שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo9.gif

הממ רציתי לשתף אתכם בהתלבטויות שלי... אני עכשיו בכיתה י"א ובקרוב יש לי צו ראשון... יש לי בעיה מצפונית עם הגיוס לצה"ל... עד לפני כמה זמן חשבתי לבקש אישור (איכשהו) לעשות שירות בלי נשק וללכת למשהו בסגנון של מורה חיילת..כרגע אני לא רוצה להתגייס בכלל מטעמי מצפון, אני רוצה לעשות שנת שירות בתנועה ואחר כך שנה או שנתיים שירותלאומי... אז קודם כל רציתי לשאול אם יש כאן אנשים שעברו תהליך דומה למה שאני עוברת כי אני בהמון מהון התלבטויות ואני לא כל כך יודעת מה לעשות... דבר שני, אני יודעת שיש המון אפשרויות שונות לשרות לאומי אבל אין לי שום מושג איך מגיעים לאלה דברים... כל תגובה תעזור(= וכמובן חג שמח והמון תודה(=

היי קיווי ../images/Emo13.gif

כל הכבוד שאת לא הולכת עם העדר ולא מקבלת שירות צבאי כמובן מאליו. יש המון בנות שיוצאות מטעמי מצפון. כדי להשתחרר מטעמי מצפון פני לפרופיל חדש, הם ישמחו לעזור לך. רק אחרי שתשיגי את הפטור מצה"ל תוכלי לפנות לעמותות השירות הלאומי. שיהיה לך המון

M o n a L i s a

New member
שלום קיווי הכרובית! ../images/Emo173.gif

תראי, בעיקרון למעלה שי שורה אדומה שמציינת את העובדה שעל דרכי יציאה מהצבא ועל כל מה שקשור בזה לא מדברים בפורום. אם את לא רוצה להתגייס מטעמי מצפון, אני חושבת שתהיי מוזמנת לפנות לפורום פצפיזם. כדי לעשות שנת שירות, דוחים את השירות הצבאי, אך אם את רוצה לעשות שירות לאומי לאחר מכן, את חייבת פטור משירות צבאי. (לאחר שנת השירות תוכלי להירשם לשירות הלאומי) בנוגע לאפשרויות לשירות לאומי: יש בשאלות הנפוצות ובקישורים את רשימת התחומים שבהם ניתן לעשות שירות לאומי, פשוט תחטטי שם קצת. לגביי רשימת המקומות, אותה תוכלי לקבל רק אחרי הפטור, ועם הרשמות לעמותה מסוימת שמפעילה מתנדבים לשירות לאומי, כי לכל עמותה יש תקנים משלה במקומות שונים.

Mיקי_

New member
אני עברתי תהליך זהה

הייתי אמורה להיות משקי"ת עליה שזה סוג של מורה חיילת עשיתי שנת שירות במכינה קדם צבאית למנהיגות חברתית חילונית מיצר סיימתי אותה הכרזתי על בעיות מצפון עברתי תהליך מאד ארוך ושוחררתי מצה"ל כסרבנית מצפון גאה ואם תצטרפי אלינו לפורום פציפיזם 871, אוכל לייעץ לך יותר גם על הסוגיה המצפונית ומה צפוי לך. ואולי גם בהתלבטויות

למעלה