שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo9.gif

אני עוד כמה חודשים בת 18. לפני חצי שנה היה לי צו ראשון ונאמר לי שאקבל פטור מהצבא לאחר שיחה עם הקבנית (היא אמרה שהיא תרשום לי את הפטור כ"אי התאמה", ולא כ"פטור נפשי" כדי שזה לא ידפוק אותי אח"כ) לאחר חודשיים בערך קיבלתי מכתב שבמרץ ידונו בענייני וישלחו לי את החלטת הצבא בענייני (למרות שבצו הראשון שיחררו אותי באמצע ולא עשיתי חצי ממנו כי נאמר לי שיש לי פטור ושאני אקבל אותו בדואר), אני הבנתי מהדף שכנראה ישלחו לי את הפטור במרץ, אבל כך או כך פטור אני יודעת שיהיה לי בגלל סיבות מסויימות. אני אילתית ורוצה לעשות שירות לאומי ולהתחיל כבר בתחילת השנה הקרובה (בספטמבר). רציתי לדעת לאן אני צריכה לפנות ואם אני יכולה לפנות כבר עכשיו למרות שאין לי את הפטור ביד... רציתי גם לדעת איך אני יכולה לברר אילו אפשרויות של שירות לאומי יש באילת. דבר נוסף.. יש לי המון בעיות בבית. הייתי תקופה מסויימת מחוץ לבית וחזרתי כי לא הסתדרתי במסגרת בה הייתי. הבעיות שלי בבית כללו בעבר אלימות מילולית ופיזית כלפיי מצד אמא שלי וכיום זו התבטאות מאוד לא נעימה מצד אמא שלי וכו'. היא גם רוצה שבגיל 18 אני אצא מהבית והודיעה לי בגלל מספר דברים (שלא סיימתי בי"ס, שאני לא מתגייסת לצבא) שהיא מתכוונת לעזור לי בשום דרך. ההורים שלי גרושים, היחסים עם אבא שלי ככה ככה והוא לא יכול לעזור לי (המצב הכלכלי שלו על הפנים והוא בקושי מפרנס את עצמו). האם זה אומר שאוכל לקבל יחס של "בית שירות בודדה" ? (כמו חיילת בודדה ?) ומה זה אומר בעצם ? תודה רבה רבה על התשובות

M o n a L i s a

New member
פשוט ילדה ../images/Emo24.gif

קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו!!! ובתשובה לשאלותייך....... ההרשמה לעמותות השירות הלאומי נעשית רק כאשר יש לך את הפטור ביד. ישנן עמותות חילוניות ודתיות לשירות לאומי. כשתרשמי לאחת מהן תשלח אליך חוברת ובה התפקידים המוצעים בערים השונות, וכן ישנה אפשרות במקומות מסויימים לגור בדירת שירות, וכך לא תצטרכי לגור בבית. החלופה ל"חיילת בודדה" היא בעצם משכורת יותר גבוהה מהרגיל, בגלל שאת מכלכלת את עצמך. אני מקווה שהפטור שלך יגיע מהר, מכיוון שההרשמה לשירות הלאומי הדתי כבר נגמרת (אם אני לא טועה), ולחילוני ממש בעיצומה! אולי את יכולה לזרז אותם? תגידי להם שאת מעוניינת בשירות לאומי ואולי זה קצת ידרבן אותם...
כשיהיה לך את הפטור, אני בשמחה אתן לך טלפון של אחת האגודות, ואעזור לך בתהליך ההרשמה
. בבקשה!!

היי../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

אני רוצה להירשם לשירות לאומי חילוני כיוון שאני חילונית לא קיבלתי עדיין את הפטור בגלל שאמרתי להם שאני נשארת כיתה ומסיימת י"ב רק שנה הבאה, אבל בפועל בגלל סיבות מסויימות כבר הפסקתי ללמוד בחודש האחרון (בצו הראשון לא ידעתי על כך) אז אני לא כל כך יודעת מה לומר להם
אני אנסה לשלוח להם פקס. אם אני אקבל את הפטור רק במרץ אני עדיין אוכל להירשם לשירות לאומי שיתחיל בסטמבר ? עד מתי אפשר להירשם בכלל ?

היי לך

כדי להשיג את הפטור כמה שיותר מהר - תציפי את לשכת הגיוס בפאקסים ומכתבים. תשלחי להם עשרות, אפילו מאות, שבכולם תכתבי שאת רוצה פטור כמה שיותר מהר, והם יענו לך רק בשביל שתפסיקי לנדנד להם. (זה עובד!
) לפי מה ששמעתי, בהרבה מקרים הצבא לא שם ז*ן אם את רוצה לעשות שירות לאומי או לא. את חייבת לקבל את הפטור עד מרץ, אחרת השיבוץ שלך יהיה יותר מסובך. תתקשרי לשלומית ותבקשי שישלחו לך ערכת הרשמה, וביום שתקבלי את הפטור, תרשמי. אני מקווה שימצאו לך דירת שירות קרוב למקום שבו תבחרי לשרת. המון

../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

אני אתחיל לשלוח להם פקסים כבר היום
וההרשמה לשירות לאומי היא עד מרץ ? ואני גרה באילת ואני רוצה גם לעשות פה את השירות הלאומי... אני ממש ממש ממש מקווה שיתנו לי לגור בדירת שירות כי זו האפשרות היחידה שלי בעצם

פשוט ילדה

לעמותת "שלומית" אין מקום שירות באילת. אני לא יודעת לגבי העמותות הדתיות. אני מציעה לך להרשם ברגע שתקבלי את הפטור. לפעמים נשארים מקומות פנויים גם מאוחר יותר. בהצלחה.

נכון

אבל יש מקומות שירות באזור הדרום, גם בבאר-שבע וגם בישובים קטנים יותר. חשבת על אופציה של לשרת בפנימיה לנוער, או שזה לא הכיוון שלך? אני לא יודע מתי ההרשמה מסתיימת, אבל ככל שנרשמים מוקדם יותר הסיכויים להתקבל למקום שתאהבי טובים יותר.

אין אף מקום שירות באילת ???

כי ממש ממש ממש ממש חשוב לי לעשות שירות לאומי באילת ! זה יהיה ממש בעייתי בשבילי לעשות במקום אחר... ככה שגם פנימיה לנוער היא לא הכיוון שלי

אל תוותרי

קודם כל תחליטי אם חשוב לך לעשות שירות לאומי. אם כן - תשתפי את רכזת שלומית באזור הדרום והיא תשתדל תעזור לך. עוד רעיון: אחרי שתשיגי את הפטור תפני לעיריית אילת ואולי הם יפנו אותך למוסד ציבורי כמו בית חולים, גן ילדים, בית אבות וכו' כי בד"כ במקומות האלה זקוקים לבנות שירות.

תודה ! לפנות לעירייה זה באמת רעיון

נפלא, רק שאני לא מאמינה שאם אשרת בגן ילדים למשל יתנו לי דירת שירות... אבל בכל אופן אני עכשיו בתהליכים לקבל את הפטור וברגע שאקבל אותו אני אפנה לשלומית

פשוט ילדה - תיקון טעות

לפנות לעיריה זה לא ממש יעזור, לצערי, כיוון ששירות לאומי עושים רק באמצעות עמותות שמפעילות שירות לאומי ! אם חשוב לך לשרת, שאלי בעמותה מה המקום הכי קרוב בו תוכלי לשרת, אם הקירבה חשובה לך...

יש מקומות שירות באילת!!!!

בן דוד שלי היה שם שנה שעברה במעון ניצן. ואני יודעת שיש גם בגני ילדים! למה סתם לשקר?!

לשקר????

מה זו האגרסיביות הזו? הכי פשוט, התקשרי לעמותת שלומית, ותראי שאין להם מקומות שירות באילת. צר לי, אך זו האמת. לגבי עמותות דתיות, אמרתי שאני באמת לא יודעת...

וואללה?

חבר שלי עשה לפני שנתיים שירות לאומי דרך עיריית ירושלים, בטוחה שמאז המצב השתנה?

תשובה ליוני

עיריית ירושליים זה מקרה מיוחד. קיימת שם יחידה להתנדבות, שמוכרת כגוף שמפעיל שירות לאומי (זה מופיע אפילו בקישור בראש הפורום). בערים אחרות אין סידור כזה.

אשכרה..

יהיה בסדר אני בטוחה שתצליחי. אני ממליצה לבדוק לעשות שירות לאומי בכפר רפאל ליד באר שבע. זה כפר של משפחות שמטפלים במפגרים באופן כללי העבודה קצת קשה אבל האנשים שם נפלאים וגם יתנו לך מקום מגורים ואני מאמין עזרה נפשית את גם יכולה להתחיל כבר בקרוב. תנסי להתקשר עם הרכזת של אגודת שלומית בבאר שבע.

למעלה