אני חושב שאם תחליף את שאלת
ה"טוב מול הרע", בשאלה "מה משרת אותי בצורה יותר טובה ?" יפתרו כל השאלות הפילוסופיות: 1. בעצם אין טוב או רע, אלא דברים שמשרתים אותנו. 2. מי קבע מה משרת ומה לא ? רק אני בעולם יודע אם למשל לשמור את הכעס בבטן ישרת יותר מאשר להוציא אותו. אין נכון או לא נכון, טוב או רע. לפעמים ישרת יותר להוציא כעס ולפעמים ישרת יותר לשתוק. לכן אנחנו לא רובוטים, אלא בני אנוש, עלינו להחליט בכל שנייה החלטה אחרת (רק רובוט יודע מראש מה לעשות). 3. איך להתנהג עם הממצאים ? אין ממצאים, בכל רגע ההחלטה תהיה שונה. תחשוב על זה כמו איש סיירת מטכ"ל שיוצא למבצע בעומק שטח האוייב. האם הוא מסדר את היכולות שלו לפי סדר ? האם הוא אומר "קודם כל יכולותי בקרב מגע, אחרי זה רימון ההלם, אחרי זה העוזון, אחרי זה הסכין, אחרי זה האקדח .....? הוא פשוט יודע להשתמש בכל הכלים, ובכל סיטואציה הוא מגיב בהתאם. אפשר לומר שבאותה סיטואציה בדיוק הוא ישתמש בסכין וחברו באקדח עם משתיק קול ויום למחרת ליהפך. בקיצור - צריך ללמוד לסגל לעצמנו חשיבה של "מה משרת יותר?", בהתחלה זה קשה ואחרי זה זה הופך לטבע שלנו. אנחנו מתחילים לפעול מתוך ההנחה שאין טוב או רע, אין נכון או לא נכון, אין צודק או טועה, יש רק הימור על מה ישרת אותנו יותר. ככל שמתקדמים בחיים ההימור הופך להיות פחות הימור ויותר תבונה (אבל תמיד זה נשאר בגדר הימור, אף אחד לא ניחן בחוש נבואי של 100 אחוז).