העץ חום. לא ידעתי על כלל ההשקיה ועכשיו אני לא משקה עד שיהיה יבש בפני השטח. אני מקווה שזה יעזור לו. האם יש דבר נוסף לאחר הפרטים שמסרתי? ואנסה שוב להעלות תמונה.... היא יפה מעל 500 קילו בית, טוב, לא יודעת להקטין.... תודה שוב

אולמוס

New member
הצבע מתחת לקליפה - בעייתי

ערב טוב בקשר לדישון - בבונסאי נהוג בד"כ להגיש לצמחים דישון אורגני או אחר- לפחות מחצית הכמות המומלצת על האריזה ואף פחות מזה ובתדירות קטנה מזו שציינת. לפי תיאור הצבע החום מתחת לקליפה - אפייני בד"כ לעץ שעבר כבר לדאבוננו הרב - לעולם שכולו טוב... איני בטוח שהמשך הטיפול יועיל- אלא אם בניסים עסקינן.. עם כל הצער שבדבר - כדאי לחשוב על ממלא מקום...

סן תאי

New member
נשמע לא מבטיח

אם ניסית לגרד את קליפת הגזע והיא הייתה קשה וללא רקמה ירוקה תחת הגירוד, כנראה שהעץ מת. צר לי. אל ייאוש, אין לי ספק שתצליח עם הבונסאי הבא.

למעלה