שלום לכולם

טלגל

New member
האם את מתכוונת לפלקט

שתולים בלוח התוכן, או בכלל לכמה פריטים בנושא? אני אישית לא מכירה את הנושא ולא ראיתי לוח מתאים קנוי, אני בטוחה שיש בנות שיוכלו לייעץ כיצד להכין לוח כזה. בהצלחה, ואני אשמח אם תשתפי אותנו באיך העברת את הנושא ואיך היה בגן. תודה

yam29

New member
את יכולה

לצלם כריכות של ספרי משלים או תמונות מתוך המשלים עצמם כמו "האריה והעכבר". אם זה צבעוני במכונה צבעונית, אם זה שחור לבן כדאי לצבוע בצבעי עפרון. ולא לשכוח לניילן כמובן.. באופן אישי אני לא מכירה משהו שקונים, אבל אם את מספרת משל ומכינה אתו בהגדלה כמו שהצעתי לך למעלה זה מאוד מוחשי לילדים ומדבר אליהם.

krn

New member
ניתן לצלם צבעוני...

ולהגדיל או לסרוק ולהדפפיס

רעיון מצוין!

רק שבספר ( "משלי חיות" של קרילוב, איזופוס ולה פונטיין) שיש לי, התמונות לא כל כך מוצלחות. אני אנסה למצוא ספר עם תמונות יותר ברורות. ד"א את נושא המשלים העברתי כבר פעם לגילאי 5-6, אבל במסגרת לא פורמלית, אז לא הייתי צריכה לדאוג ללוח תוכן. הייתי מספרת להם משל מהספר ואז היינו דנים בו ביחד.היה כייף! ממש נהניתי מהדיונים האלה. עכשיו אני רוצה להעביר את הנושא בצורה קצת שונה ומותאמת לגילאי 3-4. באחד הפורומים המוסיקליים עזרו לי לערוך רשימה של שירי חיות, שאת חלקם נשיר בגן. ("מי יודע מדוע ולמה לובשת הזברה פיג´מה?"....) אני מעריכה שהדיונים יהיו ברמה אחרת לגמרי, ולא תהיה תובנה של הנמשל ברוב המקרים.

טלגל

New member
לא חייב המציאות, מאד יכול להיות

שתוכלי לפשט את הנמשל כך שהילדים יבינו. כמו למשל באריה והעכבר : מישהו קטן עוזר לגדול, או טובה תחת טובה. או העורב והשועל: על חמדנות והתחנפות, או הצב והארנבת: על גאוה וצניעות אני חושבת שילדים בגילאים שלך יכולים להבין את העקרון. והרעיון יפהפה, שתפי אותנו במהלך הנושא אשמח ללמוד.

גן אלון

New member
סיפורים ושירים על חיות-גם אני...

אני מתכננת לעשות קייטנה על חיות האם את יכולה להעביר לי את הרשימה שהכנת?

הרשימה

לדוד משה אצה לי השוקה מי יודע מדוע.. מקהלה עליזה הי הו היפו שובי דובי מה עושות האיילות לשפן יש בית יש לנו תיש עגלה עם סוסה החמור הקטן רוץ בן סוסים עכבר עכבר קן לציפור פרפר פרפר מותק של ארנב עכבישי בישי שיהיה בכייף!! ד"א, כאן תוכלי למצוא ממשלי איזופוס באנגלית. אם תמצאי משהו בעברית, או עם ציורים (לא מוצאת ציורים של המשלים באתר) - אשמח לשמוע.

למעלה