שלום לכולם

meri האחת

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

אני חדשה וכבר יש לי בקשה... היום קיבלתי בביה"ס הוראות כלליות להכנת עבודה על מיתולוגיה, ליתר דיוק "אהבה במיתולוגיה יוונית". ומתוך הנושא הנרחב הזה בחרתי לעסוק במעמד האישה. באיזה אליל/ה עליי להתמקד, ואיפה אפשר למצוא כתבות, סיפורים, תמונות וכו'... (בעבודה יהיה עליי להציג גם את השפעת הנושא על חיינו כיום)

jewjew1

New member
אהבה

אתחיל בכך שבחרת בנושא נרחב ומעניין שזה עניין חשוב מאוד בעבודה. לפי דעתי כדי לך לבחור באלה אפרודיטה שהיא אלת אהבה וסביבה יש הכי הרבה סיפורים, למרות שגם הרה מעניינת בגלל העונשים שהיא נותנת לכל המאהבות של בעלה זיאוס. אל תבחרי באלה אתנה שהיא אלת החוכמה ומלחמה מפני שאין לה אף פעם רומן שזה נובע מכך שהיא אחת משלושת בתולות.

Thestral

New member
אם זה אהבה../images/Emo176.gif../images/Emo108.gif

אז את יכולה להתמקד באפרודיטה. ואם את צריכה סיפור על אהבה שמתחבר איכשהו למעמד האישה. את יכולה לפנות לטרויה. שכפי שידוע אפרודיטה הציעה לפריס תפוח זהב כשהלנה תאכל ממנו היא תתאהב בו מיד. הם התיחסו לנשים כמו אל חפץ שיש לרכוש. ואז כדי להחזיר את הלנה אודיסיאוס(אני חושב
) יצא למלחמה בת 10 שנים על טרויה להציל אותה מה שגם מראה לנו שהנשים היו מוערכות ושמרו עליהן היטב. או משו

The Anja

New member
אודיסאוס

גויס נגד רצונו לצבא של אגממנון ועוד כמה חבר'ה... הוא עשה הצגה שלמה בשביל להשתחרר על סעיף נפשי: כשאגממנון בא הוא חרש את החוף עם שור וחמור וזרע בתלמים מלח, ואגממנון הוכיח שהוא לא השתגע כאשר הניח את הבן התינוק שלו מול המחרשה, ואודיסאוד עצר אותה. (הבן הלא הוא טלמכוס, שכאשר אודיסאוס חזר היה כבר לקראת בגרות)

סקיפי

New member
אגממנון...

וזה לא היה רק בשביל להשיג את הלנה... קצת דומה לארצות הברית-עיראק שלנו. עד כמה שאני זוכרת, הוא די הכריח את אודיסאוס לבוא איתו.

Bartal j

New member
ברוכה הבאה..

אני חושבת של הנושאים שהוצגו למעלה טובים לעבודה שלך.. אין לי ממש מה להוסיף חחחח קיצר השתלבות נעימה..

סקיפי

New member
ברוכה הבאה!

כמו שכולם ענו כבר, אפרודיטה היא הבחירה המתבקשת. למרות שסיפורי אהבה מפורסמים יש לא מעט: זאוס ונימפותיו, ארוס ופסיכה, אורפיאוס ואורידיקה, ואפילו חטיפת פרספונה. אפשר למצוא חומר בכל ספר שעוסק במיתולוגיות. ספרים מומלצים הם "מיתולוגיה של עמי העולם", שניתן להשיג בספריה, ו"מיתולוגיה" של י. פאראנדובסקי. תמונות - תריצי חיפוש תחת הכותרת "רנסאנס". בתקופה זו חזרו לצייר מיתולוגיות; הלידה של אפרודיטה מתוך הגלים בציורו המפורסם של בוטיצ'לי היא אחד הציורים היפים ביותר שראיתי... בהצלחה!

למעלה