שלום לכולם

akakor

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

טוב זו ההודעה הראשונה שלי ואני קצת בתרגש
קודם כל אני מאד שמח שמצאתי את הפורום הזה... כמו כן אני די הופתעתי לראות מקריאה חפוזה הרבה בני נוער בפורום שנחשפו למוזיקה של לפני 3 עשורים בכלל ולפינק פלויד בפרט. אני בן 24 והכרתי את הלהקה דרך אבא שלי. לפני כמה ימים עלתה לי שאלה בראש - האם אוכל להעביר את האהבה שלי ללהקה לילדים שלי? או שהכי רחוק שהם יגיעו (לעבר) זה אולי להקות רוק עכשויות? כי הרי להקות שנות ה70 יהיה בשבילם כמו שבשבילי שירים של שנות ה-40-50 (ואני ממש לא מתחבר אליהם). מה דעתכם על הנושא?

meandmeandme

New member
או... באמת סוגייה מעניינת.

את האהבה שלי לפינק פלויד רכשתי בעצמי ולא דרך אבא שלי או משהו מהסגנון. יוצא לי לחשוב הרבה על העתיד ובאמת מאוד מעניין אותי מה יהיה עם המוסיקה כשאני, שעכשיו בן 14, יהיה בן 20 או 30. תמיד שיערתי שבעתיד המוסיקה תמשיך לפנות לעבר הסאונד האלקטרוני ובסופו של דבר לא יהיה כל שימוש בכלים פיזיים, רק סינטיסייזרם, מכונות תופים ודברים מהסוג הזה ושיהיו קבוצת של אנשים שיקשיבו למוסיקה עכשיוית (נגיד ראפרים ו"שלולית בוץ" וכל הדברים האלה) כמו שאנחנו מקשיבים היום לפינק פלויד או לג'נסיס או לג'אז או בלוז או כל דבר שעבר לא ממש מיין סטריים. תחשבו שכאילו איך שאתם חושבים היום על ג'אז, ככה יחשבו על ראפ. ובמקום בלוז יהיה את הפופ העכשיוי שלנו עכשיו. במקום רוק של שנות השישים שבעים יהיה רוק של שנות התשעים שיחשב למושקע ו"איכותי". ובמקום הפום של היום יהיה איזשהו סוג של מוסיקה אלקטרונית. כמובן שזה רק מין תאוריה שלי, לפעמים אני חושב על זה וזה נראה לי דבילי ולפעמים זה נראה לי הגיוני להפליא, כרגע זה איפשהו באמצע. עכשיו שאני חושב על זה, יכול להיות שבמקום מוסיקה קלאסית יהיה פינק פלויד
. מצחיק לחשוב על זה... אז במטרה של כל זיבולי השכל האלה היא שלפי דעתי הסיכוי שהילדים שלך, אם נגיד הם יוולדו עוד 5 שנים, ישמעו פינק פלויד הוא בערך כמו הסיכוי שהילדים שהייתה מוליד היום היו שומעים מוסיקה קלאסית. כשחושבים על זה, זה לא סיכוי כזה קטן, כי בכל זאת, יש הרבה יותר אנשים שמכירים באך (לפי השם כן, לא לעומק) משמכירים פינק פלויד (לפי השם גם כן) אז אולי זה דווקא לטובה.

Nir of GondoliN

New member
מוזיקה קלאסית שרדה מאות שנים

תראה גם ההורים שלנו אהבו את מוזיקת שנות השישים שבעים וגם אנחנו ככה שלשנים אין משמעות פה. יש לא מעט סיכוי שהילדים שלנו יאהבו מוזיקה איכותית כמונו

akakor

New member
בקשר למוזיקה קלאסית...

לפי דעתי המוזיקה הקלאסית שרדה מאות שנים בגלל שהמוזיקה בעבר התפתחה לאט יותר. אבל המוזיקה "המודרנית" מהמאה שעברה והלאה, מתפתחת בקצב אסטרונומי (בהשוואה לעבר)...לכן אם לוקחים למשל את היצירות של באך, הם שרדו מאות שנים כי לא היו כ"כ הרבה יוצרים והרבה חידושים באותם הזמנים. זו פחות או יותר התאוריה שלי...

Jam Head

New member
דווקא זה לא ממש נכון...

קודם כל , מוסיקה קלאסית היא לא פופלרית. היא אולי המוסיקה שהכי רחוקה מהמיננסטרים , שחלק ממש ממש קטן באוכלוסיה שומע אותה לעומת ה- פופ , רוק , בלוז וגא'ז שנחשבים לסגנונת הפופולרים היום. המוסיקה של העתיד באמת לא נראת יותר מידי , כבר לא קמות להקות כמו בעבר וזה קצת חבל.

akakor

New member
אני לא חייתי לפני מאות שנים אבל

אני מתאר לעצמי שאז המוסיקה הקלאסית הייתה הפופולרית ביותר בעולם המערבי... נכון שלא השמיעו כל יצירה עשרות פעמים ביום (MTV, גלגל"צ וכו') כי פשוט לא היו אמצעים... בעצם לא השמיעו אותם כלל כי לא היה אמצעי מדיום...רק unplugged live

Chocoholic

New member
אני אופטימי

כלומר, אני מאמין שמוזיקת רוק ופופ על שלל סוגיה, של שנות השישים והשבעים, תיהפך לנצחית, בדיוק כמו מוזיקה קלאסית (ויש קהל גדול מאוד של מוזיקה קלאסית, בניגוד למה שנכתב קודם) כי בסופו של דבר אנשים יסתכלו בעתיד על המחצית השנייה של המאה העשרים וידעו להבחין ולהפריד בין רוקנרול (מה שמכונה בכלליות כבר בימינו "רוק קלאסי") לבין הרוק והפופ של ימינו, שהוא שיחזור זול ומעוות של דברים שנעשו. היום לא מחדשים כלום. אנשים כבר ניסו הכל. משילוב של כלים קלאסיים (ואף תזמורות שלמות) ועד שילוב אלקטרוניקה ליצירת צלילים ואפקטים. אפילו באולפני ההקלטות אין מה לחדש. מוזיקה שחורה (ראפ, ומה שקרוי היום משום מה R&B ) ומוזיקה אלקטרונית הם בהחלט ז'אנרים נפרדים שאולי יעמדו במבחן הזמן, כי הם שונים. זה לא רוק.

Chocoholic

New member
אגב

אני לא אומר שאין דברים טובים היום. יש,אבל הם מורכבים, מבוססים ודומים למוזיקה שנעשתה.

CaerBannog

New member
איך אתה משווה בין ג'אז לראפ?

זה לא שהפסיקו לעשות ג'אז... עם כבר אז בלוז וראפ, הרבה יותר הגיוני

אופיר 3

New member
דעתי

לפי דעתי תמיד יהיה מקום למוזיקה טובה, כמו שהיום עושים עיבודים חדשים למוזיקה קלאסית ומשלבים אותה עם מוזיקה של היום וזה יוצא טוב , ככה גם לפי דעתי יעשו עם פינק פלויד עוד 100 שנה. או שיהיה קאמבק של הרוק כמו שצביקה פיק לעזאזל כל הזמן עושה קאמבקים או שראש הממשלה שלנו יהיה DJ או

למעלה